VLADIMIREC T-25

Evo ti nekih slika mozda ti pomogne.
7ddd6b4192.jpg
[/URL][/IMG]
5fff4963b0.jpg
[/URL][/IMG]

Bice od pomoci hvala ti...

- - - - - - - - - -

Problem oko hidraulike resen,stavljena nova klipnjaca (stara bila ostecena,pa curilo ulje),a u stvari sve je bio problem oko prelivnog ventila,ociscen i vracen,sada na ler gasu odize sam sebe,a probao sam i da poluge stavim pod velikog rusa,i podizem poluge i on se propne preko hidraulike... Hvala svima koji su ucestvovali u pomoci oko mog slucaja... :)

Moram opeta da ovako javno (na sav glas), pohvalim člana Ćira92....

Naime, potpuno neočekivano, poklonio mi je alternator od 65A Bosch da ga upasujem na Vladimirca...

122414071805.jpg

Pošto već duže vreme kuburim sa punjenjem na traktoru (o čemu sam već pisao), jer je ogroman raskorak između akumulatora koji imam od 143A i nekog klona Bosch alternatora (Iskra) bivše,bivše nam države koji je 33A (verujem da manjeg nema) izgleda da je Fićin...
Nekad puni, nekada ne, više ovo drugo, pa čitajući moje postove poštovani član Ćira92 je odlučio da reši ovaj moj problem.
Tako da sam se nenadano ponovio i nadam se da će poklon da radi baš kako je predviđeno, preostaje samo da kažem:
Ćiro, ŽIVEO ! ! ! :ppozdrav:

E druze neka uzdravlje sluzi Alternator i neka puni jos mnogo mnogo akumulatora... :bravo:

I nema na cemu da mi se zahvaljujes uvek sam spreman da pomognem prijateljima kad su u nevolji.... ZIV i ti bio druze a i tvoji.. :ppozdrav:

Uoriginalu kuka se radi sto ove dve stangle sa navojima sto dizu poluge se odkace dole od poluga i zavrnu gde su lanci na slici.Za fiksiranje se koristi sajla i kaci na gornju rupu gde je topling. Ja licno bih izbegao sistem lanaca jer tu treba bas debeo lanac zbog sile koju trpi i radu i moze puci ,ali nije lose resenje za manje terete i povremene. Ove originalne poluge se brzo rasrafe 2 vijka i zavrnes na plocu i samo sajla za osiguranje. poluge se podignu rucno i vezu negde da nesmetaju .

Bice od pomoci hvala ti...

- - - - - - - - - -

Problem oko hidraulike resen,stavljena nova klipnjaca (stara bila ostecena,pa curilo ulje),a u stvari sve je bio problem oko prelivnog ventila,ociscen i vracen,sada na ler gasu odize sam sebe,a probao sam i da poluge stavim pod velikog rusa,i podizem poluge i on se propne preko hidraulike... Hvala svima koji su ucestvovali u pomoci oko mog slucaja... :)
gdje bude taj prelivni ventil?Šuretu vtz slabo podiže priključke a kipuje na leru možda je i kod njega taj ventil prljav.

Ako jednu funkciju radi a drugu slabo pre bih pregledao i remontovao klip hidraulike. Jer pritisak je po recima dobar cim dize kipu na leru a prelivni ili sigurnosni ventil je u sprezi sa oba sistema koliko mi se cini. nalazi se na razvodniku hidraulike . bilo je negde u temi slika posto me zeza nesto komp.

- - - - - - - - - -

Ventil stoji sa gornje strane razvodnika ,ispod poklopcica koji se odvrce sa dva vijka cini mi se 14 kljuc da je.

Poslednja izmena:
Pojavio se jedan problem na vladimircu,nece uopste da dize hidraulik,a probam odvijem ona tri srafa sa klipa na koje se ispusta vazduh non stop tera pola pola malo ulja malo vazduha i tako u krug,sta li se tu desava,razvodnik ka da komandu on krene da baca ulje ali pomesano sa vazduhom i tako u krug,meni je sumnjiv klip da ne propusta slucajno na onoj srednjoj gumici ali opet da pitam i za vase misljenje,

Hidraulika bi se trebala sama ozraciti iz par potezanja. Nesto tu meni drugo mirise.Izgleda da tu pumpa kuva , vrti i mulja u prazno takoreci. Sad se nesecam tacno kad sam skidao ali trebalo bi neki semering ili nesto da ima na njoj ,pa odatle povlaci vazduh najverovatnije. Otprilike ti gine nova pumpa samo srecom nije skupa. I ja bih trebao moju zamenuti jer kad se zagreje teze podize

gdje bude taj prelivni ventil?Šuretu vtz slabo podiže priključke a kipuje na leru možda je i kod njega taj ventil prljav.
img0459.jpg
Nisam stigao da slikam na mom traktoru a i nezgodno je slikati zbog kabine,pa sam pozajmio sliku od jednog clana iz ove teme...ova dva srafa u zelenom krugu odavijes,onda uzmes ovaj jedan sraf i zavijes ga u rupu unutra videces gde ima navoj,i onda povuces da bi izvadio cilindar,a ispod tog cilindar imas oprugu i kuglicu na vrhu,pazi samo kada iscupas cilindar da ti ne skoci kuglica,meni je odletela jedva sam je nasao...izvadi i oprugu i kuglicu i deo u kom stoji ta opruga isto izvadi i sve to DOBRO OCISTI,da ne ostane ni jedan trun,i ponovo vrati sve to cisto,i onda ce raditi ako je do prelivnog ventila...sad mene buni to sto njemu dize kipu na leru,a poluge nece,tu je najverovatnije gumice u klipu...probajte pa javite sta je bilo... :)
jedino ne znam kako izgleda na vtz-u,ali trebalo bi da je slicno ovome...

Prisutnost vazduha u ulju siguran znak lošijeg napajanja pumpe uljem to jest gusto ulje ,prljav ili delimično zatvoren usisni vod i kao treća i naj sigurnija opcija loša pumpa stvara se kavitacija i pumpa povlači vazduh u sistem preko semeringa pa ga dalje prosledjuje u sistem vazduh kao takav u ulju jako je nezgodan i ponaša se poput federa i pravi problem da ga pumpa savlada i izluftira i protera kroz sistemsamim tim nastaju problemi i zadata operacija se ne izvršava .Ventil koji ima kuglicu samo se opere i vrati nazad a ventili čiji oblik je cilindričan se još dodatno ispolira vodobrusnom šmiglom tipa 800 ili1000.

Kad ste vec kod hidraulike meni sve normalno radi dize,spusta... Jedino me nervira sto ne iskljuci rucicu kad digne ili spusti do kraja,dali mogu to popraviti i kako?

To što neće da isključi kad digne do kraja je problem pumpa nemože postići pritisak da bi ventil unutar razvodnika odradio isključenje automatski, pumpa zasad izvršava zadate opcije medjutim to kad gurnete ručicu tj zabravite on će isključiti sam pumpa u dečiću sekunde nagura ,pritisak deluje na ventil za isključenje i isključuje ga, pritisak koji je potreban za isključenje je srazmeran mahimalnom opterćenju traktora na hidrauluku što ga štiti od mehanički oštećenja, mada pumpa može postići i više no kod vas je tu malo niži pritisak pa nemože da to odradi .Manometar u izvod za kipu i da se testira pritisak dalje će se sve samo reći .Ako za sadsa nemenjate pumpu nemojte ići na tu opciju automatskog isključenja jer ne isključuje a samo opterećuje pump i gerje ulje bez potrebe odnosno skrećuje radni vek pumpe.

Nazad
Vrh