VLADIMIREC T-25

@bduda nemam dasku, ako je na ravnom onda držim na kočnicama, ako je strana onda ga naslonim za drvo i piči.

bduda je napisao(la):
Savo,ne zamjeri, ali čii mi se da su tvoji španeri slabo pričvrščeni na onom djelu kod kotača,kod dukanca mi se to vidi bolje napravljeno.
Dukanac dali imaš kakvu dasku za to vitlo?
ma nema ljutnje , bože sačuvaj

a da ja tebe pitam , čiji su popucali :sta: moji ili njegovi :haha: :haha: :haha:

ja smatram da fixna kuka nije bas neko rijesenje ali otom potom.
svidja mi se nacin na koi je nas drug DUKANAC rijesio spanere ::svaka cast::
kod mene su lanci ukrsteni i nije bas idealno :nono:

Imam jedan problem pa vas molim da mi pomognete. Danas mi se na Vlatku okrene nosač druk ležaja i propade mi kvačilo. Ja sam ga vratio na mesto i sad radi ali me interesuje šta njega drži da se ne okreće sa druk ležajem da li samo onaj feder što ga vraća ili nešto drugo?

Koliko se sećam mislim da ga drži samo opruga, ne mogu da se setim 100% ali sam prilično siguran da ga drži opruga... Pogledaj u upustvu za vladimirca, tu je na predhodnoj strani...

dovršena je gornja poteznica
mmblzk.jpg

@ bduda, pošto si stavio "mrtvu kuku" ili ti na klin, da li ti se osmica na rudi prikolice okreće ili je fiksirana?

pokušaj montaže kabine
ephhfp.jpg

2ufvyvc.jpg

kabina je samo stavljena na traktor nije učvršćena, trebaju neke preinake ali ne znam odakle početi visina kabine je ok jedino je malo preširoka

stoji mu ko piletu sise
em presiroka em predugacak,ima dosta oko nje da radis,kako ce ispasti to ces vidjeti a onda je kasno za prepravke

iskreno ona kabina mi se nešto ne svidja , pustimo sada moj ukus bitno je da ne bije sunce i kiša po glavudži :D

bduda je napisao(la):
najradije bi stavio orginal kabinu ali ne mogu je nigdje nabaviti
napravi

zavisi koliko ti treba traktor , ako ga ne koristiš zimi majjeftinija varijanta je da napraviš samo zaštitni ram koji ima krov i prednju šajbu , ja sam tako koristio mog vlatka nekoliko godina i nije strašno ako ne ideš raditi njime po snijegu i mrazu
sada sam kompletirao kabinu ali nije me izašla baš jeftino , naravno ne žalim niti jedan dinar koliko mi valja pri čišćenju snijega

Ja neradim tako mnogo sa traktorom ali povremeno me uhvati kisa ili sunce bije direktno u glavu tako da i ja ozbiljno razmisljam da napravim barem to sto Savo kaze kao nekakav krov sa prednjom sajbom.
sta mislite koliko bi to kostalo,onako otprilike? ::novac::

kvadratni metar šoferšajbne dvoslojne je 56km , duzni metar kedera je 5km
cijev 80X60 je čini mi se oko 50tak km , ove manje za okolni ram ne bih znao

Pozdrav.
Voleo bih da cujem vase misljenje u vezi vlajka.
Naime , resio sam da kupim traktor i uzi izbor je pao na T 25 , prodaje ga jedan moj komsija, 79. godiste, dva menjaca, on ga kupio pre tri godine sa jednobraznim plugom i drljacom. Na njemu je odradjeno sledece : zamenjeni klipovi, karike, hilznovan, lamela i korpa , spojnicka, bos pumpa bila na servisu (mislim da je izraz bazdarena ). Sigalizacija fabricko stanje, kao i boja . Sva ulja komplet zamenjena. Gume skoro nove (potrosenost oko 5 posto) . Sve na njemu radi, kocnice dobre. Sediste novo i registovan na njegovo ime.Jedino ima lufta u sponama i glavi upravljaca, i hidro cilindar blago pusta ulje kad radi (neznatno) .Nema kabinu. Kada je sve to zamenjeno stavljen je i novi sat i na njemu ima 9 sati rada. Stari mu je u supi i on ide sa vlatkom. Inace taj komsija je imao tomu vinkovica pa je hteo malo veci traktor ali je ispalo da mu je ovaj prevelik. Jednom sa njim poorao 6 ari baste (toliko zemlje ima) i provozao ga dva puta kroz naselje.
E.. sad.... Njegova cena za vlatka sa plugom i drljacom je 1900 evrica. Meni se vrzma po glavi nekih 1700 ali predpostavljam da ga nece dati ispod 1800.
Ja imam nekih hektar i 25 ari njiva i za to mi treba kao i da spremim ogrev za zimu (nekih 30 metara drva).
Sta vi mislite o svemu tome ? Skupo ili ne ?
Evo ga neko moje razmisljanje : ZA - znam od koga kupujem , u dobrom stanju, ne moram da idem sirom zemlje da gledam raznorazne nazovi traktore ( trosak za svako gledanje 50 evra , 5 traktora =250 e.) Ima prikljucke koji mi trebaju .Fond mi je veoma mali 2000 evra. Nema velikih dodatnih uluganja a i vi ste me ubedili na ovoj temi da je to traktor na mestu,
PROTIV- mali, slab, mozda za te pare mogu da nadjem 533 ili c 335 ali me stah zarobicu se sa nekim grobljem. Delovi kod nas u Sumadiji problem.
Evo ja udavi boga veceras a vi pomazite ako hocete .

Nazad
Vrh