Danas sam opet imao posla oko onoga traktora od juče...
Ispostavilo se ipak da je (kao što sam već rekao) većinom krivica na strani rukovaoca mašinom nego do same mašine...
Krele (ne znam koji drugi pridev da mu nadenem), šalta brzine blago rečeno naopako...
Umesto da izbaci ručicu reduktora u neutral, kada traktor stoji, pa prešalta brzinu, on šalta brzine bez izbacivanja reduktora, nebitno, bilo u rikverc ili ne, njemu je svejedno...
Opet je uspeo da ga blokira, pa sam morao da izigravam terensku službu, izašao sam na njivu i tražio prvo da mi objasni šta je radio...Kada je objasnio, onda sam mu lepo kazao, magare uvozno, pa normalno da će blokirati, samo nastavi tako i siguran sam da više neće...
A on meni, imao sam ja Vladimireca pre 20 i kusur godina i tako sam šaltao, rekoh mu ja, zato je toliko i trajao pa si ga prodao u staro gvožđe...
Elem, pre te terenske intervencije, najzad nađoh vremena danas prepodne da izigravam auto staklara i montiram levo bočno staklo na kabini koje sam razbio pre dva meseca, a sada, ovog Vašara, napokon mi ovi iz staklarske firme isporučili pomenuto staklo, posle više nego bezobrazno dugog vremenskog perioda od naručbine...
Poenta moje priče bi bila, da ako dođete u situaciju da Vam trebaju pomenute usluge, IZBEGAVATE SARADNJU sa firmom iz Pančeva po imenu
"RR Glass", i svoje poverenje (i novce i vreme) poverite nekoj drugoj Firmi...
Dogovor je bio da naručeno staklo ugrade na moj traktor za 1.600 dinara, posle dva Vašara koje sam posetio s traktorom, nisu se smilovali da mi to odrade uz navode raznoraznih otežavajućih okolnosti pa su čak i obećanje da će mi doći na kuću o svom trošku i montirati staklo, pogazili...
Štaviše, hteli i da naplate više, i to 1.970 dinara BEZ UGRADNJE, kao navodno, zajebao se u merenju kedera...Pa keder je ona usrana guma koja drži staklo, nije valjda poskupila 370 dinara?
Hteo sam mu razbiti glavu staklom na Vašaru,rekoh mu, uzmi ove novce kako smo i dogovorili, a ja odoh sa staklom, pazi da ti se ne obije o glavu...Dal pare ili staklo...
Revoltiran, uzeo sam staklo i keder i sam ga montirao kod kuće...
Za prvu samostalnu ugradnju, lepo je ispalo...