VLADIMIREC T-25

Ni sam nemam pojma kako im je to poslo za rukom,ja se jos uvek cudim.

Evo mene opet sa mojim problemom oko zabravljivanja.Dolazio mi je jedan majstor(ako tako mogu i da ga nazovem) i pokusao da me ubedi da je u pitanju menjac i naravno poceo da tupi koliko kosta popravka,a nikada nije ni popravljo T25.Onda ja lepo njemu kazem pa-pa ,sednem,otvorim 'ladno pivo,zasucem rukave i mozda zajebem stvar.Ja sam bravu popustio nekoliko krugova,ali nisam jos probao traktor u oranju pa ne znam da li sam urado pravu stvar.:ppozdrav:

Da li ti se pedala kvačila lepo (tj lako) vraća skroz do gore? Dešavalo se da zardjaju poluge, pa da pedala neće da se vrati skroz gore, a samim tim ni ne zaključava menjač.

Da li si probao dok je ugašen traktor, stisneš kvačilo, pa ubaciš u brzinu, zatim pustiš kvačilo, pa probaš da izbaciš iz brzine? Ručicu drži zategnutu, pa polako pritiskaj kvačilo, da vidiš da li zaključava.

Kod mene se desavalo da prilikom saltanja pomijesa brzine
odvrnem sa strane onaj poklopcic sa 13-kom kljucem vratim polugu gdje joj je mjesto i zavrsen poso,
naravno sa stisnutim kvacilom.
E ono sto mene zanima je,sta je prouzrokovalo to?
dali je u pitanju nepravilno saltanje sto moze lahko da bude, ili je nesto sasvim drugo?Hvala :osmeh:

Sad sam uradio sta si mi rekao i kada pokusam da ga izbacim iz brzine bez stiskanja kvacila nema sanse,a kada drzim rucicu zategnutu i polako stiskam kvacilo stisnem ga skroz do kraja i ne ispada iz brzine.

Bosanac 80: to se dešava zbog nepravilnog šaltanja, mada ima veze i pohabanost menjača, na utegnutijim traktorima se redje dešava.

Nenad 80: biće to dobro.

ako bude to onda navariti nema mu druge,a
kad smo vec kod toga kako cu znati da je to salt-deblo kratko vidi li se to od oka onako ili treba neko posebno mudrovanje?
Htjeo bi da dodam i ovo:sve sto je SAVO reko do sada od kako ja pratim ovaj forum bilo je vise od 100% TACNO
bio sam 5 metara do njega a nismo se upoznali,sledeci puta ja cu da castim a ti mi pricaj sve o vladeku :ppozdrav:

ma navariti , nema tu mudrolije nikave , obični komad željeza

ajoj , kako da ti objasnim , ja to skinem i bacim oko i odma' se vidi ako treba intervenisati , možeš skinuti ručicu pa šublerom izmjeriti koliko j od ploče dole do viljuške i uporediti to sa mjerom na ručici , znači koliko ta kuglica je daleko od ose sastavljanja kućišta i poklopca mjenjača
a jesam ga zapoteljao sa objašnjavanjem , svaka mi čast

drugi put ako budeš na puškomet a ne javiš se znaj da si izbušen kao fazan :ppozdrav:

ako bude to onda navariti nema mu druge,a
kad smo vec kod toga kako cu znati da je to salt-deblo kratko vidi li se to od oka onako ili treba neko posebno mudrovanje?
Htjeo bi da dodam i ovo:sve sto je SAVO reko do sada od kako ja pratim ovaj forum bilo je vise od 100% TACNO
bio sam 5 metara do njega a nismo se upoznali,sledeci puta ja cu da castim a ti mi pricaj sve o vladeku :ppozdrav:

Kao da je vidovit. Iako ja baš i ne umem da objasnim najbolje kvar, dijagnoza je uvek bila tačna.:cao:

ajde ne pretjerujte , i ja odvalim glupost ponekada i to samo tako , vi se malo manje razumijete pa i ne primijetite

evo pitajte @zorancile koji takodje dobro poznaje materiju koliko imam odvala do sada :haha: on to može da prepozna , mogu misliti i kako se lijepo nasmije :haha:

Savoris, ja sam verovatno manje puta radio Vladimirca od tebe, poštujem tvoje mišljenje i iskustvo.

ma :ppozdrav: sve ok , ali ti kao poznavalac mehanike znaš kada neko odvali glupost , skoro sam nešto odvalio i kasnije sam se sjetio ali ne vrijedi se ispravljati :haha:

ali ni vladimirac nije svemirska letjelica , to je toliko jednostavan traktor da svako ko ima imalo volje i bilo kakvo poznavanje mehanike pa makar to bilo i sa bicikla može da popravlja većinu stvari na njemu , veoma zahvalna mašinica
ja bih onako čisto radi fore volio nabaviti onoga DTa starijeg , ali ovdje to nema NIKO

Nazad
Vrh