VLADIMIREC T-25

mozes da nabavis delove vladimirca kod rusa iz ns imaju za njega sve zivo .a nije ni skupo.kontas

ljudi treba mi pomoc:danas kod druga vlatko nece da upali, odem kod njega kad tamo haos nema uopste nafte na diznama,nadrukamo naftu svugde ima osim na diznama,izluftiramo i probamo da palimo ali ni da acne,ponovo pgledam a na dizne ni da kapne ,da li je moguce da se nesto otkacilo u pumpi vp,posto posle kilometar slepanja upali radi 1minut i kraj

:haha: baš je sitno ::namigivanje::

ako je boš pumpa ostala bez nafte , pa ste naftu dopremili do nje a ona neće da je proturi kroz sebe samo odvrnite jedan nepovratni ventil sa glave boš pumpe , ako ga odvrnete to kraja OBAVEZNO pazite da ne ispadne jedan malecki valjčić , bolje je samo da otpustite skoro do kraja pa onda zavrnite jedan krug da ništa ne ispadne
e onda povucite dekompresor i dajte pun gas , zaverglajte dok se nafta ne pojavi ispod tog ventila , sve zašravite i uživajte u čarima rada dvoklipca :cool:

znači da pojasnimo o kom dijelu se radi , to je dio (holender) za koji se zavrće cijev dizne

dali neko zna ko radi bos pumpe za vladimrca u okolini novog sada.mislim da je ekspert za te punpe :sta:

Kojom brzinom orati sa jednobraznim plugom? U pitanju je meka moravska zemlja (tenja) ? Znaci, ne sa kojom bi mogao i kojom moze da ide vec sa kojom se najmanje opterecuje motor, potrosnja goriva i grejanje ? Naravno sa nekom optimalnom dubinom oranja !

@tutun pa probaj brate kojom može , jednobrazac ide od prve do četvrte brzine , ako je lakša zemlja možda 3 optimalno , teža 2, ekstra teška 1
zavisi i koji vladimirac , noviji-stariji
jebiga , kakvo pitanje takav i odgovor :sta:

evo kabina je montirana sada još staklar da uradi svoj posao pa sledi bojanje
5v7xnq.jpg

1pz9eu.jpg

wtabmq.jpg

za
savoris je napisao(la):
@tutun pa probaj brate kojom može , jednobrazac ide od prve do četvrte brzine , ako je lakša zemlja možda 3 optimalno , teža 2, ekstra teška 1
zavisi i koji vladimirac , noviji-stariji
jebiga , kakvo pitanje takav i odgovor :sta:
Zadovoljavajuci !! Hvala .

evo koji se zupčanici mijenjaju da bi se usporila prva brzina
prvan.jpg

znači crvenom linijom su označeni zupčanici koji se mijenjaju , Z11,Z12 i Z23 , stim što se mijenja i Z9 jer on ide u kompletu sa Z11, radi se o duplom zupčaniku

kad se ti zupčanici zamjene dali to ima utjecaja na druge brzine, dali su ti zupčanici koji se stavljaju novi isto od vladimirca od nekog novijeg tipa i dali se mora traktor razdvajati na pola ili se mogu osovine izvući sa strane?

nema uticaja na druge brzine
ti zupčanici su od vladimirca isto , samo novije proizvodnje , posle 90tih otprilike
za Z11 i Z12 ne treba rasklapati traktor na pola , oni se mogu izvaditi odozgo
jedino neznam za Z23 pošto on stoji dosta nisko na onoj maloj poprečnoj osovini , moguće je da se skine seger sa druge strane zupčanika Z21 i da se osovina izvadi napolje , ako to nije moguće onda se mora izvaditi osovina koja ide na izlaz kardana
znači za ovaj detalj nisam siguran

zašto neisplativo :sta: sve se to odradi za jedan dan posla lagano , zupčanici oko 100e i imaš sasvim drugu priču od traktora ::namigivanje::

ja već imam zupčanik Z12 , i vjerovatno ću kupiti i ova dva i prepraviti to , najžalosnije od svega je što sam ja već stavio nov zupčanik Z11 i Z12 kada sam kupio tek traktor jer su bili polomljeni , a tada nisam znao da može da se uspori :udri: :udri: :udri:

Nazad
Vrh