VLADIMIREC T-25

pa i jeste jer ima mnogo vise mogucnosti i brzina a to mnogi nemogu da se naviknu.raspored nije standardan ali ima to sto je i zbog cega.i kod vlatka ako je nesto teze tu ti je 1-2 odmah i nadjes kojom treba. ako je lakse 3-4 su tu u brzim .tako i kod vecih koliko sam pratio. odredjene radne brzine su u jednom sklopu a druge za lakse poslove takoreci u drugom sklopu brzina

Pa ova sema sto sam ja dobio je izgleda pravljena samo za prazan traktor (vozanje)... Da krene lako i odmah u najbrzu i to je to...dal ima negde sema nacrtana pravilno brzina za menjac sa jednom rucicom?

negde je bilo al nemogu ni ja sad da nadjem al cini mi se da je savoris crtao da su 1-3-5 i 2-4-6 za jednu palicu dok vojvodjanin rece da je kao i kod mene sa dve rucice. po onom tvom crtezu samo gde si stavio 3 brzinu tu stavi da je 5 .i gore gde je S tu ti je kornjaca I koja samo ide u napred. za drugi raspored u brzim je gde je 1 tu ti je 3 ,pa onda gde je 2 tu je 4 a gde je 5 tu je 6 i gde je S tu je sad kornjaca II koja isto ide samo u napred. sem tih kornjaca sve ove brzine i rasporedi su isti za rikverc. kad neznam nacrtati ovde jedino da slikam crtez na papiru ako hoces

Sto se mene tice slika je tacna. Te dve sporohodne ne brojim u brzine vec ih zovem puzecim brzinama. 1,2,3 racunam kao sto je na slici. Ali nemam 4,5,6 ili vec koju, vec ih racunam kao 1,2,3 brza. Dakle sve brzine delim na 2 puzece, 3 brze i 3 spore. Isto tako u rikverc samo bez puzecih. :osmeh: Zasto komplikovati zivot bez potrebe. Kako se ko navikne.

vladimirac.jpg

- - - - - - - - - -

Inace raspored brzina kod svih vlajkovih menjaca je identican, samo se razlikuje u broju rucica. Dali je sa jednom, sa dve ili sa 3.

negde je bilo al nemogu ni ja sad da nadjem al cini mi se da je savoris crtao da su 1-3-5 i 2-4-6 za jednu palicu dok vojvodjanin rece da je kao i kod mene sa dve rucice. po onom tvom crtezu samo gde si stavio 3 brzinu tu stavi da je 5 .i gore gde je S tu ti je kornjaca I koja samo ide u napred. za drugi raspored u brzim je gde je 1 tu ti je 3 ,pa onda gde je 2 tu je 4 a gde je 5 tu je 6 i gde je S tu je sad kornjaca II koja isto ide samo u napred. sem tih kornjaca sve ove brzine i rasporedi su isti za rikverc. kad neznam nacrtati ovde jedino da slikam crtez na papiru ako hoces

Tako je na tim novijim s 2 palice, kao sto si napisao (1-3; 2-4; 5-6; i I i II takozvani "zam"). A za desnu palicu ne pitaj, tamo su 2 cizme okrenute prema desno... Desna cizma ti je brza, leva spora, a desno (pa dole pa desno, t.j. u spic desne cizme) je brzi r., a levo (pa dole, pa desno, t.j. u spic leve cizme) je spro r. Bolje nisam mogao napisato - na ovo se odnosi da slika (ili crtez) govori vise od 1000 reci. A s 1 rucicom nismo ni pricali...

Poslednja izmena:
Znaci i ti saltas kao sa slike? :-D

To je ja mislim 3 - 4 - 6 (ako je u brzohodne, kako je i lakse). I nema tu nikakvih problema, oni su na isti snop.
Napr. ako ima 2 rucice menjaca moze i 5 - 6 (znaci leva rucica ostaje u 5(6) a desna da je u spore - ka desno), a desnu prebacis iz spore u brzohodne (iz 5e u 6u, t.j. desna rucica ide ka levo (gore pa levo)), ali to je izvodljivo bez veceg treta iza...

Poslednja izmena:
samo sto je mnogo bolji noviji tip sa pomocnom rucicom ispred za napred -nazad. to je savoris doradio od ove obicne salt heble.kod mene je stari sa dve rucice i saltam ko auto zgodno

da nebi doslo do zbrke evo ovako:ako gledamo brzine po snazi i brzini traktora onda je raspored klasican I -II-1-2-3-4-5-6 ali ako gledamo grupe brzina jer su na vladimircu 2 grupe u zavisnosti dal se biraju spora grupa obelezena sa S onda u kad ubacimo rucicu u S imamo gore raspored I -1-2-5 i to je raspored na levoj slici. e sad ako cemo brzu grupu brzina onda prebacivanjem rucice u B dobijamo raspored II-3-4-6 i raspored je kao na desno slici

E ovo je vec lakse shvatiti... :) to je pravilan raspored brzina po grupama...ali ja mislim da vecina nas vozi po onoj slici kao sto sam ja dobio... :)

kad budes radio tese vuce ili poslove onda ces shvatiti dal je tako . evo jos jedan crtez za reverzer kod menjaca sa dve rucice[ stari tip]. sad ce mnogo lakse shvatiti sta je sta .
06012015640.jpg
[/IMG]

Nazad
Vrh