VLADIMIREC T-25

Imam jedan prob. na vladimircu. Na gornji cep gde se sipa ulje u hidraulik povremeno izlazi pena od ulja kao da unutar rezeorvara pravi veliki pritisak. Ulje ne prelazi max granicu u rezeorvaru tako da bih tu mogucnost izbacivanja viska ulja odbacio.Hidraulik radi bez problema. Cep na koji pusta sam izduvao i ocistio od prljavstine. Da li je neko imao slicno iskustvo, i da li neko ima ideju sta bi mogao biti uzrok ovoga? Ovo pitanje je da bih znao sta da trazim da ne bih ceo sistem rasturao.

---------- Poruka napisana u 21:23 ---------- Prethodna poruka je at 21:22 ----------

Evo moje mašine u akciji sa stajnjakom

Traktor ko bombona!

Vladj: hoće da se desi ako si mešo više vrasta ulja ili ako ti prljav filter hidraulike[/QUOTE]

Unutra je sae 30 100% , a koristio sam vise proizvodjaca to je sigurno. Sto se filtera tice njega nisam cistio u skorije vreme.

Problem pravi pumpa,došlo je do malo lufta u njoj pa u radu preko semeringa povlači vazduh i utiskuje ga u instalaciju i podiže nivo ulja , pumpa stvara pritisak i radi odnosno diže poluge bile opterećene nekim teretom ili ne tako da imate utisak da je sa pumpom sve u redu.Filter ulja je na povratnom vodu tako da to nije slučaj kao da je na usisnom gde se može desiti da je prljav pa stvara problem napajanja pumpe . Probaj sa Hidrolom 46 ako ne pomogne menjaj pumpu.

Možda uzmem Vladimirca t25 jer mi treba neki manji traktor. Sigurno ste više puta pisali ali našta trebam paziti kad uzimam ? nemam nikakvog iskustva sa tim , a ni sa drugim Ruskim traktorima al mi se čini da je dobar i da je ovde kod nas podcjenjen. Najviše bi mi služio za pokretanje pumpe za navodnjavanje ,čuo sam da je za to baš dobar jer ima obrtaje kardana 1100 i radi na manjem gasu . Dali je to tačno i kakvu bi potrošnju mogao očekivati ? Hvala.

Možda uzmem Vladimirca t25 jer mi treba neki manji traktor. Sigurno ste više puta pisali ali našta trebam paziti kad uzimam ? nemam nikakvog iskustva sa tim , a ni sa drugim Ruskim traktorima al mi se čini da je dobar i da je ovde kod nas podcjenjen. Najviše bi mi služio za pokretanje pumpe za navodnjavanje ,čuo sam da je za to baš dobar jer ima obrtaje kardana 1100 i radi na manjem gasu . Dali je to tačno i kakvu bi potrošnju mogao očekivati ? Hvala.

Druze on ima samo dva klipa, potrosnja minimalna. Delovi dosta jeftini, a i kao traktori nisu na ceni. Ja mog vladimirca unistavam vec 30 godina (deda, otac pa sada i ja) i jos uvek je na tockovima. Ako ga nadjes u koliko toliko dobrom stanju neces pogresiti.

Druže neko te slagao za te obrtaje ,standardni izlaz ima sa približno 540 obrtaja u minuti pri turaži oko 1800rmp

Možda su mislili tada na bočno vratilo na koje se montira velika remenica tu bi imalo posla da se pokrene pumpa i da je istovremeno nosi traktor, ona služi za pokretanje cirkulara ,nekada davno vršalica ,trijera itd...
Ona je sinhronizovana sa menjačem tako da bi imao 6 brzina na raspolaganju koji je odnos neznam,napisaće neko od kolega

Ako grešim neko će me ispraviti , a mislim da T-40 ima dve brzine na kardanu 540 i 1100 obrtaja

Da još dodam imam ga već 6 godina jako zahvalan i za rad i za održavanje inače je 1978 godište i jako lepo radi motor i menjač još nisu otvarani

