VLADIMIREC T-25

Svaka čast sređen je super... Mada se nebih složio sa članom vojvođanin, ja sam sredio vlatka pre godinu i jače, u šumi je ponajviše vremena ali farba nije izgrebana i sve je kao i prvog dana.... Ovih dana vlatka maltretiram po šumi, svaka mu čast, prezadovoljan sam, tovarim po 5m na prikolicu iz potoka, ubacim u prvu i samo pici nema da zastane... :ppozdrav:

Svaka čast sređen je super... Mada se nebih složio sa članom vojvođanin, ja sam sredio vlatka pre godinu i jače, u šumi je ponajviše vremena ali farba nije izgrebana i sve je kao i prvog dana.... Ovih dana vlatka maltretiram po šumi, svaka mu čast, prezadovoljan sam, tovarim po 5m na prikolicu iz potoka, ubacim u prvu i samo pici nema da zastane... :ppozdrav:

Nisam mislio ništa loše, nego sam video gde Sava tera traktor, ja tamo ne bi išao ni peške.Svaka čast Vama koji radite u šumi.
A ako ostane boja, još bolje...:ppozdrav:

Prijatelju znam da nisi nista loše mislio :ppozdrav: Nego samo komentarišem, po sličnim terenima vozimo Savo i ja... inače evo jedna slika mog bolida :haha:
2vifhty.jpg

bio sam kod dukanca i konfiguracija terena je veoma veoma slična i kod mene i kod njega , skoro pa identično :ppozdrav:

a tereni su nekada i više nego sexualni , pa i perverzni

duka , kojom bojom si radio pa se ne grebe ?

Pratim ovu temu vec duze vremena i moram da prokomentarisem da iako je Vladanko vremesan, uz malo odrzavanja kao kod par kolega ovde stvarno izgleda utegnuto i solidno a sto je najvaznije kao vrlo korisna masina. Jeste mozda njega vreme pregazilo ali imam utisak da za tu kintu uz malo truda moze covek s njim da obradi par hektara zemlje i pozavrsava uz to i gomilu poslova koju jedno prosecno domacinstvo ima u kraju kao kod Dukanca. Moj je kraj geografski slicne konfiguracije a planiram da dokupim jos malo zemlje i to po brdima prvenstveno. Jbga kad uporedim cene 533 i 539 sa Vladankom razlika je skoro pa duplo a da li 533 moze da uradi duplo vise nego ovaj traktor, cisto sumljam. Da ne pricamo o Tomi Vinkovicu (kultivator s cetri tocka) i dizel kultivatorima koji kostaju goli bez prikolice 1000 i kusur E.

A vi me ispravite ako gresim i stvarno respect za domacinski odnos prema masinama koje imate.

I ja sam hteo da kupim 533, i na nagovor nekih prijatelja i uz pomoć foruma, predomislio sam se i kupio Vladiku.Nisam se pokajao ni sekunde.Em je jeftiniji, nema zezanja sa vodom-antifrizom, crevima,manja potrošnja i najvažnije jeftino održavanje.
A što se tiče učinka mislim da mu 533 ne može ni prići, neko iskusniji će to potvrditi ili poreći.Što se održavanja mašine tiče nisam neka "picajzla", ali ne volim da kad god sednem u traktor budem i mastan, a par kilograma farbe i nije neka investicija.
Za moje potrebe (5 jutara zemlje i nešto ovaca), da poore,podrlja, ošparta kukuruz i obavi prevoz hrane i stajnjaka....izmišljen.

Savo, ne mogu tačno da se setim koja je boja u pitanju,,, msm da je neka kamionska, znam da je bila skupa ko đavo, autolakirer mi je farbao krila i haubu, i izašlo me 150ak eura...

Zdrvo svima. Ja, takodje, imam Vlatka, ali imam i par problema sa njim. Ne znam sta tacno treba da pokazuje skazaljka za punjenost akumulatora, tj. na kom podeljku treba da stoji ako su akumulatodi relativno puni? A, isto tako, sta pokazuje kada su prazni? :sta::ppozdrav:

Ako je akumulator pun treba da pokaze oko nule ili malo iznad, a ako je prazan onda kazaljka ide u + 30A

Moja masina, ofarban prosle godine farbom Piturin imt crveni 01.potroseno 3lit osnovne i 5 lit zavrsne.

r0tcgo.jpg

Molio bih da ne pišete post za postom jer sledi kazna!

Poslednja izmena od urednika:
Ako je akumulator pun treba da pokaze oko nule ili malo iznad, a ako je prazan onda kazaljka ide u + 30A
Jasno. Ali na mom pokazivacu postoji skala na kojoj je nula na sredini, dok su sa desne strane od nule razmaci do 20 ispod kojih pise Discarge, a sa leve strane isti takvi ispod kojih pise Carge. Kazaljka je neposredno posle paljenja na "levoj dvadesetici", a posle 10-ak minuta rada motora na nuli. Da li ti znaci da su puni? Kupio sam dva Black Hors akumulatora pre 8. meseci. Unapred hvala.

Tačno tako, ako ampermetar stoji na nuli znači da se akumulator ne puni tj da je napunjen.

i normalno je da posle paljenja kazaljka ode u minus jer se tada dopunjavaju akumulatori za onoliko koliko su se ispraznili u verglanju

Savoris, kad je u plusu onda se puni akumulator, a kad je u minusu onda se prazni. (Ako neko nije naopako povezao priključke.)

Traktor mi je poludio!
Juče ujutro ga upalim, samo da ga pomerim-pritisak ulja 1.Ugasim i za pola sata ga upalim ponovo pritisak 3,5.Odradim šta sam imao u šupi i kad sam hteo da ga vratim nazad, upalim pritisak 2.
Šta da mu radim, nervira me Rus...::jako_besan::

možda ti ''šteka'' radni ventil od ulja , onaj sa desne strane ispod alternatora

pada li prritisak ispod 1?

Nazad
Vrh