Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
citao sam ovde negde da se desava da izbaca iz brzine pod opterecenjem,pa ako moze ko da mi napise jel izbaca iz bilo koje brzine i da me uputi na kojoj strani je bilo objasnjeno kako se zabravljuje menjac.inace dok sam imao ursusa on mi je izbacao iz cetvrtu brzu i to na nisponu dok je drzao tovar,a 549 isto cetvrta brza i to na ravnom,dam pun gas i oduzmem naglo i on izbaci iz brzine samo tako.
e sad me cisto zanima kako se ponasa vladimirec sa tim izbacanjem,i ako je do bravice jel ispada iz sve brzine ili neku odredjenu?
jedan moj kolega kaze da je imao takav problem,da mu je majstor to otklonio i da posle nekoliko godina opet mu se desi da mu iskoci iz druge.
i jos samo jel se mogu saltati brzine na vladimircu u voznji kao na recimo imt?primera idem na usponu,desi se da traktor gubi snagu,dal bi onda mogao presaltati u manju brzinu a da nemoram stati?nadam se da me razumete ,jer meni je ovaj menjac mnogo komplikovaniji nego li kod ovih nasih traktora.
pozdrav!
meni krči u mestu kad šaltam.....kako da naštelujem korpu kvačila?
ovako,pogon sam uzeo sa radilice jer je fabricki vec imao jos jednu remenicu,i ide preko spanera za zatezanje kaisa pa moze da se i iskljuci ako se ne koristi.kompresor neznam od cega je,uze sam ga na limundu.
jos uvek nista nisam radio sa njim osim sto sam ga dovezao do sebe,a i skoro necu jer nas je zavejao sneg pa ce sacekati prolece.inace veoma retko se i koristi,jedino kad odemo do selo pa mozda dovezemo tri kubika drva na maloj prikolici,ne oremo zemlju,nekada smo sadili krompir za sebe al sada to radimo ovde u placu kod kuce,tako da sve u svemu godisnje sa traktorom napravimo nekih 30-50 sati a mozda ni toliko.
sto se tice utisaka malo mi je cudan jer sam navikao na klasicne nase traktore koji smo pre njega imali,ali mi je i zanimljiv.
mislim da ce za nase potrebe biti sasvim o.k.[/URL] [/IMG][/URL] [/IMG]
evo i slike nosaca kompresora sa spanerom i kais za pogon.trenutno je veci kais na njemu,trebam naci original i probati kako ce se ponasati.