VLADIMIREC T-25

LJudi molim za pomoć.Zamenio sam uljnu pumpu zato što je stara jedva držala 1 bar kada je u radnoj temeraturi.Sada sa novom nemam pritisak uopšte,a ni centrifuga se ne okreće.Šta može biti

Odvrni sigurnosni ventil sa desne strane motora i izvadi oprugu i kuglicu i produvaj sve i vrati. verovatno je neko trunje potpalo i ostao otvoren. Tu se i steluje radni pritisak i kad je hladan nasteluj na mah 4 bar na vecem gasu. Ako nije do toga neki spoj sa pumpom nije dobar verovatno ili feler pumpa

Imam glupo pitanje...a ta stara pumpa što je bila,da li si probao drugi sat za ulje da stavis? Ja sam imao slucaj da uljna pumpa nije htela da navuče ulje dok nisam u nju nalio malo ulja...

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока

Hvala momci na savetima,danas nisam stigao ništa od toga da probam imao sam neka posla u S.Mitrovici.Sutra proba pa javljam rezultate.Što se tiče stare pumpe definitivno ne valja probana kod majstora i ge crken.

Najverovatnije ti radilica ima mnogo lufta u lezajevima pa tu gubi pritisak. Ako je pumpa dobra, pritisak jos moze da izgubi na sigurnosnom ventilu i na centrifugalnom filteru ako filter ima lufta oko osovine. Cim pritisak pocne da pada na nulu znaci da treba brusiti radilicu i staviti nove lezajeve.

Bio danas na Vašaru, asistirao sestriću u prodaji 3 komada kučića, lovnih terijera, pa na povratku kući u kasnim poslepodnevnim satima naletih na (čak) dva primerka omiljenog nam traktora, prvog sam uspeo da slikam, i evo snimka, a drugog nisam, jer je bilo dosta zainteresovanih oko njega a nisam hteo da smetam...
Ovaj sa snimka, gazda traži za njega 1400 eura, neregistrovan, navodno, "s papirima", dok je drugi u sličnom "stanju" samo je cena za 200 eura niža...

20161002_140404.jpg

Dobrodole, koliko je kostala ova (plavo-bela) BCS kosacica iza Vladimirca. Dali si zapazio jeli sa kocnicama na desnoj rucki, ili je varijanta sa blokadama u sredini?
Trazim sebi odavno takvu masinu, ali nista povoljno da izleti..

mirosti
Žao mi je, ali ne bih znao...
Uopšte nisam obraćao pažnju na nju, fokus je bio na Vladimirec-u...
Napiši mi na PP kakvu tražiš, a ako imaš i sliku onoga kakvu tražiš bi bilo poželjno, skoro svaki Vašar sam prisutan, pa ti mogu, kada naletim na ono što tražiš, poslikati ako prodavci dozvole (njima je u interesu), uzeti brojeve telefona od prodavaca takvih mašina, pa se ti s njima čuješ i dogovaraš, ako ti se nešto od fotografisanog svidi...
Ne tražim ništa, nikakvu proviziju, svakako mi je usput, a ako nekada (slučajno) te put nanese na ovu stranu, uvek je lepo upoznati nove ljude i stvoriti nove prijatelje...
Smatram da ovakvi Forumi tome i služe, puno ljudi je i meni pomagalo preko ovoga Foruma a i ja drugima...
Upravo sam i ja na proteklom Vašaru upoznao člana vica022 i od njega dobio raonik za plug, on je sebi nabavio bolji, a meni poneo i poklonio njegov stari raonik, koji je opet, s druge strane, MNOGO bolji od mog raonika koji je na plugu...
BAŠ MU HVALA...
:ppozdrav:

Ova sto sam je radio coveku iz Mitrovice ima kocnice na desnoj rucici i blokadu i pomocnu kocnicu na sredini. Mislim da ce je prodavati ali koji su novci u pitanju nisam siguran ali preko 1000 sigurno jer dosta je delova promenuto.