• Like
Reagovanja: PKB
Druže neko te slagao za te obrtaje ,standardni izlaz ima sa približno 540 obrtaja u minuti pri turaži oko 1800rmp

Možda su mislili tada na bočno vratilo na koje se montira velika remenica tu bi imalo posla da se pokrene pumpa i da je istovremeno nosi traktor, ona služi za pokretanje cirkulara ,nekada davno vršalica ,trijera itd...
Ona je sinhronizovana sa menjačem tako da bi imao 6 brzina na raspolaganju koji je odnos neznam,napisaće neko od kolega

Ako grešim neko će me ispraviti , a mislim da T-40 ima dve brzine na kardanu 540 i 1100 obrtaja

Da još dodam imam ga već 6 godina jako zahvalan i za rad i za održavanje inače je 1978 godište i jako lepo radi motor i menjač još nisu otvarani

Imam t40 i on ima samo jednu brzinu izlaznog vratila. Brze mu je od vladimirca poprilicno cak mislim da je 1100. Isto tako se nesecam da sam neki prikljucak morao sa vladimirca zakaciti na t40 zbog brzine vretena. Mislim da je dovoljno brzo. Veci problem po meni je nedostatak dvostepenog kvacila na vladimircu u radu sa recimo balirkom ili beracem, mada se i to savlada bez problema.

Il sa sijačicom npr, ali ja lično nebih ni to radio , nego kad bi tero neku tifonsku pumpu onda bi moro raditi pun gas ako nema drugu brzinu kardana, pa neznam kolko bi trošio i dal bi se grijao , a da bi se dero ko magarac to sigurno.
nego da nema on sistem ko zetor da mijenja brzine kardana na mjestu sa promjenom brzine , a mala ručica (ako je ima ) u leru?

Il sa sijačicom npr, ali ja lično nebih ni to radio , nego kad bi tero neku tifonsku pumpu onda bi moro raditi pun gas ako nema drugu brzinu kardana, pa neznam kolko bi trošio i dal bi se grijao , a da bi se dero ko magarac to sigurno.
nego da nema on sistem ko zetor da mijenja brzine kardana na mjestu sa promjenom brzine , a mala ručica (ako je ima ) u leru?

Vladimirac ima samo jednu brzinu izlaznog vratila. Nemozes ga saltatiu brze ili sporije. Kada ga ukljucis samo gas diktira brzinu. To je to. Najbolje bi bilo da napravis eksperiment. Pozajmi od nekoga vladimirca i posmatraj kako ce se ponasati. Da li je izlazno vreteno dovoljno brzo za pumpu koju koristis, da li se motor muci, da li se motor greje, kolika je potrosnja......
To bi bilo dobro da uradis pre nego sto ga kupis jer tada ces biti siguran da si nasao traktor za svoje potrebe.

Imam t40 i on ima samo jednu brzinu izlaznog vratila. Brze mu je od vladimirca poprilicno cak mislim da je 1100. Isto tako se nesecam da sam neki prikljucak morao sa vladimirca zakaciti na t40 zbog brzine vretena. Mislim da je dovoljno brzo. Veci problem po meni je nedostatak dvostepenog kvacila na vladimircu u radu sa recimo balirkom ili beracem, mada se i to savlada bez problema.

Evo kolega me ispravo a ja imam neki priručnik na srpsko-hrvatskom jeziku pa da prepišem šta tamo piše:

Pomoćna oprema:
Zavisno spojničko vratilo..............................smešteno na zadnjoj strani traktora ,pravac okretanja skazaljke časovnika gledano sa desne strane traktora.Turaža-549 o/min. pri turaži radilice dizel-motora od 1775 o/min.

Sinhronizovano spojničko vratilo ....................od spoljnog boka osovine pogonskog točka

ima i termin dopremni kotur ili remenica

prečnik,mm...................................................................................................300
širina obruča,mm...........................................................................................120
obrtaji (pri turaži kolenastog vratila dizel-motora od 1800 o/min.), o/min. ................1280
položaj kotura na traktoru...............................................................................na desnoj strani
pogon kotura................................................................................................sa spoljnog kraja posrednog vratila glavne transmisije

Mislim da je ovo maksimalna brzina i da može da se smanji ,drugih podataka o šajbi ili remenici kod mene nema u priručniku.
Kvačilo je jednostepeno, ali dobrom praksom se može i to prevazići.

