Juče i danas sam se bavio rešavanjem lufta u upravljaču, stiglo je i to na dnevni red...
Gornji ležaj se bio raspao, pa sam morao do Rume (biciklom) da kupim novi, po povratku rešim da rasklopim ceo upravljač i imam šta i da vidim...
Izgleda da nemam original upravljač na Vladimirecu, jer gledajući šemu kako izgleda sve u originalu, pa upoređujući sa stvarnim stanjem na mome traktoru, vidim da je kod mene od nečeg drugog, moguće od nekog kamiona...
Ruke su mi bile masne, a i bio sam umazan do ušiju, pa nisam mogao da slikam, samo pre samog skidanja celokupnog upravljača da vam dočaram šta se sve mora raskopati na traktoru...
Što je još gore,morala je i brusilica da radi, jer je ovaj kreten prethodni vlasnik, sve rešavao aparatom za varenje, pa je tako zavario nekakvu pločevinu na platformi gde dođe akumulator, i tako onemogućio pristup onim tri šrafa koji drže kućište volana s prednje strane, a ima ukupno 5, 3 sa prednje i dva sa unutrašnje strane...
U kućištu volana je samo šipka upravljača sa navarenom spiralom na kraju, koja ulazi u mesingani puž koji je pričvršćen sa 4 navrtke na polugu koja ide van...
Bar da sam slikao, a ne da ovako objašnjavam, baš i mene interesuje od čega je ovo, jer nije loše rešenje, malo sam dotegao navrtke, puž okrenuo natraške nego što je bio, i luft u volanu rešen...
Kasnije, kada sam vratio stub volana na mesto i pričvrstio,u toku povezivanja poluge sa ostalim delovima, naletim na još jedno mesto gde je bio popriličan luft, a to je ono mesto gde se spaja ona poprečna poluga koja ide na rukavac sa izlaznom polugom iz kućišta upravljača, a na tom mestu je nazubljen deo a zubi su se "pojeli", pa je stvaralo luft...
Nisam imao vremena da majmunišem i izmišljam kako da rešim to, pa sam i sam pribegao rešenju ko i prethodni vlasnik,pecnuo sam elektrodom na dva mesta, valjda neću prodati traktor, pa da me naredni vlasnik psuje ko ja prethodnog...
Sutra mi ostaje da vratim onu pločevinu od platforme ali da prethodno otfikarim parče da napravim mesta za neko naredno šarafanje, i da vratim limove patosa, polugu ručnog gasa, nožnog i ko zna čega sve još ne...