Kazes stara 56 a nova 53 to je zanemarljivo. To je 3mm. u stvari po 1.5mm. sa svake strane je krace ili je ona stara rastegnuta. Nisam imao prilike nikad da menjam kocnice tako da o tome bas i neznam puno ali vidim da je mnogo za$%bano.
Nije
mm već
cm, da su milimetri ni po' jada...
I stara ne može da se rastegne, zato što je od neke vrste veoma kvalitetnog lima, i siguran sam da nije rastegnuto...
A da je zaj$%bano, jee...
Ako ti koči traktor, čuvaj ga i svaki put kada zakočiš, ili koristiš kočnicu a da si možda mogao i bez nje, dobro razmisli i seti se ovog mog (ljubavnog) romana...
Ova nova je mnogo lošijeg kvaliteta, savija se lim kao žvaka, ispravim ga potpuno i ispeglam na šini, pa opet u stegi savijem nazad po novoj liniji, uopšte se ne primećuje da sam išta radio s njom, osim što se farba skinula i ostale prazne rupe gde su bile nitne...
Izvadio sam oblogu koju sam juče montirao i odnitovao je, zatim ispravio pa nanovo savio i to po 1cm sa svake strane, našao sam aluminijum šipku od stare držalje kante za mleko, tako da sam time zanitovao, a pojačao sam pri vrhu sa po dve gvozdene nitne gde nema obloge i gde neće ni slučajno dodirivati doboš, i jednu na sredini, višlje od te dve, za svaki slučaj...
Ubacio natrag u kućište i sada sam bez problema uspeo da je sastavim i spojim onim bolcnama bez nenormalnog zatezanja montiračima, blago sam montiračem pridržavao s jedne strane, i bolcna je ušla bez problema...
Perfektno ispalo...
Zatim sam se celo poslepodne mučio oko demontaže desne kočione, ali nisam odmakao daleko...
Toliko je zapeklo, a unutra, koliko se dalo videti, doboš je zarđao!!!
Znači desna mi uopšte nije ni kočila...
NIKADA (za 40 i kusur godina) NIJE SKIDANA,
GARANTUJEM!!!
Jedva sam izvadio one male štiftove što drže na mestu bolcne i polugu pedale kočnice, jednu (od 3) nisam ni uspeo, zalomila se, pa sam morao bušilicom i malom burgijom 1.5mm da razbušim ali je to neki čelični štift a pošto je kućište odlivak, više je išlo u kućište, ali sam uspeo da je izvadim...
Zatim je na red došlo da odšrafim ona dva mala šrafića bez glave, koja fiksiraju bolcne, ni to nisam uspeo, prskao WD-om i čekao sat vremena i ništa, i tu sam pribegao bušenju ali sam uspeo, jer su od običnog gvožđa i mekani pa je išlo...
I jedan šraf, od ona četiri, sam slomio koji drže kućište, ali mi to nije prioritet, baviću se time naknadno...
Imam mali brener pa ću njime grejati, ali tek pošto skinem sve iz kućišta...
E onda me je kiša oterala a i već je bilo oko 17 sati tako da je za danas bilo dosta...
Sutra sledi da raznitujem drugu oblogu i prilagodim je, ako kiša prestane kako javljaju, mogao bih da nastavim sa pokušajima demontaže čitavog desnog sklopa kočnice...