VLADIMIREC T-25

Uglavnom savaki pusta prikljucak po malo na dole... Nevalja ako brzo spusti...

I moj je poceo da spusta ali ja ga ponekad pridignem i tako radim i nenameravam da ga popravljam dok skroz nerikne. Neko je ovde pisao da je ugradio ventil na cilindru pa kad ide u transport on zatvori ventil i poluge se nespustaju.

To na desnom crevu je klapna sa rupm od 2mm,i ako bukvalno baca prikljucak na zemlju on je okrenut kontra.Logicno,kad ulje ide za podizanje poluga treba klapna da se otvori da bi imalo veci protok,a kad spusta da se vraca ulje kroz tu rupicu od 2mm.

U onom holenderu gde ti je zavijeno crevo
SFWU1AD.png

kakav li je tu kvar u pitanju... ?
Pogledaj na razvodniku hidraulike u kakvom je stanju ventil! On se nalzi ispod malog poklopca kojeg drze ona dva srafa m10 skroz na desnoj strani... Vec mnogo puta je pominjan taj ventil... Najcesce je pominjan kada prestane hidraulika da radi (iz cista mira)... Tada se otvori, ocisti , vrati i sve radi normalno... Ali kod tebe u slucaju kada poluge postepeno popustaju zna biti potrosen konus na samom tom ventilu. Konus slabo dihtuje i propusta ulje i naravno tada poluge postepeno padaju, nebitno da li u radu ili je ugasen traktor... U tom slucaju ventil se odnese kod strugara da se (malo) obradi pod (odredjenim) uglom i nakon toga samo moze biti bolja situacija... A neretko se problem resi u podpunosti...

Nema tih para za koje bih sišao sa traktora u to blato na prvoj slici samo da bih slikao traktor. :osmeh:

Kada sam kupio vlajka odmah je isla zamena ulja filtera i provera ulja u svim ostalim delovima itd itd.......Tada nisam bio upoznat sa centrifugalnim filterom za ulje jer se nisam ni sretao sa tim do tada,tako da kada sam menjao ulje u motoru i cistio centrifugalni nisam obracao paznju na one dizne u donjem delu rotora jer nisam znao da treba. Ocistio sam sve po ps-u ali sam kasnije u knjizi video da postoje te dizne. Posto nista ne volim da radim ofrlje danas sam napokon uhvatio vremena da skinem ponovo centrifugalni i da ocistim te dizne koje su naravno bile zabetonirane.Sklopim ja to sve nazad.Zazor ima,rotor se lako vrti,ulje ide kroz dizne sve ok. Upalim ja traktor i posle kraceg rada ugasim ga i ocekujem da se cuje zvuk vrtenja centrifugalnog i dalje posle gasenja motora jer sam procitao da bi trebalo tako da se cuje. Necuh nista?!?!?!?! Opet upalim,ostavim jos malo da radi,ugasim i opet nista?!?!?!?! Skinem opet i proverim,rotor se vrti lako,sve stoji ok i opet sklopim. Upalim,radi malo,ugasim ali opet nista ne cujem po gasenju motora?????? U cemu je kvaka????? Primetio sam da pokazuje i manji pritisak ulja nago sto je bio pre ciscenja tih dizni u filteru.

Pole t25@ Dok motor radi na malom gasu ti podigni malo poklopac pa vidi dali se vrti. A pritisak ulja probaj da pojacas na ventilu zavijanjem udesno. Ili kupi ulje SAE40

Poslednja izmena:
Isao sam danas do vocnjaka sa njim i pritisak ulja je ok ali se nista ne cuje posle gasenja. U njemu je SAE 40.
Nisam stigao da podignem poklopac pa da vidim da li se vrti.

Nazad
Vrh