vica022
Član
Tu ce uvek biti smesa ulja i nafte i predvidjeno je svakih 50 cas dase promeni. Ellementi pumpe i ac pumpice nikad nemogu zaptiti 100% i nesto mora iscureti tu i tako je predvidjeno da se zameni.Nista strasno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E, kad bi svi radili kao dobrodol. Pole, ne da komšija?
Vraga nisu skupe, jbte dadoh 58.000 (skoro 500 eura) samo za usrane gume!!!
Koliko onda vredi traktor, samo gume + ostala gvožđurija "na kile"?
Ne znam od čega ti živiš, kolega, bez da te uvredim, živeo ti meni, ali meni je, bogami, to paprena cena i velika stavka ( i rupčaga) u budžetu...
Pamtim vreme kada je taj odnos cene u dinarima i eurima (markama) bio mnogo povoljniji...
Kod mene su bile 12.4-28 pa sam opet kupio te sorte, jer ne bih da eksperimentišem, zadovoljan sam dosadašnjim iskustvom sa ovim tipom, jer mi traktor upravo treba uglavnom za transport, i (po meni) bolje ide kroz blato i kaljugu...
Upoređujući 11.2-28 i 12.4-28 vidno se razlikuju po dubini šara i "mesnatosti"...
Vulkanizeri me ubeđivali da stavim 11.2-28 ali nisam popustio, bez obzira na (priličnu) razliku u ceni, a istog proizvođača, Cultor, Ruma...
Pole ako je pumpa palila na cvrgu nemoze tek tako odjednom otkazati. Ima vise stavki koje mogu zezati ali redom proveri prvo falsiranje vazduha i goriva u rezervaru nemoj drzati bar ispod 20L jer nivo nafte u rezevaru ozracuje predfilter sa cedilom koliko sam ja skuzio do sada i ako ima manje vuce po malo i vazduha. Drugo sto moze najkonkretnije biti je ili ac umpica da te zeza ili radni ventil pumpe koji gubi pritisak i na to je bos pumpa vrlo osetljiva. Vrlo cest uzrok je bas on. I trece u malom holenderu na vrhu kucista filtera nafte gde je cev povrata nafte ima edna mala rupica od 0,8mm koju produvaj jer ume zacepiti i sistem se neozracuje.
Radni ventil ces malo teze uspeti da odgonetnes dal radi kako treba ili ne a moze se uz pomoc manometra i kompresora sa crevom . Ako propusti ispod 2 bara nije dobro.A nije skup nov samo traziti kalibrisan na pritisak jer i novi mogu biti losi. Ako i tokom rada trokara vecinom trazite prvo problem u ac pumpi i radnom ventilu i proverite dizne . Za bosistu kome treba neka se obrati na PP da neispadne da reklamiram nekoga.
Ja sam skoro nabavio polovne stare rekord gume dimenzija 11-28 ali su po dimenziji ko 12,4 -28 ako ne i vece
Imaš ove "Ruse" po Novom Sadu, šalju brzom poštom delove...Ako ti trebaju kontakti, evo pa biraj:Od koga da naručim semering za zadnji točak što mi je propišao?
Ovo je radni ventil PVP...[/URL][/IMG]
Gde je ovde nepovratni?