VLADIMIREC T-25

cale je to kupovao skupa sa korpom i dvobraznim plugom mislim 3000e

---------- Poruka napisana u 18:00 ---------- Prethodna poruka je at 17:55 ----------

Au ,ali jbg vecita stvar ako se iole vodi racuna .Da ga neureknemo hahha salim se.

jeste au,ali bar znam da je sve o.k. jer je covek iz komsiluka,prvi vlasnik,pravih 300 sati,nije lickan i tako il nije ni unisten.malo sminke i bice lutkica:cool:za te novce nista slicno nisam nasao u oglasima,a da lutam od grada do grada,e tek ce to biti ekskurzija na mozak:sjasi:
jedan sto smo gledali u Negotinu sa oglasa imao isto 300 sati al mu covek menjao gume(valjda se pojele od stajanja) i one 60/ istrosene,limarijski super,cena 2500 + transport=skoro isto.
a kad pogledam da za te novce ne bi uzeo nekog fergusona 70-i neke do 83 plafon i motor sa ko zna koliko sati ipak mi je ovaj bolji,i sigurniji.
jedino ima jeftinih na oglasima, u Smederevu,ferguson 2002 za 1800e-hitno,a verujem da uz njih ide i pride litar rakije!!!!

Ma nekazem nista znam ja sam u toj situaciji ,ali imo si srece tesko se nailazi na tako nesto .Nek sluzi ko zna koliko generacija bez ijednog kvara .

verujem ti,i znam kako je kad trazis kupiti nesto za sebe.549 sto smo prodali bio je pefektan,al se ne isplati drzati ga za dve - tri vozenja godisnje,a i onako kada spremim drva u sumi platim kamion i prevezem do kuce.prodali smo ga za 4400e,i tek onda videli da za te novce nista slicno nemozemo uzeti.rusi su kod nas prava retkost,niko ih ne kupuje i bas zbog toga smo i naisli na ovog.plugovi su novi.nikada upotrebljeni kao i korpa.
nadam se da ces i ti sebi naci nesto vredno i dobro.

---------- Poruka napisana u 19:12 ---------- Prethodna poruka je at 19:07 ----------

velika mi je cast bila citati postove clana SAVORIS pa koristim priliku da mu se zahvalim sto je svoja iskustva podelio sa drugima i u mnogocemu pomogao.:ppozdrav:
inace ono stepeniste i ograda su ti pravo umetnicko delo.sve pohvale.
pozdrav

Pa i ja se nadam osto sam bez traktora nakon ostavinske rasprave i sad jovo nanovo jbg.

---------- Poruka napisana u 19:19 ---------- Prethodna poruka je at 19:13 ----------

Vec kad smo naceli na tu temu ,jeste da smo malo skrenuli ali tu je negde vrtimo se .Najgore je sto su nakupci nakupovali toliko mehanizacije za ko zna kakve pare i sad traze x cifru.Svako kod nas hoce da se obogati preko noci a da nista neradi.I kad je bio poneki traktor sto je poznat dok covek napabirci pare otera nakupac!

citao sam ovde negde da se desava da izbaca iz brzine pod opterecenjem,pa ako moze ko da mi napise jel izbaca iz bilo koje brzine i da me uputi na kojoj strani je bilo objasnjeno kako se zabravljuje menjac.inace dok sam imao ursusa on mi je izbacao iz cetvrtu brzu i to na nisponu dok je drzao tovar,a 549 isto cetvrta brza i to na ravnom,dam pun gas i oduzmem naglo i on izbaci iz brzine samo tako.
e sad me cisto zanima kako se ponasa vladimirec sa tim izbacanjem,i ako je do bravice jel ispada iz sve brzine ili neku odredjenu?
jedan moj kolega kaze da je imao takav problem,da mu je majstor to otklonio i da posle nekoliko godina opet mu se desi da mu iskoci iz druge.
i jos samo jel se mogu saltati brzine na vladimircu u voznji kao na recimo imt?primera idem na usponu,desi se da traktor gubi snagu,dal bi onda mogao presaltati u manju brzinu a da nemoram stati?nadam se da me razumete ,jer meni je ovaj menjac mnogo komplikovaniji nego li kod ovih nasih traktora.
pozdrav!

citao sam ovde negde da se desava da izbaca iz brzine pod opterecenjem,pa ako moze ko da mi napise jel izbaca iz bilo koje brzine i da me uputi na kojoj strani je bilo objasnjeno kako se zabravljuje menjac.inace dok sam imao ursusa on mi je izbacao iz cetvrtu brzu i to na nisponu dok je drzao tovar,a 549 isto cetvrta brza i to na ravnom,dam pun gas i oduzmem naglo i on izbaci iz brzine samo tako.
e sad me cisto zanima kako se ponasa vladimirec sa tim izbacanjem,i ako je do bravice jel ispada iz sve brzine ili neku odredjenu?
jedan moj kolega kaze da je imao takav problem,da mu je majstor to otklonio i da posle nekoliko godina opet mu se desi da mu iskoci iz druge.
i jos samo jel se mogu saltati brzine na vladimircu u voznji kao na recimo imt?primera idem na usponu,desi se da traktor gubi snagu,dal bi onda mogao presaltati u manju brzinu a da nemoram stati?nadam se da me razumete ,jer meni je ovaj menjac mnogo komplikovaniji nego li kod ovih nasih traktora.
pozdrav!

