VLADIMIREC T-25

kako da nastelujem sediste na traktoru?dali postoji mogucnost pomeranja po uzduznoj osi?hteo bi da pomerim malo napred prema volanu.u uputstvu stoji da moze al ja to nemogu nikako da izvedem.sediste je original fabricko.napred zasrafljeno sa dva zavrtnja a pozadi jedan.mozda pomeranjem celog nosaca na one dve bolcne koje drze sediste?:sta:
hvala
ispod tapacirunga na sedištu imaš šrafove na kojima možeš da ga pomeraš napred nazad , znači moraš skinuti donji tapacirung pa ćeš videti

meni krči u mestu kad šaltam.....kako da naštelujem korpu kvačila?

http://imageshack.us/f/842/photo0105q.jpg/
http://img822.imageshack.us/img822/6879/photo0107x.jpg

Izvini za kasnjenje. Sa starane na zvonu naci ces poklopac kojeg draze 4 srafa(slika 1). Kata to skines videces kandze(slika 2). na svaloj kandzi stoji sraf (kljuc 12; pozicija 2.) sa sigurnosnom navrtkom (kljuc 14; pozicija 2.). Prvo moras navrtku olabaviti, ali drzi sa sraf sa drugim kljucem da se ne bi odvio. Zatim sraf odsrafi za 2 do 3 kruga ili vise ako je potrebno. Koliko odsrafis prvi toliko ces i ostala 3. Onda ih osiguraj navrtkama ali ponovo moras drzati kjucem sraf dok drugim privijas navrtku. Pre nego sto vratis poklopac probaj saltanje. Da bi dosao do druge dve kandze okreni zamajac montiracem ali prethodno izvuci rucicu de kompresora. Povedi racuna da ti kljuc ne upadne unutra. Prve promene koje ces primetiti su laganije saltanje i kvacilo ce ti odvajati vislje. Ako ovo ne bude imalo efekta onda moras proveriti lamelu i ostatak mehanizma na korpi kvacila. Slike su malo mutne ali video si poentu. P.S. traktor saltaj u mestu

Poslednja izmena:
http://imageshack.us/f/842/photo0105q.jpg/
http://img822.imageshack.us/img822/6879/photo0107x.jpg

Izvini za kasnjenje. Sa starane na zvonu naci ces poklopac kojeg draze 4 srafa(slika 1). Kata to skines videces kandze(slika 2). na svaloj kandzi stoji sraf (kljuc 12; pozicija 2.) sa sigurnosnom navrtkom (kljuc 14; pozicija 2.). Prvo moras navrtku olabaviti, ali drzi sa sraf sa drugim kljucem da se ne bi odvio. Zatim sraf odsrafi za 2 do 3 kruga ili vise ako je potrebno. Koliko odsrafis prvi toliko ces i ostala 3. Onda ih osiguraj navrtkama ali ponovo moras drzati kjucem sraf dok drugim privijas navrtku. Pre nego sto vratis poklopac probaj saltanje. Da bi dosao do druge dve kandze okreni zamajac montiracem ali prethodno izvuci rucicu de kompresora. Povedi racuna da ti kljuc ne upadne unutra. Prve promene koje ces primetiti su laganije saltanje i kvacilo ce ti odvajati vislje. Ako ovo ne bude imalo efekta onda moras proveriti lamelu i ostatak mehanizma na korpi kvacila. Slike su malo mutne ali video si poentu. P.S. traktor saltaj u mestu
Svaka cast za poznavanje materije!!! I kolicinu zivaca i vremena tako "jasno i glasno" objasnjenje za one koji neznaju a zele da nauce...:ppozdrav:

kolko da ostavim zazor između ležaja i te vijuske.........
Predpostavljam da mislis koliki bi trbao da bude zazor izmedju "druk lezaja" kada je papuca kvacila podignuta skroz i "zabica" kojih ima 3 na korpi.Treba da bude oko 5mm ako je sve ok mada sve zavisi od debljine lamele i potisne ploce na korpi i od stanja "druk"lezaja i nosaca druk lezaja...Cesto ume da "ode"nosac "druk"lezaja pa da stvara razne prodleme...Medjusobna tolerancija u stelovanju zabica je 1mm.

---------- Poruka napisana u 12:20 ---------- Prethodna poruka je at 12:18 ----------

Mislim da je u pitanju cena kabine bez stakladi...Treba proveriti...:sta:

Da i sta znace oznake as ili a2 ?

---------- Poruka napisana u 14:41 ---------- Prethodna poruka je at 14:40 ----------

Gledo sam ih na y.t. mnogo mi se swidjaju znaci kod nas nema niko ?

Pa ocigledno sto su vredni jbg steta sto niko to nije uvezo.A koji je sad najmanji traktor sto pravi rus ??

Ali nije vise to to ,kao i sve ostalo sto se sad pravi nemoze biti kao ovo iz 80-tih.

---------- Poruka napisana u 15:47 ---------- Prethodna poruka je at 15:43 ----------

Ima ih vec po oglasima znaci da imaju neke neresene stvari ima taj 2048 za 5000e koliko je onda nov ?

Pa predpostavio sam,cito sam neke polemike oko njega i kako ljudi koriste automatsku prednju vucu ,ako bude neko procito ovo da zna.NIKAD ALI NIKAD na bilo kom traktoru nestavljajte na automatsko paljenje prednje vuce kad vam treba upalite kad nema potrebe za njom iskljucite .Nemojte da je stedite vec kad je imate samo da se vodi racuna o brzini kretanja i nemojte da je palite u pokretu stanite pa je ukljucite tako i kad iskljucujete zaustavite se iskljucite i lagano krenite dok neiskopca.Moro sam ovo da napisem jer sam svasta video kako ljudi nisu upuceni .Znaci automatsko paljenje gasenje vuce nikako.

Pa ocigledno sto su vredni jbg steta sto niko to nije uvezo.A koji je sad najmanji traktor sto pravi rus ??

Najmanji je 2032 od 31 ks, on je kopija vladimirca. Na njemu je promenjena limarija i cini mi se dodat servo, a mislim da je ubaceno dvostepeno kvacilo. Sledeci je 2032 a pojacana snaga i sa prednjom vucom je. Evo i slike modela bez prednje vuce.
VTZ-ВТЗ-2032,6f2d8e74.jpg

Nazad
Vrh