Bi Zeleni
Kupio sam te filtere za 150 dinara (2 komada za 300 din.) na Vašaru u Rumi i traktor radi savršeno...
Pre ugradnje takođe nije bilo filtera uopšte, a nisam imao ni onaj taložnik-predfilter (i još uvek ga nemam, moram ga nabaviti negde)...
Ne znam zbog čega kažeš da ne valjaju ni za šta...
Mada je i član
vica022 jedno vreme mučio muku s tim filterima, ali ja zaista nisam naišao ni na kakav problem s njima...
jocatdi
Ta sklopka za prebacivanje iz letnjeg u zimski režim punjenja se koristila na traktoru dok je bio dinamo kao rešenje za punjenje akumulatora...
Garantujem da je izbačena (ili je skinuta s instalacije) onog trenutka kada je na traktor ugrađen alternator, koji ima regler na sebi...
U "originalu" na traktor Vladimirec T25A su se ugrađivala 2 akumulatora od 6V ukupnog kapaciteta od čak 155Ah !!!
A po Priručniku na Poljskom koji imam za Vladimirec T25A1 isto su išla 2 akumulatora po 6V ali ukupnog kapaciteta 135Ah...
Tako da to pitanje ne treba da te muči...
Druga stvar, što se tiče vrednosti punjenja koja si naveo, TO JE MALO, da bi se akumulator (čak i od "mršavih" 95Ah) punio-dopunjavao!!!
MORA da bude minimum 14V bez uključenih potrošača, a dozvoljena vrednost (maksimalna) je 14.4V...Sa uključenim potrošačima, ne bi trebalo da ide ispod 13.7V-13.8V...
13.3V sa uključenim potrošačima je ispod svakog kriterijuma, u tvom slučaju čak potrošači troše energiju iz akumulatora, na tvom mestu bi, s vremena na vreme, za prvu pomoć, dopunio akumulator klasičnim punjačem, jer taj alternator što imaš, ne radi kako je predviđeno...
Moguće da je problem samo do reglera, probaj da ga zameniš, pa onda izmeri napon unimerom, sa i bez potrošača...
Imam alternator od 65A koji mi je član
Ćira92 poklonio, od Audi-ja 80, napon punjenja bez potrošača 14.15V, a sa uključenim SVIM potrošačima koje imam, je 13.92V...
Akumulator je Varta od 143Ah (veći i ne može da se stavi-ugradi na platformu)...
Evo alternatora:
A ulje Nisotec-ovo je kvalitetno, pratio sam Temu Ulja i maziva ovde na Forumu, uvaženi Član
stalker je više puta pohvalio ova ulja, tako da sam se odlučio za to navedeno, ali je i bilo na Akciji (popust) na Agro karticu u pakovanju od 10 litara, litra me izašla (sa popustom) 264 dinara...
Modričino izbegavam baš iz navedenih razloga, previše je falsifikata, ovo Nisotec sam kupio na Nisovoj Pumpi u Rumi...
I deklarisano je za dizel motore starije konstrukcije koji rade u umerenim i teškim uslovima rada...