Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
KOmšo da li možeš poslikati ovaj utovarivač i njegove dimenzije ,dužina ruke veličina kašike itd.
Možda uzmem Vladimirca t25 jer mi treba neki manji traktor. Sigurno ste više puta pisali ali našta trebam paziti kad uzimam ? nemam nikakvog iskustva sa tim , a ni sa drugim Ruskim traktorima al mi se čini da je dobar i da je ovde kod nas podcjenjen. Najviše bi mi služio za pokretanje pumpe za navodnjavanje ,čuo sam da je za to baš dobar jer ima obrtaje kardana 1100 i radi na manjem gasu . Dali je to tačno i kakvu bi potrošnju mogao očekivati ? Hvala.
Druže neko te slagao za te obrtaje ,standardni izlaz ima sa približno 540 obrtaja u minuti pri turaži oko 1800rmpMožda uzmem Vladimirca t25 jer mi treba neki manji traktor. Sigurno ste više puta pisali ali našta trebam paziti kad uzimam ? nemam nikakvog iskustva sa tim , a ni sa drugim Ruskim traktorima al mi se čini da je dobar i da je ovde kod nas podcjenjen. Najviše bi mi služio za pokretanje pumpe za navodnjavanje ,čuo sam da je za to baš dobar jer ima obrtaje kardana 1100 i radi na manjem gasu . Dali je to tačno i kakvu bi potrošnju mogao očekivati ? Hvala.
Druže neko te slagao za te obrtaje ,standardni izlaz ima sa približno 540 obrtaja u minuti pri turaži oko 1800rmp
Možda su mislili tada na bočno vratilo na koje se montira velika remenica tu bi imalo posla da se pokrene pumpa i da je istovremeno nosi traktor, ona služi za pokretanje cirkulara ,nekada davno vršalica ,trijera itd...
Ona je sinhronizovana sa menjačem tako da bi imao 6 brzina na raspolaganju koji je odnos neznam,napisaće neko od kolega
Ako grešim neko će me ispraviti , a mislim da T-40 ima dve brzine na kardanu 540 i 1100 obrtaja
Da još dodam imam ga već 6 godina jako zahvalan i za rad i za održavanje inače je 1978 godište i jako lepo radi motor i menjač još nisu otvarani
Il sa sijačicom npr, ali ja lično nebih ni to radio , nego kad bi tero neku tifonsku pumpu onda bi moro raditi pun gas ako nema drugu brzinu kardana, pa neznam kolko bi trošio i dal bi se grijao , a da bi se dero ko magarac to sigurno.
nego da nema on sistem ko zetor da mijenja brzine kardana na mjestu sa promjenom brzine , a mala ručica (ako je ima ) u leru?
Imam t40 i on ima samo jednu brzinu izlaznog vratila. Brze mu je od vladimirca poprilicno cak mislim da je 1100. Isto tako se nesecam da sam neki prikljucak morao sa vladimirca zakaciti na t40 zbog brzine vretena. Mislim da je dovoljno brzo. Veci problem po meni je nedostatak dvostepenog kvacila na vladimircu u radu sa recimo balirkom ili beracem, mada se i to savlada bez problema.
Za ursusa neznam ali me zanimaju karakteristike te vaše pumpe sigurno na njoj piše koja je snaga i broj obrtaja koji su potrebni za rad pumpe.I meni se čini da su to super mali traktori , ali ako ima samo 540 obrtaja kardana onda neznam , a mali ursus on valjda ima 1100 ?
Pa da pojednostavim , manji traktor mi treba svejedno , ali ako bi dosta vremena provodio tjerajući pumpu , a ona najbolje radi pri obrtajima traktora oko 1800 obr , (ako je br kard 540) , a ako je br kard 1100 , onda bi radio na 900-1000 obr. Većina zapadnih traktora ima obe brzine kardana , i za ljude koji traktorom navodnjavaju to je poznata stvar.
Zamisli da traktor radi cijelo ljeto nekoliko sati dnevno na 1800obr , a na 900 obr , razlika drastična.
A to sa tom bočnom remenicom , jel ona namotirana ili je opcija , i gdje ju naći ako ne dobijem , Jel to za klinasti remen ili šta?