VLADIMIREC T-25

Pozdrav svima....treba mi mala pomoc,a da sada ne trazim u postovima....zakacio sam danas tanjiracu i u toku voznje on polako spusti,na svakih 5-10 min moram da je podignem....do sada mi se to nije desavalo,pa me zanima gde otprilike moze da bude problem da odmah to odradim....

- - - - - - - - - -

Inace kada je ugasen traktor ne spusta hidraulik koliko god da stoji...naravno kada nema opterecenja.

Joco, i moj tako lagano pušta, naravno, teži priključak, tipa tanjirača ili valjak, otišle gumice u cilindru...
Kupiš set gumica, prepakuješ cilindar i teraj dalje...
Mada, po meni, to i nije neki kvar, drugi traktori svakako puste priključak čim ugasiš traktor...

Još nešto, jesi li skoro proveravao nivo ulja u hid. sistemu?
Meni je jedared bio ispod minimuma, i baš sam se čudio zašto tako teško diže priključke?:sta:

Ulje je na sredini meraca,on dize savrseno,a primetio sam na klipu kada skroz podignem hidraulik da ostavlja tragove ulj po njemu...a ja sam danas terao sa njim tanjiracu 24 diska....tanjira... :sta:

W4rYGDQ.jpg
hOEOWrG.jpg
bSTW6Uq.jpg
Samo da probam da ubacim sliku.
HQOzAen.jpg

Drugom brzinom,ili kako "pojedini" poznavaoci vladimirca kazu,prvom brzom... :)

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока

Prva brza je treća :D
Ja sam neki dan zakačio plug za vladimirca da otvaram neke kanale za maline, mali se tačno obradovao ali nisam mu dao da ide na njivu :D

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Na mom tipu su prva i druga dole desno....na istom položaju u zavisnosti da li je u sporim ili brzim...tako da kod mene je prva brza njegova druga....a na nekim tipovima je treca... :) vuce vlatko plugove bez provlema...dubina je negde oko 20-25 cm

Kod tebe je noviji tip menjaca sa rasporedom S-135 i b-246 dok kod starijih tipova kao kod mene je S125 i b346. Zato je zabuna. Dvobrazni uvek vucem 1 brzinom i do 25cm dusa mu je u nosu. Jednobrazni moze 1 i do 30-35cm i mnogo mu je lakse mada sve zavisi od uslova.
Jocatdi ako je ovo na slici 20-25cm ja pojedem plug. Produzi taj topling jer zadnja brazda ti sigurno duplo manje ide u dubinu

Produzio sam,obe su brazde bile jednake....nego nisam slikao....to je publika pametovala i ja zategao topling zato je bila plitka druga brazda. Kada su otisli ja sam radio po mome...stavio sam jedan teg na plug i on je isao oko 20 cm dubine

Sta ce ti teg na plugu. samo dobrog kovaca da ti otkuje raonike i ide on ko blesav u zemlju odmah.Meni se potrefili dobri novi raonici pa ide odmah u zemlju dok kod drugara na posavcu novi samoostreci ranici kad je iole tvrdje neces uterati u zemlju pa radi sta hoces. Niti oblik niti sirina raonika odgovaraju i kad su iskovani da vidis kako sad idu.
Kad ores ori kako treba a posmatraci nek jedu go..... Oni ce uvek diskutovati i nikad nevalja. Radis kako treba i po pravilu sto je najbolje za tebe.
Ja sam ono orao za psenicu po blatu sto moram inace u takvim uslovima se takoreci neradi. Plivala voda gde god je guma od beraca prosla i nemoze drugacije nikako , ali ovu drugu sad parcelu do mraza nepipam

Sto se tice plugova,ja imam moje plugove IMT 755 NK i ja sam prezadovoljan sa njima....a plugovi sa slike su leskovacki,od mog prijatelja kome sam orao...kupio covek plugove a nikada u zivotu nije orao pa hteo da ih probamo...raonici losi...plug lagan....ako ga malo ne potisnem hidraulikom u zemlju nece nikako...sa tegom od nekih 50 kg je bilo bolje...a posmatraci,normalno,uvek sve znaju bolje,kako i sta treba....mozgovi imaju traktore i plugove a placaju da im drugi ore....ja stao,ugasio traktor,i rekao ko zna bolje ,neka sedne i ore....pokupili se i otisli....

- - - - - - - - - -

Sa svim tim manama plugaa,iznenadio sam se,da nije vukao u stranu....guzve popustene....volan pravo....do kraja brazde ne mrda....

Nisi ih trebao oterati, već im karte za gledanje (i učenje) naplatiti...:osmeh:
Bolje tegove stavi na točkove, ko i ja, da vidiš kako onda vuče plug (ili nešto drugo) kroz blato...
Orem uglavnom drugom brzinom, eventualno prvom gde je teže, naravno, jednobraznim plugom,može i trećom, pliće, ali mi je prebrzo i ne slaže brazde kako treba, a hoće i plug da iskoči iz zemlje, jer nije predviđeno da letim s njim po njivi...
Jednom sam orao neku laku zemlju dvobraznim Leopardom NK, išao je drugom, dubina nekih 15-20 cm, imam negde i snimak, ali u mojoj njivi dvobražnjak nema šta da traži, ritska crnica, pa je Vladiki i sa jednom brazdom u Zimskom oranju pun nos, a i potrošnja je takva ko da sam orao dvokrilnim avionom...

Ako pitaš mene moram da vidim. ☺ Ne bih pitao za težinu da nisam proletos imao imao da ne kažem peh. U korpu koja ima sigurno 100kg sam utovario 400 kg đubra i oko 150 kg žive vage ljudi ☺ što je nekih cirka 650kg i nije mogao da digne dok nisu oboje izašli iz korpe. Hteo bih da kupim nošeni atomizer od 440L pa me zato brine.

Nije mu tezak ali je na ivici podizne moci. Podizna moc je oko 500kg njegove hidraulike ali to zavisi i od onih poluga na kojoj su rupi i udaljenosti od kraja poluga. Tu mozes dobiti jos malo sile ali i tegovi obavezno napred ako imas uspona

- - - - - - - - - -

Kais oko 1300-10 al dal bi LA ili Li sad neznam. Kod mene je zastavin alternator i pasuje al knap

Nazad
Vrh