Pozdrav.
Voleo bih da cujem vase misljenje u vezi vlajka.
Naime , resio sam da kupim traktor i uzi izbor je pao na T 25 , prodaje ga jedan moj komsija, 79. godiste, dva menjaca, on ga kupio pre tri godine sa jednobraznim plugom i drljacom. Na njemu je odradjeno sledece : zamenjeni klipovi, karike, hilznovan, lamela i korpa , spojnicka, bos pumpa bila na servisu (mislim da je izraz bazdarena ). Sigalizacija fabricko stanje, kao i boja . Sva ulja komplet zamenjena. Gume skoro nove (potrosenost oko 5 posto) . Sve na njemu radi, kocnice dobre. Sediste novo i registovan na njegovo ime.Jedino ima lufta u sponama i glavi upravljaca, i hidro cilindar blago pusta ulje kad radi (neznatno) .Nema kabinu. Kada je sve to zamenjeno stavljen je i novi sat i na njemu ima 9 sati rada. Stari mu je u supi i on ide sa vlatkom. Inace taj komsija je imao tomu vinkovica pa je hteo malo veci traktor ali je ispalo da mu je ovaj prevelik. Jednom sa njim poorao 6 ari baste (toliko zemlje ima) i provozao ga dva puta kroz naselje.
E.. sad.... Njegova cena za vlatka sa plugom i drljacom je 1900 evrica. Meni se vrzma po glavi nekih 1700 ali predpostavljam da ga nece dati ispod 1800.
Ja imam nekih hektar i 25 ari njiva i za to mi treba kao i da spremim ogrev za zimu (nekih 30 metara drva).
Sta vi mislite o svemu tome ? Skupo ili ne ?
Evo ga neko moje razmisljanje : ZA - znam od koga kupujem , u dobrom stanju, ne moram da idem sirom zemlje da gledam raznorazne nazovi traktore ( trosak za svako gledanje 50 evra , 5 traktora =250 e.) Ima prikljucke koji mi trebaju .Fond mi je veoma mali 2000 evra. Nema velikih dodatnih uluganja a i vi ste me ubedili na ovoj temi da je to traktor na mestu,
PROTIV- mali, slab, mozda za te pare mogu da nadjem 533 ili c 335 ali me stah zarobicu se sa nekim grobljem. Delovi kod nas u Sumadiji problem.
Evo ja udavi boga veceras a vi pomazite ako hocete .