VLADIMIREC T-25

Neznam neznam sta reci jer i meni vecinom sto se svidja je ili nedostupno ::novac::,ili spolja gladac a unutra jadac:sjasi:

Skoro sam po prvi put uzivo video 2048 i bas sam se iznenadio velicinom traktora.Ja sam sa slika steko utisak da je to traktorcic kao T-25,a on je dosta veci.

Ja sam bas pre par meseci bio naleteo na jednog i cena je bila nesto manje od 5000e.Realno,kad se pogledaju cene drugih duplaka,onda on mozda i nije skup.Mada za te pare ima i MTZ 552 ili 82.1

Meni je bas skup... Za moju povrsinu pre bi dao 3000-4000e za staru 82-jku nego 5000e za taj 2048... Ipak ga stara 82-jka pojede!!!!!!!

Što se tiče traktora vtz 2048 iskustva su različita kod nas ih ima dva komada isto su godište i kupljeni novi kod jednog vlasnika je u lošem stanju na 3000rh radio mu punu generalnu menjač dva puta ,a kod ovog drugog evosada ima oko 5000rh i ništa mu nije pipao, inače obojica ih koriste zalakše poslove ( setva ,prskanje, špartanje , baliranje, prevoz u žetvi ) znači nije traktor loš već ima dosta i do traktoriste

Ma ja sam razmisljao da ga uzmem da akam po sumi,ali citam da nije nesto izdrzljiv,a i dosta je visok pa sam odustao.Inace za te lakse poslove mislim da nije los.

Imao ga covek sto sam od njega kupio Torpeda. Traktor bio takoreci nov, nije puno radio. Na 500rc mu crkne PVP, 2 puta menjao jedan zupcanik u menjacu. U oranju mu se raspadne leva truba i otpadne tocak. Vise od mesec i po dana cekao da mu stignu delovi iz Ukrajne jer ovde nigde nema (emni pricao kako sve ima u NS, al ono prc...). Resio to i prodao ga. Kurt....ao se 2 "krbulje" (sada mog Torpeda i tog 204:cool: u roku od godinu dana i kupio ocuvanog Torpeda u susednom selu. Izgleda voli zelenu boju:haha:

Da imam 5000eur ako nebih sam napravio boljeg duplaka evala. na njemu su mnogo meksi svi delovi i samo uz lakse radove i da se dobro vodi racuna pa da posluzi. A za sumu se zna sta treba [ teska mrcina] po robusnosti

jel neko otvarao onaj ventil kod razvodnika,sta sve mora da mu se odradi i jel ona kuglica sto je gura opruga treba da zatvara skroz onu rupu na poklopcu,?
i gde se steluje jacina pritiska u hidraulici (ako ima neko sliku)...?..

Poslednja izmena:
LEle druze neka slika bi na pomogla... :sta: Jesi rasturio prelivni ventil i ocistio??? Onaj sa strane na razvodniku ???

Rasturio i ocistio...sad ne znam koliko mora da bude prljav da bi zezao...i cini mi se da kuglica nije zatvarala onu rupu na poklopcu pre ciscenja,a sada zatvara.... cekam novu klipnjacu pa da probam hidraulik...

Nekad cak nista neces naci jer kad izvuces elemente trunka spadne u ulje i ode ka filteru kasnuje. vrlo mala je dovoljna da zeza. Pritisak se steluje na 130 bar u hidraulici stim da bez manometra to nepokusavaj. na izvod za kipu ili gde moze stavi i onda steluj. Ako cesce zeza nebi bilo zgoreg ceo sistem isprati i novo ulje i filter obavezno operi i pregledaj dal nije gde busan. Sastavi taj ventil i probaj posle toga pod teretom nekim par puta dal ce dizati. malo ce mu trebati verovatno dok se neozraci sistem sam

ok sada cu pogledati na strani 206,hvala vam na savetima...inace imalo je par sitnih trunova,ali sam mislio da tako sitno ne moze da zeza,a sad cujem da hoce...Novo ulje sam sipao,ostalo mi je da ocistim filter,i cekam da mi stigne nova klipnjaca (stara udarena i ostecena pa curi ulje) gumice sam zamenio,pa kada sve sklopim videcu sta ce biti i da li ce raditi hidraulik,a ako opet ne bude htelo znaci da je crkla pumpa...a gde mogu da kupim i koliko kosta manometar za hidrauliku,nemam ga a vidim da to treba imati.... ?

Druze sipao si novo ulje pa ces sad da ocistis filter????? To si trebao pre toga da odradis...

ma bolje i sada nego nikada...ma ja sam samo hteo da sipam novo ulje i nista vise,pa se ispostavi da nece da podize poluge,pa sam krenuo redom da raspakivam i cistim...

Nazad
Vrh