Vladimirac ima sistem zabravljivanja brzina koji se ostvaruje kuglicom tako da ispadanje iz przine je skoro ne moguce. Ako se desi da izbaci iz brzine proveri da li je kvacilo dok je traktor u kretanju vraceno do kraja, jer moze se desiti da ako opruga oslabi i ne vrati kvacilo tada se brzina ne zabravi i dolazi do iskakanja. Takodje je potrebno proveriti opruge koje potiskuju kuglice jer i one vremenom mogu oslabiti. Tada lezista kuglica treba izduvati, kuglice i opruge ocistiti i namazati tovatnom mascu. Ako menjas opruge vodi racuna koje kupujes jer su one celicne. Saltanje ti ne savetujem jer ti treba vramena da se naviknes na brzine i menjac ali saltanje na uzbrdici je svakako moguce. Ako imas dve rucice menjaca to nekad moze biti jednostavnije jer se manje vremena gubi nego sa jednom rucicom.

Što se tiče šaltanja u hodu to nije nikakav problem , ako si nekad vozio fap kamion 13 biće ti lako ako nisi onda malo vežbe sa duplim kvačilom znači stisneš kvačilo izbaciš iz brzine onda daš gas otprilike 1500 o/m stisneš kvačilo i ubaciš u brzinu ovo važi kad hoćeš iz veće u manju a ako ideš iz manje u veću onda samo kvačilo i saltaš

Ako ides iz vece u manju mozes saltati i bez gasa potrebno je samo da uskladis brzine. Ovaj princip mnogo vise koristim, mada saltanje sa medju gasom je mnogo privlacnije. Ako kod tebe pri saltanju menjaca dolazi do krcanja to moze biti i do samog menjaca jer je skoro nov ako je uradio samo 300 sati, tako da nije razradjen i samim tim saltanje ce ici malo teze. A ako krci kada se salta u mestu potrebno je da nastelujes korpu kvacila. To uzima oko 15 min.

nismo se razumeli,ne krci meni pri saltanju,znam i kako se vozi i salta bez sinhrona,vozio sam i fapa a i dajca,a i kod ostalih traktora je tako,nego drugo me brine,kod recimo rakovice idem u trecu i izgubi snagu lako cu prebaciti u drugu bez muke jer su i osi jedna sa drugom,a mogu stati i bez izbacanja menjaca samo prebaciti polugu reduktora iz brzu u sporu i reseno.e sad kod vladimirca mi je sve to komplikovano,ako sam u petoj brzoj a hocu u sporu onda moram da stanem pa da izbacim iz brzine onda skroz napred pa u sporu a onda opet u brzinu.meni je to za sada komplikovano,zar ne?zbog toga sam mislio da je menjanje brzina kod njega mnogo komplikovanije nego li kod nasih domacih-normalnih :sta:

Malo "duze" traje period privikavanja ali samo polako navicices i uvideces i sam vrlo brzo da to i nije neki veliki problem...Ja ga vozim vise od 20 godina tako da od ovih manjih traktora ubedljivo najbolje resenje je Vladimirec.Zanemarimo malo "cudan" raspored brzina to nikakav problem nije...:ppozdrav:

aca1974 Meni je nemoguca misija saltanje 539 u vecu brzinu jer nema nozni gas ako to smatras domacim normalnim traktorima koji 40 godina nisu uspeli to napraviti fabricki, a svako ko ima taj traktor je to vec odradio. Da se vratimo na temu. Saltanje je sasvim normalno a vidim da ti je tip traktora kao moj, znaci jedna rucica menjaca ali sa vremenom ces se naviknuti. na uzbrdici je potreban samo brz rad ruke i osecaj a za sve to je potrebno malo vremena zato vezbaj.

---------- Poruka napisana u 01:30 ---------- Prethodna poruka je at 01:29 ----------

meni krči u mestu kad šaltam.....kako da naštelujem korpu kvačila?

Javljm ti se ovih dana sa slikama i objasnjenjima.

kako da nastelujem sediste na traktoru?dali postoji mogucnost pomeranja po uzduznoj osi?hteo bi da pomerim malo napred prema volanu.u uputstvu stoji da moze al ja to nemogu nikako da izvedem.sediste je original fabricko.napred zasrafljeno sa dva zavrtnja a pozadi jedan.mozda pomeranjem celog nosaca na one dve bolcne koje drze sediste?:sta:
hvala

ovako,pogon sam uzeo sa radilice jer je fabricki vec imao jos jednu remenicu,i ide preko spanera za zatezanje kaisa pa moze da se i iskljuci ako se ne koristi.kompresor neznam od cega je,uze sam ga na limundu.
jos uvek nista nisam radio sa njim osim sto sam ga dovezao do sebe,a i skoro necu jer nas je zavejao sneg pa ce sacekati prolece.inace veoma retko se i koristi,jedino kad odemo do selo pa mozda dovezemo tri kubika drva na maloj prikolici,ne oremo zemlju,nekada smo sadili krompir za sebe al sada to radimo ovde u placu kod kuce,tako da sve u svemu godisnje sa traktorom napravimo nekih 30-50 sati a mozda ni toliko.
sto se tice utisaka malo mi je cudan jer sam navikao na klasicne nase traktore koji smo pre njega imali,ali mi je i zanimljiv.
mislim da ce za nase potrebe biti sasvim o.k.
932a90171716714.jpg
[/URL] [/IMG]
66efcf171716812.jpg
[/URL] [/IMG]
evo i slike nosaca kompresora sa spanerom i kais za pogon.trenutno je veci kais na njemu,trebam naci original i probati kako ce se ponasati.

nebi bilo loše da nekako dovedeš vazduh u kompresor sa linoje usisa iza filtera ovako će ti se prašinabrzo nakupiti na to sito

Nazad
Vrh