---------- Poruka napisana u 02:37 ---------- Prethodna poruka je at 02:31 ----------

I meni se čini da su to super mali traktori , ali ako ima samo 540 obrtaja kardana onda neznam , a mali ursus on valjda ima 1100 ?
Za ursusa neznam ali me zanimaju karakteristike te vaše pumpe sigurno na njoj piše koja je snaga i broj obrtaja koji su potrebni za rad pumpe.

Pa da pojednostavim , manji traktor mi treba svejedno , ali ako bi dosta vremena provodio tjerajući pumpu , a ona najbolje radi pri obrtajima traktora oko 1800 obr , (ako je br kard 540) , a ako je br kard 1100 , onda bi radio na 900-1000 obr. Većina zapadnih traktora ima obe brzine kardana , i za ljude koji traktorom navodnjavaju to je poznata stvar.
Zamisli da traktor radi cijelo ljeto nekoliko sati dnevno na 1800obr , a na 900 obr , razlika drastična.
A to sa tom bočnom remenicom , jel ona namotirana ili je opcija , i gdje ju naći ako ne dobijem , Jel to za klinasti remen ili šta?

Za remenicu gde se može naći neznam nism je nikad video to jedino kod nekog ko je prvi vlasnik to je dolazilo kao prateća oprema.
postoji rešenje nazad na kardan da se doda multiplikator (reduktor za uvećanje broja obrtaja) u odnosu 1-2 to je kao rešenje novi su oko 300 evra a za polovne neznam neki IMT su ga imali kao dodatnu opremu kasnih osmdesetih što bi bila dobra varijanta za uštedu goriva .

Pa da pojednostavim , manji traktor mi treba svejedno , ali ako bi dosta vremena provodio tjerajući pumpu , a ona najbolje radi pri obrtajima traktora oko 1800 obr , (ako je br kard 540) , a ako je br kard 1100 , onda bi radio na 900-1000 obr. Većina zapadnih traktora ima obe brzine kardana , i za ljude koji traktorom navodnjavaju to je poznata stvar.
Zamisli da traktor radi cijelo ljeto nekoliko sati dnevno na 1800obr , a na 900 obr , razlika drastična.
A to sa tom bočnom remenicom , jel ona namotirana ili je opcija , i gdje ju naći ako ne dobijem , Jel to za klinasti remen ili šta?

Ta bocna kemenica koliko znam montirana je za stare vrsalice. Mislim da je svaki vladimirac koji je dosao ovamo u dodatnoj opremi imao i nju. Ja sam je takodje dobio (traktor kupljen daleke '82 god) ali nikada nisam imao potrebu da je koristim. Znam samo da kada se skine poklopac sa desne strane gde se montira ta remenica postoji izlazno vreteno identicno onome koje se nalazi pozadi po broju zuba tako da bi kardan svakako mogao pasovati na njega. Sto se tice ostalih karakteristika i nacina na koji se ono uzubljuje unutra to mi nije poznato, jer nikada nisam ni obracao paznju na njega.
http://poljoinfo.com/member.php?9010-zlajo

Evo nesto vazno za sve vlasnike vladimiraca koji poseduju bocnu remenicu koju sam pomenuo gore. Ona danas nikome ne koristi i samo vecini pravi guzvu u radionici tako da je mnogi prodaju u staro gvozdje. Pre nego sto to uradite otvorite je i izvadite dva lezaja koja se nalaze unutar remenice jer ce te nekada mozda imati potrebu da menjate lezajeve na kutiji menjaca a ovi odgovaraju. Lezajevi na remenici su potopljeni u ulje tako da nema sanse da su korodirali ili zapekli, a lezajeve onog kvaliteta nigde necette pronaci Sdelano v SSSR. GOST standard.

Nazad
Vrh