- - - - - - - - - -

Mislim da sam nasao kvar na mojem sokocalu ali prvo da vidim uzrok zasto tako radi. Prvo ubrizgavanje nije bilo dobro sto se tice ugla ali zeza stalni rad klipne ac pumpice i zato mi gubi vucu i trokara. Kad je u toku rada na rucnu drukalicu nadrukam primi gas ko benzinac. a najcudnije je sto je i ac pumpica sa drukalicom nova. Verovatno je izgubila hod pa pritiska nema dovoljno. Ali nabavio sam i hidraulicnu glavu i gumice za remont bos pumpe tako da zna sta je ceka ako neproradi kako treba

- - - - - - - - - -

Nemojte me mnogo hvaliti pokvaricu se heheee. Pomocu svakome svojim znanjem i iskustvom jer to nekad je malo ali nekome je mnogo. I meni su mnogi pomogli svojim savetima i uopsteno u zivotu pa onda kakav bih covek bio da nevratim bar malo

Ta BCS sto si je radio, bi mogla da mi bude interesantna, ali ako je cena prilagodjena..
Hiljadarka svakako ne dolazi u obzir, bar za mene..

Odvio mi se bocni reduktor,nema ni jedan stift...klin...da li neko zna koja je dimenzija stiftova,jer bez njih mi ne vredi da stezem srafovima...da li moram skroz da ga skinem ili mogu ovako da se nabiju klinovi?

Odvio mi se bocni reduktor,nema ni jedan stift...klin...da li neko zna koja je dimenzija stiftova,jer bez njih mi ne vredi da stezem srafovima...da li moram skroz da ga skinem ili mogu ovako da se nabiju klinovi?
Joco, nisu to štiftovi, to su brezoni...
Navoj je za šrafove M12x1.75...
Ceo postupak imaš detaljno objašnjen u Uputstvu za rukovanje traktorom strana 76...
Da sada ovde ne prepisujem ili postavljam printscreen, ako nemaš Uputstvo možeš ga skinuti sa mog Google Drive-a, adresa:

https://docs.google.com/uc?id=0BwG0aljaZRAJb3BsYXNhZ3dWR28&export=download

Imam uputstvo,citao sam ali mi nije jasno...sa sruge strane sam video brezone i stiftove a ovde su samo šrafovi m12 x1,75 i ima neke rupe f16...

Mora imati dva stifta i to fakticki drzi kuciste reduktora za bocni reduktor a vijci stezu. ako su se rupe razlikale postoji mogucnost da su ispali i vere ti onda nevrede jer moras razbusiti pa po meri praviti druge. Odvoji malo reduktor pa pogledaj dal imaju ili ne. ali vijke obavezno stegni i feder plotne stavi i ako treba malo boje ili ono lepilo za navoje da nebude sta mu bi pa se iskrenu

Stiftovi su poispadali...koliko mogu da vidim sve rupe su se razlokale ... nema btrzona,neko je ti nekada budtio i stavio obicne srafove...probao sam da odvojim bocni reduktor,podizem ga gore dole,ali nema sanse da se odvoji od bocnog reduktora...

nemoze se on odvojiti tek tako jer se mora prvo sa kucistem raskaciti od kucista menjaca pa kad sve povadis od klocnica i lezajeva i osiguraca mozes rastaviti. to samo moze donekle i da se zakrene ovako. Sad prelozi navoje koji se moraju i kvalitetne brezone na meru pravi i obavezno unutrasnji navoj sa lepilom. nemam dimenzije stiftova ni u katalogu a fabricki broj se vodi u katalogu 5432436.

- - - - - - - - - -

Stiftovi imaju svoja posebna mesta u rupama bez navoja. brezoni na ostala sa navojima

- - - - - - - - - -

2 stifta 6 rupa bez navoja na jednom sklopu i tako na drugom

Morao sam malo rusa da iskaljam kad to voli.Bori se mrcina i to bobro sa obzirom da su mi gume lose ali mali je ipak dobar tegljac. Odradio sam danas bospumpu i dizne na vlatku i odmah drugi traktor. Dobio na snazi bar 20% ali najcudnije da sa losom pumpom i diznama nema dima kao ni sad sa remontovanom. ala ga rus udesio da samo mu nafte daj i radi
85672184887398736286.jpg

Nazad
Vrh