VLADIMIREC T-25

Nije mu fizički a ni tehnički izvodljivo...Pobegao "mali Rus" od njega i nemože da ga sa'vata,slikovito govoreći...::namigivanje::Izglefa da su jedan drugome podizali pritisak...
Ko i ovaj moj meni..

Jbg vlatku je mana sto mu je hidraulika sva napolju pa sve vidimo kad curi i zeza.Da je skrivena pa se raspametimo sta je onda nam nesmeta i u vecini slucajeva jos se mora pola menjaca raskopati da bi dosli do problema.Desava se to svim traktorima samo se kod vlatka to sve vidi gde i sta vecinom zeza pa nas takoreci nervira ali bar se vidi i lakse otkloni. tu prednost i to veliku niko nehvali .Kakav je takav je i opet kazem nije los traktor kad ga takoreci pola amatera moze popraviti uz malo podrske. Sve je to dobro jer nezaboravimo prvo koliko je njima godina vec i da u vecini slucajeva uopste nisu cuvani nego urnisani na sve nacine jer su bili vrlo jeftini spram drugih kao i sad. Koliko para toliko muzike a za njegove pare on odlicno odradjuje posao a servisiranje je u principu izrazito jeftino

Evo mene ponovo...
Sa starim problem(ima)...
Ako ste pratili Stranicu-dve ranije, znate o čemu pričam, ako niste pogledajte pa komentarišite...
Elem, nabavio sam drugu Remenicu za Vladiku, ali problem je samo ublažen, NE i rešen...
I dalje "baca" Remenica, pravio sam i štift (kajlu) drugu, i nisam uspeo ništa da uradim, pa rekoh ajd' da se posavetujem nanovo...
Šta sad može biti, da li je moguće da je kakav ležaj unutra na radilici problem...
Nemam pojma...
Evo snimka od jutros:

[video=youtube_share;lz-LwnviYwI]https://youtu.be/lz-LwnviYwI[/video]

Ili je leziste na radilici deformisano gde naleze remenica ili je taj deo radilice kriv-ekcentrican. Zato sam ti rekao da stavis nesto poprecno kraj same radilice i okrenes je da se vidi dal baca. Najlakse je komparaterom ako se ima. To je neki udarac u remenicu dozivelo najverovatnije i da je onda radilica pobegla u stranu malo a na polugu remenice se mnogo vise primeti. Ali u principu je mnogo manje sad cak mozda za 2/3 manje baca.Proveri radilicu bocno nema sta drugo , do lezajeva nije to garantujem pa da su i skroz propali

Verovatno je radilica raskovana na onom mestu gde je lezala stara remenica. A kod mene nova h. pumpa, kupio na vasaru za 3000 dinara. Jos je nisam probao neka se silikon stegne.
b53764b7661891278b694bcd813aab06.jpg
[/IMG]

Jel to malo pojacana pumpa ili mi se cini. Ja sam uzeo novu skoro godinu dana za 20 eur i sad hocu da je montiram jer mi je ova bas oslabila ali nije ni cudo sta je prezivela. Sad radim remont menjaca pa ujedno sam je morao skidati pa ce nova nazad.

Moj remont menjaca i reduktora zavrsen tako da je mehanika od napred pa do nazad gotova i spremna.Uz to zamenjena nova hidraulicna pumpa i kocnice a izmesten je razvodnik hidraulike sa postojeceg mesta i fleksibilnim crevima sad je sve povezano umesto cevi.Nemam autogeni aparat da bih cevi mogao ispravljati i kriviti a malo manje bi me izaslo.Ali sad je razvodnik na pristupacnom mestu za ruku i nesmeta nicemu

Rezultat se zna puko dzep, ali sad ce radovi da krenu pa se mora malo uhodavati. Hidraulika je odradjena i radi i sad milina polugom upravljati kad je na ruku sto rekli

Posle remonta menjaca i zamene vecine lezajeva i spojnicke sa spojnicom i jos sitnijim delovima stigli i reduktori i kocnice na red.Tu je bio haos zbog propalih semeringa .Ali i to smo sredili zamenom svih lezajeva i semeringa i kocionih traka
005.jpg

- - - - - - - - - -

003.jpg

- - - - - - - - - -

008.jpg

- - - - - - - - - -

007.jpg

- - - - - - - - - -

Tako da sam sto se tice remonta zavrsio ga sad takoreci komplet od napred do pozadi. Uz to dodata nova pumpa hidraulike i remont bos pumpe i dizni komplet i sad nek postuje gazdu koji ga iz mrtvih takoreci vratio medj zive

Da li ulje u cizmi ( kada je cizma u ovom polozaju ) treba da bude do nivoa donjeg srafa? Slika gore.
Jel ide ulje 30 ili 90?

Ovaj moj je u srednjem podesenju visine tj. reduktor je pod 45 stepeni zakosen. Ja mu sipam po 1,5L sae 90 ulja a moze jos bolje sae140 i merica je otprilike cep na zadnjem poklopcu koji zatvara reduktor. Ovi kontrolni vijci su po meni za nisko podesenje visine. Uglavnom je bitno bar 1,5L i bilo kojeg ulja nego nikakog ko sto je ovde bio slucaj kad sam ga kupio pa stradali svi lezajevi i semerinzi u menjacu i reduktorima.Preko 20 lezajeva sam zamenuo ukupno dosad pocev od zvona menjaca do na kraj reduktora. U sve prenose takoreci ide sae 90 ili moze i 140. Menjac, bocni reduktori , kuciste pogona hidraulicne pumpe , kuciste volana i glavcine tockova ide sve sae 90-140. Rezervoar hidraulike bos pumpa i motor ide sae 30 mada ja u motor sipam sae 15w40. U hidrauliku moze i hidrol ali ako se isprazni ceo sistem da se nemesaju takoreci.

Vico, koliko je po tebi izasao remont tog tvog traktora, racunajuci i delove koje si nabavio i tvoj rad po nekoj prosecnoj majstorskoj satnici?

Nazad
Vrh