VLADIMIREC T-25

Ma 'ajte nema nista lepse nego uska ulica i pun gas na vladimircu sa takvim auspuhom :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Ili sam ja s' vremenom ogluveo ili i nebude bas toliko glasan, onako umereno :D

ogluveo si prijatelju :haha:

evo ga moj prvi vladimirac sada nešto šunjam po kompu i nadjoh slike , model sa dva mjenjača

mar1804.jpg

mar1803.jpg

mar1805.jpg

Izgleda da jesam :haha: :haha:

Lep vlatko, uvek me interesovao taj sa dva menjaca, ovde u mom kraju ih nema bas nesto.

nije mi jasno kako ide šaltanje kod tih sa jednim mjenjačom, na svojem ,sa dva mjenjača mogu svaku brzinu kalati na pol i u svakoj mogu u rikverc (osim sporih napred desno)

I meni je dosta komplikovan vlatko sa jednim menjačem, moj je sa dva ali sam vozikao i sa jednim i mnogo mi je teže...

Ovako ide šema za vlatka sa jednim menjačem.... Ni ja nisam znao da išaltam Pa mi je Savo nacrtao šemu :D :D :D A što se tiče auspuha iz gornjih postova, nisam imao prilike da čujem vlatka sa fabričkim auspuhom, ali kako se dere sa običnim auspuhom mogu zamisliti kako je sa ovim fabričkim :haha: :haha: :haha: :cao:

BH------I------SH
2,4----I-----I,II
5,6----I-----1,3
napred-I-nazad
Post je spojen: [time]понедељак, 27. децембар 2010. 10:38:17 CST[/time]

dakle slično kao na mtz 82jki
BH------I------SH
2,4----I-----I,II
5,6----I-----1,3
napred-I-nazad
ali mora da ima još jednu ručicu Reduktor pošto su po dve brzine na jednom mjestu

@bduda , ajde ti meni polako reci šta si mislio , ja te ništ' ne skonta' :sta:

ja danas napravio kočnice na mome vlatku , kada ideš na rikverc i zakočiš prednji točkovi odskoče
to mi je mjerilo :haha:

Imam utisak da je pitao da li ima još jedna ručica menjača kao reduktor, nije mu jasno kako se šalta sa jednim menjačem a da budu na primer 2 i 4 na istom mestu.

Meni je merilo za kočnice kad idem u rikverc i uspim da ukočim a ne sjebem šupu onda je super. :haha: :haha: :haha:

ma onaj moj magarac od šuraka mi spalio lijevu kočnisu skroz , ostala mu zakočena a on vozio i vozio i posle se čudio kako traktor nešto slabo vuče :zli:

Imam i je jednog sličnog šofera u porodici, samo je vozio auto sa podignutom ručnom, a ispred njega sija crvena lampica od ručne oči mu izbi, i naravno ista konstatacija "nešto slabi vuče" a na točkovima možeš jaja da pržiš...

Nego kad smo kod kočnica i ja moram zimus da malo doštelujem počele slabije da hvataju....

mi smo za neka 2-3 sata posla ravalili komplet lijesu stranu , zamijenili oblogu , zavario onu gornju kocku jer sam vidio jedno napuknuće i sve sastavili i naštelovali obje strane
da napomenem obloga je zamijenjena a reduktor nije skidan ::namigivanje::

još smo se malo zezali oko sitnica tipa signalizacije , sjedište doštelovali , prekontrolisali većinu dotegnutosti vitalnih vijaka pošto rad u šumi natjera i zavaren vijak da se odvrne a kamoli regularni :zli:

