VLADIMIREC T-25

ja sa Vladimircem radim svega par dana godisnje tako da to nisam znao :haha:jedva cekam da to isprobam :D

slobodno cimni ručku kako ti je rekao zorancile , znači slobodno cimni preko položaja prinudno spuštanje i tu ručka mora i da ostane

a što se tiče kipanja , tebi ( a i svim vladimircima) je problem mali rezervoar za hidrauliku pa ti klip ''potroši'' svo ulje iz sistema
na novijim vladimircima je riješen taj problem tako što je rezervoar proširen , a proširen je tako da i ti možeš to sam sebi da uradiš
pogledaj sa prednje strane rezervoara , znači ispod sjedišta a sa suprotne strane gdje se kača toplinger , tu imaš jednu proču veličine 10tak X 10tak cm e u njenom obliku napravi još jednu ajde da kažem kutiju u koju će moći da ti stane litar dva ulja i problem riješen

evo vidiš ovdje na koji poklopac mislim , označen je oznakom 25.57.210
089.gif

a na njegovo mjesto ide cijela ova kutija koja se nalazi na dnu slike označena sa A25.53.110
084.gif

e sad ti napravi nešto nalik na ovu kutiju i miran si :cao:

Hvala ljudi idem uskoro za bih i bacam se na posao,u ovoj jadnoj Italiji ionako nema posla,Savo ako mi nesto zapne potrazicu te :ppozdrav:uz pecenje se lakse rjesavaju sva pitanja :D ja castim naravno, ali se pripremi jer imam mali milion pitanja vezano za vladimirec... :ppozdrav:

Danas sam svog vladimirca rastavio na pola, našao živi užas, lamela iskrivljena (nije odvajao) pogon hidro pumpe je bio dugo bez ulja tako da su svi ležajevi zdrobljeni, zupčanici i viluška za uključivanje pumpe poderani

Bosno moja jabuko u cvijetu

Nije to nista da neznas nije sramota neznati sramota je svoga bliznjeg zajebati.Ovako napravi slobodno kad povuces polugu za hidraulik slobodno je drmni do kocnice nek udari u nju neces je iscupati i to je to tako ori.Kad dizes samo do kraja i opleti po gasu do tabana ona ce iskociti sama.Mnogi su kod nas 20godina mislili da je dekompresor nekakav ćok-saug pa su potezali to i drzali pola minute zatim zaverglaju i vlatko na -20 od suba sastavi i ubjedjivaju druge kako to "tako treba"i nema sanse razuvijeriti ih da to nije tako :zli: :udri: :udri: :udri:.isti su kao mujo kad je kupio ficu i kad mu se guma probusila na krov ga okrenuo da gumu zamijeni jer je covijek 20godina biciklo vozao pa zna kako to ide. :haha: :haha: :haha: .

hej CARE radio sam ti u LOVINCU neznam znas li za to mjesto,i primjetio sam da ima dosta vladimireca pa mi nekako drago jer u mom kraju ih je vrlo malo :D

Kako nebi znao pa poznam skoro svako vece mijesto u bivsoj Eks Jugi(osim Makedonije)prosao sam pola evrope jeo kruha-hleba sa 9 kora :zli: .Znam da Lovincani imaju dosta Vladimiraca.Mozda se nadjemo kod Braje na rakiji.Gdje si sad u Italiji ako nije tajna?

bosanac 80 je napisao(la):
Savo ako mi nesto zapne potrazicu te :ppozdrav:uz pecenje se lakse rjesavaju sva pitanja :D ja castim naravno, ali se pripremi jer imam mali milion pitanja vezano za vladimirec... :ppozdrav:

ja sam spreman :D ti treba da se pripremiš jer meni pečenje ide samo tako :haha:

a za vlatka nije problem , sve što možem da pomognem , tu sam , sada je svejedno zima i ima se manje posla tako da imam vremena :ppozdrav:

Nije tajna u Piacenci sam,tu sam vec par godina,to ti je 70-80 kilometara od Milana.trenutno stanje nije bas za pohvalit,tanko s poslom snijeg,kisa :kisa:

CAR je napisao(la):
Bosno moja jabuko u cvijetu

Nije to nista da neznas nije sramota neznati sramota je svoga bliznjeg zajebati.Ovako napravi slobodno kad povuces polugu za hidraulik slobodno je drmni do kocnice nek udari u nju neces je iscupati i to je to tako ori.Kad dizes samo do kraja i opleti po gasu do tabana ona ce iskociti sama.Mnogi su kod nas 20godina mislili da je dekompresor nekakav ćok-saug pa su potezali to i drzali pola minute zatim zaverglaju i vlatko na -20 od suba sastavi i ubjedjivaju druge kako to "tako treba"i nema sanse razuvijeriti ih da to nije tako :zli: :udri: :udri: :udri:.isti su kao mujo kad je kupio ficu i kad mu se guma probusila na krov ga okrenuo da gumu zamijeni jer je covijek 20godina biciklo vozao pa zna kako to ide. :haha: :haha: :haha: .

kada ručku držiš pritisnutu do kraja priključak se polako spušta, bar je tako bilo na mojem starom Vladimircu

Zdravo raja,pitanje za sve raspolozene forumase,kako rijesiti VELIKI luft u volanu,dali da kupim samo puz i osovinu koja kosta 85 eura ili kompletnu glavu volana ali ona je debelih 200 eura.laicki onako ta glava mi djeluje malo poskupa ::novac::ako nema drugo rijesenje moram da kupim,bojim se dali ce to stimati,jer to ide preko poste do mog prijatelja u Kraljevo i on mi donosi u Italiju to obidje pola svijeta dok dodje na VLATKA,tako da nemam prilike da vidim te dijelove prije nego sto ih platim. ::novac::

Savo je doktor za ruse samo ga pitajte i ja ponesto znam a zna nas jos nekoliko koliko vidim.Tu smo da se potpomazemo koliko mozemo nebitno koji je traktor u pitanju ::namigivanje:: .

Nema potrebe da kupuješ kućište kupiš novi puž i osovinu ako je potrebno staviš nove piksne (napravi ih lokalni tokar) i nove semeringe. Ja sam tako napravio ovih dana i radi kao novo, samo kod mene je stradao i pogon hidro pumpe a volan i pogon hidro pumpe imaju zajedničko podmazivanje.
Samo pripazi kad kupuješ puž volana postoje dvije vrste volana!

E to mene bas i zeza,znaci prvo moram sve to rasklopit pa tek onda narucit dijelove kao sto i Savo kaze,steta :zli:bas sam mislio provozati VLADIMIRCA ali sarafanje mi negine :udri:

pa jel ovaj traktor ikako radio , pegledaj kakva mu je korpa kvačila zahrdjala ::lose::

momci vidim da se ovdje malo miješaju pojmovi oko volana , stariji tipovi imaju ovakvo kućište volana sa maticom a kasnije serije imaju puž i one imaju svoje ulje u kućištu , znači nije zajedničko sa pogonom pumpe

traktor koji sređujem stajao je pet godina ispod jabuke već ga je zarasla mahovina 77 je godište a ima 1400 radnih sati, planiram ga srediti da bude kao nov neću žaliti novac i radne sate, sve planiram prezentirati ovdje na forumu

hajmo ljudi malo,vec par dana niko se ne javlja :zli:bduda jesil sredio vlatka sta je sa fotkama koje si obecao,ubijam se od dosade dajte da se razbije ova monotonija :cao:

tražim dijelove pa kod tokara ima dosta toga, lamela je stgla, osovina volana skraćena, novi ležajevi kupljeni, danas krećem sa sastavljanjem

Nazad
Vrh