VLADIMIREC T-25

može i bez grijača ali grijač mnogo pomogne , dekompresor manje više jer mi je dobar i akumulator i alnaser tako da imam dobro verglanje
malo sam pretjerao sa paljenjem , moram ga malo zakasniti , a i ventile trebao bi naštelovati pošto kada sam mijenjao klipnjaču nisam mogao da nadjem ventilere nego sam ventile našteovao onako od oka :haha:

nije tajna svi dijelovi su izasli oko 27 eura,moj vlatko je u garazi ne pali se po par mjeseci ali svaki puta pali od prve BEZdekompresora,imam nov akumulator a i alnaser je novi tako da stvarno nemam problema oko palenja :Du kakvom su stanju ventili neznam dok ne otvorim a da sam znao da nije skupo uzo bi i to.ako budem trebao i te ventile dali postoi nacin da to stigne u bih putem poste ili ima neki drugi nacin?

koliko ja znam da pošta ne nosi takve stvari jer ima bla bla bla propisa za prekogranične pošiljke ::lose::
a nije ti daleko da odeš do Šida ili Rume na vašar i vidiš šta sve čudesa dijelova bude za ruske traktore , pogotovo u Rumi
a mogu ti i ja dobaviti do mene pa onda brzom poštom ili nekako

jebiga stavi u profil odakle si , svaki puta zaboravim ::lose::

Savo jel bi se dalo"bez puno mudrovanja"metnuti motor od T40 na vlatka hm a sta sa rezervarom :sta: .Pa to bi bila strava od traktora.
Post je spojen: [time]1292569889[/time]

prejak bi taj motor bio za tu transmisiju , a dalo bi se to uraditi bez mnogo mudrovanja ,novi rezervoar ubaciti gdje je sadašnje mjesto akumulatora a akumulator se može staviti bilo gdje

a 6V ja nisam nigdje vidio :sta:

ok Savo kad stignem u Bosnu naci cu nacina da ti se javim,a mi nismo puno daleko mogao bih ja i doci do tebe ako zatreba,od Tuzle sam nekih 80-90 kilometara,nije to za LOLU nista daleko kad uzmem u obzir s kim bi se upoznao,a do Rume nemam pojma koliko je daleko u svakom slucaju hvala ti na pomoci :ppozdrav: ovo mora da se zalije :D

zdravo raja,hocemo li na vasar u Rumu?cujem da je to svakog treceg u mjesecu a i na internetu sam nasao,sta mislite hoceli biti sada u januaru?reko nova godina praznici mozda nece biti?ima sve za ruse pa bilo bi dobro da se ide :cao:

druže ima nas koji idemo skoro svaki vašar
pa bude i u januaru ali nije maksimalan , uglavnom ima većina

a evo ga i sa orbitrolom :D
[youtube]aCEMW72vv80[/youtube]

Ta pumpa sa remenicom nije dugotrajno rešenje, remenica se razdrma na osovini. Bolje je naći neku pumpu volana od kamiona koja je sa remenicom ili neku od auta.

ma izdržaće ona dovoljno dugo :ppozdrav: slažem se da to nije trajno rješenje ali veličina remenice na pumpi igra veliku ulogu

Dal nije neki stari Deutz :sta: kao ovaj
333limo.jpg

dex , nema on veze sa vezom što se tiče vlatka no:no:no:no

vidio sam da je hauba a ucunilo mi se da je i motor
ko zna od cega je sklopljen :sta:
ipak vlatko je vlatko :D

Evo i ja nabavio dijelove za svog vladimirca stavio sam novu lamelu, stara bila iskrivljena, podmazao druk ležaj svi novi ležajevi i semeringi pogona hidro pumpe traktor je sastavljen u hrpu, samo alnaser ne može da ga upali izgleda da je previše vlage ušlo u namotaje
2ns9gf4.jpg

duo8g.jpg

izgled obećava
a zbog ovoga auspuha sve komšije ima da te zamrze , ali njihovo prebacivanje ti vjerovatno neće smetati pošto su veliku šanse da u medjuvremenu ogluviš od njega :haha:

jeste originalni ali kako to grmi kada ideš kroz naseljeno mjesto sunce ti tvoje :udri:
ja kada sam imao na prošlom vlatku takav auspuh samo sam čekao sa kog prozora će neko sačmaricom da me napuni olovom kada prodjem kroz naselje u 6-7 sati ujutro :haha:

Nazad
Vrh