VLADIMIREC T-25

Dovoljno je da su okrenuli brisajuću kariku i onda ona umesto da skida, pumpa ulje na gore. Ne smem da pomislim da je kod montaže pukla neka karika, ako nije korišćena profi - šelna. Samo nagađamo.

Znaci zracni filter igra ulogu,vidis Savo to si i meni mogao reci :osmeh:
oprostit cu ti ovaj puta:haha:
dali je dovoljno taj filter ocistit ili sta uradit sa njim,zamijeniti ga?

Pa da je neka karika naopako i ja sam posumnjo,al mi je to radio stvarno dobar majstor i nije mu prvi put da otvara vladimirca,mada kolko taj ima karika po klipu ne bi trebo da tolko trosi makar sve bile naopako:osmeh:.Vecina kaze da je uzrok tome to sto su cilindri ostali stari pa nisu vise pravog okruglog oblika nego ovalnog i onda nov klip ne leze dobro al opet sto je mnogo mnogo je.mene najvise nervira to sto stvarno nemam iskustva sa otvaranjem motora,al resio sam sam ga sad radim makar ga bacio.

Ma meni je izgleda bilo upalo parce od grejaca u cilindar i morao sam da ga otvaram,mada je motor bio strava,i onda je majstor rekao ajd kad smo ga vec otvorili da ga malo osvezimo i kao sto sam rekao menjo sam samo klipove,karike,ventile,vodjice i letece lezajeve.I od tad pocinje moja agonija...j.bala me i moja radnja i majstor

Ma meni je izgleda bilo upalo parce od grejaca u cilindar i morao sam da ga otvaram,mada je motor bio strava,i onda je majstor rekao ajd kad smo ga vec otvorili da ga malo osvezimo i kao sto sam rekao menjo sam samo klipove,karike,ventile,vodjice i letece lezajeve.I od tad pocinje moja agonija...j.bala me i moja radnja i majstor
Možeš li da utvrdiš prema dimu, da li ulje propada pored vođica i ventila, ili su karike i ovalni cilindri razlog tolike potrošnje ulja ?

Znaci zracni filter igra ulogu,vidis Savo to si i meni mogao reci :osmeh:
oprostit cu ti ovaj puta:haha:
dali je dovoljno taj filter ocistit ili sta uradit sa njim,zamijeniti ga?

pa ako je filter manje propustljivosti on onda stvara vakum u usisnoj grani i povlači ulje izmedju ventila i vodjice , ako tome dodamo da vladimirac nema gumice ventila onda može biti uzrok i to , uzeo sam u obzir da su karike i sve ostalo uradjeno od majstorske ruke , mada i ova moja verzija lako može da se stavi pod sumnju ali najviće problem u životu su mi bili ''glupi'' kvarovi

Ne znam dal ulje gubi pored ventila ili pored karika al stvarno ima neki cudan dim,smrdi strava,a sto se tice filtera probacu sutra da ga ocistim ili da ga skinem pa da samo stavim neku carapu posto imam ceo dan da vucem neko djubre.Ovo za filter se stvarno nisam setio al ima ljudi koji su imali slicnih problema zbog zapusenog filtera pa su im traktori gubili snagu al moj vladika ima snagu.Sve sam kod njega otvaro al motor nisam a od tih glupih kvarova sam sebi skratio zivot bar 5 godina

Јеси ли проверио пре куповине клипова ознаку групе на цилиндрима? Они имају три групе М, С и Б.

Pozdrav ljubiteljima vladimirca!Ja imam vladimirca 74 god. i kad vec pomenuste potrosnju ulja da iznesem svoj problem.Do pre godinu dana i moj je POMALO trosio ulje i to nikad nije bio problem,medjutim nesto mi upalo u cilindar i morao sam da ga otvaram.Stavio sam nove klipove,karike,ventile,vodjice...Od tad ne znam dal vise trosi ulja ili nafte...Dobro ne bas toliko al recimo bilo koji laksi posao da radim ceo dan(kosenje,grabuljanje,spartanje...)ispod litru ulja ne moze da potrosi.Ne smem da pomislim sta ce biti u oranju,al da napomenem da je pritisak ulja dobar(3,5),pa ako je neko imao slican problem.....samo da znam zbog cega

To se dešava dosta često , kada se promene karike ili komplet klipovi , a cilindri (stubline) ostanu stare . Razlog je jednostavan . Zbog istorošenosti karika one troše cilindar do određene "visine" mislim na GMT (SMT). E sad kad se stave nove karike one su neistrošene i imaju ivicu . Samim tim idu i "višlje" u odnosu na stare, pošto prelaze preko nazvaću ga stepenika (početak "ne istoršenog dela cilindra) one su izložene udaru i naglom skupljanju jer moraju da pređu na manju meru cilindra . Pri tome dolazi do zamora materijala , odloma ivica karika , pa često i do pucanja karika.

Može da se desi da je ta potrošnja privremena dok se karike "ne nameste" u cilindar.
I kod novih motora je povećana potrošnja ulja dok se ne uhodaju .

Probaj raditi neko vreme sa njim pre nego rasturiš motor .:ppozdrav:

ljudi,pa da sam ja to sve znao sam bi to radio,a sto se tice vasih saveta stvarno svaki moze da bude razlog velike potrosnje ulja.Evo recimo sto kaze Kiki za tu istrosenost cilindra,ja sam to video kad je majstor rasturio.Cilindar je bio malo istrosen al su se jasno videle te ivice dokle je bio istrosen pa je vrlo verovatno da su tu ivicu dokacile nove karike,al bilo kako bilo morace ponovo da se otvara.Sta ces nije mi prvi put da placam neznanje::sramota::

e8ak46.jpg
evo ija danas malo doterao traktor kupio mu novi auspuh

Nazad
Vrh