VLADIMIREC T-25

proveri i cev od manometra i manometar mozda ima taloga , imao sam slicne probleme .

ako je tako ja bih posumnjao na usisnu cijev , možda je napukla ili otišao dihtung ispod nje

po tvojim simptomima meni je sve sumnjivo , može biti bilo šta od sistema podmazivanja ali ako naginjanje traktora ima uticaja onda mi jedino logično na pamet pada usisna cijev

neznam ni ja sam , prvo pokušaj nasuti ulja i iznad maksimuma pa ga onda probaj nageti da vidiš gubi li pritisak

ako budeš skidao samo karter onda je lako , skineš i vratiš ga a neće ni da se primijeti
ali ako budeš morao skidati uljnu pumpu e onda si na.ebao , da bi nju skinuo moraš skinuti prednje deklo motora (ono ispred razvoda) a to je popriličan sex jer se sve skida naprijed , od rezervoara pa tjeraj unazad ::samo bes::

Vojvodjanin, izgleda da ga je neko urek'o. :haha:
Kakav manometar imaš? Ruski? Da li je povezan crevom ili ima cev?

Poslednja izmena:
Manometar je njegov original, e sad sa čime je povezan....nemam pojma.Ja sam malo veći konj za mehaniku, tako da moram zvati majstora da radi.Samo je dobro uvek čuti savet od ljudi koji imaju slične traktore i probleme.Onda ja to napomenem majstoru, onako izokola da ga ne naljutim, i uvek je uspelo.
Nadam se da ga nećemo morati rasturati, sad će baš trebati...

Pitam zato što se dešava kod pijačnih manometara da ne rade dobro ako su povezani prako tvrde cevi, ako je cev napeta.
Bilo bi dobro da probaš da staviš neki drugi pa da vidiš da li će se isto dešavati.

ali šta je prouzrokovalo ovo variranje ? nije skoro mijenjao manometar ili cijev do njega pa da to ''optužimo''
znači varira iz nekog drugog razloga

Juče brat terao Vladiku kod majstora.Promenjen manometar i crevo, i sad kad je hladan pritisak 3,5 a kad se zagreje 2,5.Videću kako će biti kad se optereti, ako je samo ovo bilo u pitanju onda je super.Delovi i ruke 2800 dinara.

Pozdrav svim ljubiteljima Vladimirca!!!Ja sam vlasnik ovog traktora vec godinu dana i do sada sam imao vise problema sa njim jer ga prethodni vlasnici nisu odrzavali.Vecinu sam resio,ali mi je ostao problem pri oranju jer kada je pod vecim opterecenjem iskace iz brzine.Pokusavao sam vise puta da pronadjem adekvatnog majstora,ali sve se svelo na to da mi samo uzmu pare a problem ostaje jer kod mene u okolini i ne postoji pravi majstor za njega.inace i vladimirac je ovde prava retkost.Molio bih sve koji se iole razumeju da mi pomognu da resim ovaj problem jer ja moj traktor ne bih dao ni za novog "539".Unapred hvala!!!

Moraš malo detaljnije da objasniš... iz koje brzine ti iskače i šta iskoči brzina ili reduktor? Koliko ručica menjača ima?

Ima dve rucice od koje je jedna reduktor,a desava se u oranju da iskacu obe rucice pri velikom opterecenju.Desavalo se i da iskoci samo reduktor ili samo brzina.

Da li neko od tvojih majstora ume da našteluje zaključavanje menjača? Znaš šta je to?

pročitaj cijelu temu i mnogo će da ti pomogne da se bolje upoznaš sa traktorom tako da ti majstori i ne trabaju , samo džaba bacaš pare
a pričano je o tome kako se šteluje ta famozna brava na vlatku , baš sam ja pisao , prelistaj prvo temu pa onda ćeš nam i bolje objasniti svoj problem

Procitao sam temu i pokusacu da nadjem majstora koji moze da nasteluje tu bravu.Kod mene na traktoru dok je ugasen ne moze da se izbaci iz brzine dok se ne stisne kvacilo.Mozete li mi reci koliko tacno ide ulja u menjac jer ja sam na netu nasao da ide 10l a danas sam iz njega istocio 20l koje je sipao prethodni vlasnik.

joj neznam tačno dali ide 10 ili 12 litara , uglavnom ne više od 12
a i 20 nemože da mu naškodi ako se ne prospe iz njega

Nazad
Vrh