VLADIMIREC T-25

Kakvo je ovo moje staklo kaljeno ili obicno.
wZrpEAp.jpg

e sad kako objasniti. najobicnije prozorsko ili kucno staklo se nekoristi u auto industriji ili masinama uopsteno. Za ove namene se koristi kaljeno ili obicno staklo kako ga ko zove. to staklo se pri udarcu rasipa u milion parcica sitnih. zove se i jednoslojno staklo. to je korisceno na starijim modelima vozila ,ali i sada za bocna stakla. sadasnja solucija su dvoslojna i troslojna stakla . to su slojevi stakla izmedju kojih je sloj kao celofana. nisam siguran bas hemijski tacan naziv toga ali uglavnom se staklo nerasipa nego ispuca i ostaje u komadu i mnogo je bezbednije. prema tome na slici se vidi da je u pitanju dvoslojno staklo mada i obicno prozorsko tako puca. stavljaju ljudi i to ali neznajuci za posledice moguce

Bio sam jutros,rekao sam mu da obustavi do popodne,600 e prolupo motor,popodne donosim konacnu odluku,eno ga na pol.automobilima...da se ja preracunam hehe :osmeh:

haube su identicne samo je razlika u kutiji za akumulatore koja je kod novog tipa dosta sira i u sklopu sa zadnjim drugacijim blatobranima. takav isti je kod mene 76 god samo sam nabacio od nove tipe tu skalameriju. tu je izgleda problem sto kutija sama stoji nisko ,izgleda da ili nema one gume odbojne ispod ili plocu kad je niza sigurno 5cm. mora biti ravno sa haubom.Ima lepog posla da se odradi ali i sta kupiti za te novce jedino polovan skuter kinez

Neznam jos,nisam pri nekom vremenu posto jedan vec pakujem,jedan imam ispravan,a sad da se lomim i oko ovog pa treba mi mesec dana da sve sklopiv,ovako kad je manja guzva posao ide opustenije i ne zuri se nigde...

Evo slika,jedan rusic rasturen zbos sumnje da ga zeza menjac,medjutim zupcanici i sve osovinice su odlicne,izgleda da je u pitanju reduktor,i to po mojoj predpostavci leve,zato kad ga palim u sestoj na guranje kad ga pustim da zaleti i tustim kvacilo samo pocne da ujoi i da trese nece da ukovca,a kad stojim u mestu i ukovca onda mozes da ga vuces,ali opet po nekad preskoci i samo trese,imate li neku ideju sta moze da bude,ja sutra otvaram reduktor da vidim onu poluosovinicu u kakvom je stanju...

- - - - - - - - - -

fotografija-0220.jpg

ovde sve izgleda normalno...

Verovali ili ne Vladimircu cak i jos gore ulje NISTA ne smeta... Mada je zalosno da se tako vozi... Voda i blato dospeju u menjac pored palica menjaca ako nema gumice koja dihtuje!!!

moras znati kad ubacis i posle ti iskoci ili sta vec koja palica je iskocila.po ovome to prvenstveno dobro pranje treba i to najbolje istoci i naspi nafte bar 7-8L i podici tockove i pustiti u rad da spere to sve. moze se desiti da imas problem i sa kvacilom ili spojnicom spojnickih osovina. ako saznas koja ti palica iskoci pod opterecenjem mozemo naci kvar.skini bravu menjaca i operi i nasteluj kako treba jer mi je i tu sumnja. ali prvo proveri kvacilo

Ma ne iskoci palica uopste smo pocne da se trese ceo traktor,i nekad dok je jos bio ispravan kad pritegnem kvacilo nece da stanje samo pocne da melje unutra i da cima...(trza)

Ma ima dva problema jedan manji jedan malo veci,osovina snopa se zajela i seta u lezaju 5-6mm a drugi je bocni elemat se zajeo de stoje kajli od spojncke,pa preskace,cekamo nedelju pa pravac najlon pijaca,nego neznma sta da radim za osovinu dal da udarim biksnu ili da kupim drugu....

Nazad
Vrh