Pa jbg-a, to se i može očekivati kad kupuješ tako "kompleksnu" stvar kao što je traktor...
Naravno da će prodavac sve najbolje o mašini, pa nije lud da je kudi, kako će je prodati...
I ja kada sam kupio moga Vladiku, pitam prodavca posle potpisivanja Ugovora, jel traktoru fali nešto? Ma jok, trebaju mu pare da uvede struju u novu kuću...
Nije valjao menjač, nisam mogao da koristim 1. 2. i 5. brzinu UOPŠTE, čim ubacim u neku od tih odmah posle par trenutaka izbaci iz brzine...Već u putu kada sam ga kupio, nije hteo da šalta, morao sam da ubacim u 6. i tako teram celim putem, od Kupinova do Dobrodola, blokirao u toj brzini i ni makac u neku drugu...
U hidrauličnoj pumpi bilo samo vazduha (a treba 3dl ulja), takođe i u PVP, ali je tamo bilo malo nafte (isto BEZ ulja), rekao je da je promenio filtere i uloške dizni, filteri se "istopili" i nestali kao u "Zoni Sumraka",a uloške, kao što znate, sam promenio ja neki dan...
Reče i da je menjao ulje u menjaču (ovo je pod "možda") i motoru (sigurno NE), NIŠTA od svega toga nije bilo tačno...
U hidraulici falilo ulja, pa nije hteo da diže...
Menjao sam komplet semeringe i ležajeve na spojničkoj, korpu lamele i druk-ležaj, a imam samo jutro zemlje koje sam spremio za setvu te godine u proleće kada sam traktor kupio...
E da zaboravih, alternator je nekada punio, a više puta je "štrajkovao" (ne glađu), već je odbijao da radi "po propisu"...
Ondak mi je otpao komplet desni točak zajedno s poluosovinom u oranju, kreten samo nabacio kučine na oblajznuti navoj i zategao maticu koliko je moglo i umesto osigurača metnuo običan ekser...
Zabili mu ga dabogda u glavu, nazvao sam ga na mobilan i sve mu po spisku, i živo i mrtvo, mogao sam da poginem da mi se to desilo negde u transportu...
Jedina stvar za koju nije slagao je bila NOV akumulator, u garanciji, Varta od 143 Ah...
Aknem mu ga...