VLADIMIREC T-25

Evo ja sam danas isto uradio kao na trecoj slici,sinula mi ideja,a vidim da nisam jedini,nekom je i pre mene isto palo na pamet,u svakom slucaju hvala na pomoci... :)

- - - - - - - - - -

Ima li neko da proda kuciste rucne kocnice,onaj liveni deo na koji se namesta rucka i zubi...?
Sutra mogu da pogledam detaljnije (jer pada kisa) moguce je da imam, samo mi treba malo vremena da detaljno "prekoturam". Ako se nisi snasao da potrazim sutra?

Zavisi sta podrazumeva pod servisom hidraulike. Ako je dihtovanje onda ne mora nista skidati.

Pa ona kesica puna gumica i plasticnih caura je verovatno za komplet predihtavanje.

- - - - - - - - - -

Pa bar kod mene je onaj razvodnik kao na djavolu,ne mozes mu prici nikako,sa sedista smeta volan,a sa strane ne mozes jer nema vrata desna,a sa levih vrata daleko...ali moze se skinuti da se ne dira kabina,uz malo muke... :)

- - - - - - - - - -

mislim da je lakse na njemu skinuti razvodnik,nego na imt-u skidati plocu hidraulika i nabijati glavu u kuciste dole,i ubaciti makaze od hidraulika... :)

Ja imam i desna vrata jer nije original kabina ::svaka cast:: tako da je odatle pristupacno ::namigivanje::

Aaaaaa da li mora kabina da se dize ili skida da bi se odradio servis razvodnika hidraulike?
i ja sam sad u rumi kupio gumice za razvodnik najlakse je odvrnes cijevi onda 4 sarafa kljuc 14 sto drze razvodnik ivadi ga van i radiss normalno tako ja radim i na ltz i na vladi jer men izgleda nemoguce remontovat razvodnik na licu mjesta na traktoru

Naravno,razvodnik leti napolje na sto pa polako.......

- - - - - - - - - -

ma nema na cemu :ppozdrav:

zaboravih reci kada ti je reduktor u polozaju SH onda imas brzine I,1,2,5 , a kada je u BH onda II,3,4,6
gledajuci po snazi idu I,II,1,2,3,4,5,6
i jedna mana kod vladimirca ti je sto je izmedju II i 1 veliki razmak tako da ti nekada bude 1 prebrza (slaba) a II ti bude prespora ::lose::

E `vakooooo

Vidim da se spominju nekih 6 brzina na Vladimircu. Kod mene je menjac sa jednom palicom i ne znam gde ste tu pronasli 6 brzina ( ako niste racunali zajedno brze i spore ).
U brzima ima 4 brzine ( napred ),u rikvercu 3 nazad i 1 napred a spore nisam ni probavao jer od skora imam traktor i svega sam par puta tanjirao i vozikao neka drva tako da mi nisu spore ni trebale.
I u brzima je prva ( kako je ja zovem ) spora da prosto mili tako da mi sporije brzine ni nisu trebale.

Sta vi kazete? ::prica::

Ja kazem da kod mene ima 6 brzina napred i nazad, i jos dve spore(puzece) koje idu samo napred. Moj je traktor sa dve rucice menjaca iz 74 godine. Videcemo sta ce da kazu ovi sa jednom rucicom. :ppozdrav:

Na svakom vlatku je broj brzina isti samo nije raspored isti .ima sve objasnjeno i uvek imaju 8 brzina za napred i 6 brzina nazad .Neznam samo koliko smo sema iscrtali dosad. Jbg i spore i brze brzine su moje na traktoru nisu komsijine .To sve sto ima se i racuna a trebace ti spore cak i puzece ako budes ozbiljnije poslove radio

Poslednja izmena:
Opet ih sa sličnim pitanjem,Šuretov VTZ 2048 kad je hladan diže poluge i kipa normalno a kad se ugrije treba puni gas da odradi podizanje.Ja mu kažem da je pumpa ali on se boji naručivati napamet.Ako je do pumpe koliko ona košta odokativno.To je bio moj traktor 7 god. pa da mu pomognem.

Oslabila pumpa garant jer i na mojem se isto tako ponasa.Kod mene kad sam kupio traktor je pukla cev i radila bez ulja samo neznam koliko ali i dalje dize normalno kad je hladno ulje. vec posle pola sata treba ga gasirati plug ili frezer da digne

Nazad
Vrh