Ja sam ga vozikao par godina i sad ovi sto ga imaju kocnica nemaju jedva sam sebe ustavi a ne na brdu da drzi sebe,prikolicu i 5m drva :nono: nema sanse.Ako ga naspanas onda cviljuga ako samo malo popustis onda nekoci.Bolje koci rucna od IMT-jke prikolice nego ovi Vladimirci.
Post je spojen: [time]1293487379[/time]

ma kočnice kod vlatka su školski primjer jednostavnosti kakva treba biti , ne razumijem u čemu je problem što ljudi voze bez kočnica
originalne obloge koštaju 20-25 evra obje zavisno od proizvodjača
kod majstora koji se bavi lamelama zamjena feroda je 10 evra za obje

ja stvarno neke ljude nikada neću razumjeti :sta: meni se ne gine za 10 evra i 3 radna sata i imaš grom od kočnice
na vlatku u kočnicama bukvalno nema šta da se pokvari a da se ne popravi za DŽABA , malo navari malo obrusi i sve OK
samo je bitno da se shvati princip rada koji sam ja negdje objasnio već , a i dukancu sam na PP detaljno objasnio kako se prave kočnice
eto neka on kaže koliki je to bauk bio prije a kakav mu je odnos sada prema tom problemu :ppozdrav:

Dukanac je napisao(la):
Imam utisak da je pitao da li ima još jedna ručica menjača kao reduktor, nije mu jasno kako se šalta sa jednim menjačem a da budu na primer 2 i 4 na istom mestu.

Meni je merilo za kočnice kad idem u rikverc i uspim da ukočim a ne sjebem šupu onda je super. :haha: :haha: :haha:
pitao sam dali ima još jedna ručica mjenjača, meni ovo na starim izgleda jednostavnjie i bolje za šaltanje.

što se tiče kočnica moj vladimirec koči kao auto i ne treba upotrebljavati neku silu prilikom pritiskanja kočnice

Lakse je voziti bar meni sa jednim mijenjacem jer ovaj sa 2 lakse zakiva na terenima brdskim koliko sam uspio shvatiti i dozivijeti.Ja ovaj sa jednim mijenjacem saltam kao dajcinu vec ovaj sa 2 teze.Mom je kolegi dobos pukao ja nisam skidao ali tako kaze kad ga je puna prikolica drva potijerala a nije imao kocnica na prikolici.Ma to se svakom moze desiti a ne Vlatku jos ako malo "zuji sljivka" u glavi.

care griješiš što se tiče mjenjača

a da vole pući doboši u vlatka uvjerio se i moj šurak kojem je pukao jedan , ali uslovi u kojim ase to desilo su bili i više nego bizarni
traktor je bio u leru bez priključka ili prikolice (a magarac je zaboravio ubaciti u brzinu) i sam traktor se zaletio niz brdo , usled silne brzine i skakanja popucale su obje kocke iznad kočnica i pukao jedan doboš
meni stvarno nije jasno kako je se to moglo desiti i šta je natjeralo (koje sile) da sve ovo popuca :sta:
a sreće je imao što je ispod bila ograda od mrežaste žice koja je ''uhvatila'' traktor i zaustavila ga bez ijedne ogrebotine , da je traktor nekim slučajom promašio i progulio žicu garantovano bi se raspao u komade jer je ispod bilo veliko brdo (njiva) i na kraju šuma pa potok
imao je sreće neopisive

ma pusti ga , siledžija bože sačuvaj , sreća pa mu je ruski traktor pa još ga nekako jadnik trpi
nedaj bog da je kakav nježniji , do sad bi bio pretopljen u topionici

e bogami jutros opasan mraz , ali vlatko nije iznevjerio :D , čak mu je i grijač trebao :haha:

Imam utisak da bi tvoj šurak i budak uspeo da sjebe :haha: :haha: :haha:

A što se tiče kočnica, stvarno je jednostavno uraditi i naštelovati, Savo mi je nacrtao šemu i uštelovao sam kočnice za pola sata. Baš je lako, sa strane promačinješ i odmačinješ obloge, gore na vrhu kad se otvori poklopac šteluješ visinu papučice.... I ja sam mislio da je to velika komplikacija... :D

Ma znam za kocnice kako se stelaju ali to kratko traje godinu-dvije i opet jadno koci bar kod nas je tako nema sanse da na asfaltu zaparaju obadva tocka odjednom uvijek 1 omasi.Kod nas je tehnicki pregled jako zeznut i mora u bocu da bude ako obadva nezaparaju na asfaltu neprolazi a sad kako to izvesti utjeraj mu.
Savo
ja kazem da je meni lakse netvrdim da je bolje jer ovaj sa 2 mijenjaca je jako tesko od prve do seste izsaltati bar meni.

Nazad
Vrh