VLADIMIREC T-25

Hvala prijatelju puno... :-D

- - - - - - - - - -

o kada sam kupio vladimirca (pre 10ak dana) nisam probao hidraulik,i danas resim da probam... dize i spusta normalno poluge,a kada ja stanem (80 kg) na poluge on sporo dize na punom gasu,a kada stane jos neko samnom na poluge,od prilike (150kg) on ne dize uopste...vidim da se klip malo pomera (ljulja,mrda) unutra u hilzni (cauri) i sav je umazan uljem na delu gde izlazi,tj gornjem delu... kada podignem poluge skroz na gore i ugasim traktor(stanemo na poluge ne popusta (mozda malo ali neprimetno),a kada rucicu gurnem u polozaj za podizanje poluga (a traktor ugasen) on spusti poluge... sta je sad tu,da li je crkla pumpa,razvodnik,ili gumice unutar klipa.... ???

Probaj da vidis da li kipuje prikolicu... JA mislim da su gumice stradale u klipu.... Normalno je da pusta svaki kad rucicu ostavis da podize a ugasis ga,tad se ulje vraca u kontra smeru....

i ja sam razmisljao o tome da probam na prikolici... rekoh da cujem misljenja strucnijih od mene po pitanju vladimirca... ako jos neko zna nesto o ovome neka mi napise... a tebi ciro hvala na savetu...:)

milanbelarus920 Drug ako klip curi menjaj gumice, bez mozganja, jer to te ceka u svakom slucaju, pa ako nije trazi dalje. Ocisti filter hidraulike ako nisi. Razvodnik nisam cackao mada bih to ostavio za kraj.

slazem se u potpunosti,gumice moram zameniti bez obzira zbog cega nece da dize,a nece ni da odigne sam sebe... hteo sam danas da skinem filter ulja hidraulike da ocistim,ali ne kontam kako da ga izvadim od kabine,probao sam samo da skinem cep na kucistu filtera,ali nista nisam time dobio,pa razmisljam kako da ga izvadim i ocistim...

4 srafa ga drze, kada njih odvijes uklonis dekli, i polako probaj da izvadis filter, trebalo bi da ima mesta. Ako nema popusti skroz 4 srafa koji stoje na "gumenim amortizerima" nose limariju. Dva su iznad zadnjih bocnih reduktora, a druga dva su kod kutije za akumulator. Onda nazad na limariju nasloni dizalicu i podigni limove sa kabinom uvis za koliko treba. Nemoj preterivati da se ne bi nesto deformisalo od komandi ili limova.

ukapirao sad...a reci mi od prilike sta ima sve u kucistu filtera,jel ima vise nekih delova,posto sam pod prstom napipao neki kuglicu po oprugom... i koji je princip ciscenja filtera...?...

Evo iz cega se sastoji pronadjoh sliku u gornjem katalogu. Filter peres naftom.

089.gif

Filter je metalni odnosno metalne plocice naslagane jedna na drugu i on nebi trebao da smeta radu hidraulike jer se nalazi na povratnom vodu iz njega se ulje sliva u rezervoar. Uzrok ti je verovatno klip amozda i pumpa. Najbolje da mozes da izmeris koliki je pritisak ulja u sistemu, ubodes manometar u prikljucak za kipu i on treba da pokaze 100bara ako je pumpa nova .

ljudi dugo sam clan foruma pratio sam mnoge teme i dosta sam toga naucio i bilo je puno dobri savjeta ,,ali nisam nista do sad komentariso jer ja sam i dalje potpuni amater u poljoprivredi,,,ali upravo sad sam procito da je jedan nas clan foruma kupio vladimirca t 25 prije 10 dana i jednostavno sam se morao javiti i pohvaliti dasam i ja isto prije 10 dana kupio vladimirca t 25 i to mi je prvi traktor i namjeravam sa njim sad u proljece poceti raditi oranje tanjiranje i sl,,zasad sam samo naucio gdje mu je rikverc i prva brzina ali cim ovaj snijeg ode idem u njivu polako i tamo cu da vjezbam sve ostale brzine,,,to mi je bio jedini traktor kojeg sam mogao kupiti jer nisam imao vise para sad mi ostaje da polako kupim plug i tanjrace pa da krenem sa poslom,,,pozz svim clanovima ,

Brzine nisu uopste problem pogotovu sa dve rucice ako ima. a ima na pocetku negde teme raspored brzina nacrtan a verovatno imas i na tablici na tabli iscrtano. sve brzine kojim ides u napred isto su i za rikverc sem one najsporije kornjace sto ih zovem obelezene rimskim I i II. one uvek idu samo napred pez obzira dal reverzer bio u napred ili rikverc. po meni je to mana sto bar i te 2 neidu u rikverc

Aura puno srece u buducem poslu,da te masina posluzi dobro....
Sit-anprc,i ja mislim da filter i nema uticaja u mom slucaju,ne moze on zacepiti da klip ne moze da podigne pod teretom,a prazan moze...pocecu od klipa,pa na filter,pa na pumpu,pa na kraju razvodnik... Pa sta bude,videcemo...

prvo klip pa ako nije ocisti sigurnosni ventil na razvodniku pa ako i to nece proveri pumpu i sigurnosni ventil pritiska. pumpa jedino ako je skroz raspad se moze tako ponasati. klip je 100 %

Nazad
Vrh