Kažem ja lepo, na ovoga Vladimireca mora čovek da se nauči, a kad navikne, bez njega ne može...
Ako ne navikne, traktor se na njega neće...
Nešo, pokušaj da nađeš dobrog poznavaoca principa rada i mehanike ovog traktora,po mogućstvu nekog majstora, pa nek ti on pregleda mašinu i pokuša da nađe u čemu je problem, niko od nas nema nameru da te ubeđuje u ovo ili ono, ali realno je da ovaj traktor sve to što navodimo od poslova može da uradi...
Sa tvojim primerkom očigledno nešto ne štima...
I ja sam se odlučio na kupovinu baš iz tog razloga koji i ti navodiš, ali za razliku od tebe, ja sam i više nego zadovoljan šta sam kupio za 1.000 eura...
Osnovna cena, ali sam još dosta u njega uložio, prvenstveno vremena i truda, pa onda i novaca, ali je to manja stavka nego da imam neki drugi traktor, u pogledu dostupnosti i ceni rezervnih delova...
Evo ti primera, orao sam 30 cm, sa jednobraznim plugom OLT Alkar 1A, iz 1974. godine, uz breg i niz breg, povremeno sa blokadom, bez dodatnih tegova, skupljao seno suncem, spremao njivu tanjiračom, drljačom, i skoro i setvospremačem...
Jedino nisam koristio priključke koji podrazumevaju i zahtevaju kardan, tipa kosačica, rasturivač, presa i sl...
Na kraju krajeva, imaš gomilu klipova na Youtube šta sve oni ludi Rusi rade ovom traktoru, na kakve ga muke sve stavljaju, i šta sve s njim ne rade, ma to je da čovek ne poveruje...
Jednostavno, taj tvoj nije reprezentativan primerak ovog, po meni, veoma zahvalnog traktora, koji i posle 42 godine radi kao prvog dana...