VLADIMIREC T-25

Sa ovim gumama me kosta 800 e,ostao mi akumulator,cetkice za anaser,ulje u motoru,farovi,ne bi trebao da izadje preko 1000-ke da bude dosta dobar traktorcic:ppozdrav:

Jutros smo posetili najlon pijacu,pazareno: Vreteno glave upravljaca,drzac poluge sa srafom,kutije za svetla,srednje i zadnje,cep rezervara,merac ulja,sat za temperaturu sa ampulom,gumice za h.klip,i 10 L sae 30 ulja za 80 e,ja mislim da nije jaka cena :ppozdrav:

Originalno je stizao sa 10-kama na zadnjim felnama, a na prednjim 6.00-16...
Kad smo već počeli o zadnjim gumama na Vladimircima, kakva su Vaša iskustva i po čemu je bolje imati 11-ce ili 12-ce na zadnjim točkovima?
Kod mene su 12.4, tako sam ga kupio, i čujem od ljudi da je ovo bolja varijanta za transport, ali ne i za oranje?
Mada opet, moje iskustvo sa 12-cama u oranju su više nego pozitivna, možda neki drugi faktor igra ulogu?
Ali 11.2 su malo uže i niže od 12.4, po nekoj logici, 12.4 bi bolje prianjale na tlo i bolje rasporedile težinu traktora, dok 11.2 bi (po meni) bile bolje u nekom blatu (kaljugi) baš zbog manje površine u dodiru s tlom, pa bi se traktor bolje ponašao na raskvašenoj podlozi (ili grešim)?

Originalno je stizao sa 10-kama na zadnjim felnama, a na prednjim 6.00-16...
Kad smo već počeli o zadnjim gumama na Vladimircima, kakva su Vaša iskustva i po čemu je bolje imati 11-ce ili 12-ce na zadnjim točkovima?
Kod mene su 12.4, tako sam ga kupio, i čujem od ljudi da je ovo bolja varijanta za transport, ali ne i za oranje?
Mada opet, moje iskustvo sa 12-cama u oranju su više nego pozitivna, možda neki drugi faktor igra ulogu?
Ali 11.2 su malo uže i niže od 12.4, po nekoj logici, 12.4 bi bolje prianjale na tlo i bolje rasporedile težinu traktora, dok 11.2 bi (po meni) bile bolje u nekom blatu (kaljugi) baš zbog manje površine u dodiru s tlom, pa bi se traktor bolje ponašao na raskvašenoj podlozi (ili grešim)?

ako mi verujes po meni i nema nekakve razlike prosli vladimirac je nosio 12.4,i dosta je se dobro pokazao,tako da sam 11.2 uzeo samo zbog toga sto nekako lepse izgleda,

Na mom vladimircu su sad cetvrte gume za 35 godina. Podero je 3 para jedanajski a posle trecih sam mu stavio polovne 12ke da probam kako ce da radi. I sad ima nove 12ke ali sad neradi teske poslove. Moje misljenje je da za oranje su bolje 11ke a za sve ostalo su dobre i 12ke.

vlatko ima dobru tezinu tako i da sa 12 col gumama moze solidno da zapne. sto rekao kolega jedino oranje je malo problem jer je jos brzi i hoce gaziti brazdu. mislim da netreba ipak preterivati sa sirinom jer grip je skoro uvek bolji sa uzim gumama , sem transporta po tvrdom putu ili u vlaznim zemljistima gde ima tendenciju da tone. opterecenje za motor i ceo prenos je vece tako da i to je minus .fabricki je dolazio sa 10col tako da 11col mu je sasvim dovoljno a i povoljnije za kupovinu.jedino sam samo uveren da nove gume mnogo znace i da je ogromna razlika nove ripne spram istrosenih a kolike ce cola biti manje bitno

Drugari pozdrav .
Hitno mi je potrebna pomoc ,trebaju mi oznake za nas standard ovih lezajeva

60309 K
7512SF
7608K
309K

- - - - - - - - - -

Ovo mi nije bas najjasnije na slici ovaj 309 i 60309 mislim da nisu isti razlika je u nekoj sirini mada mozda neko bolje zna ???

PKB - Jesi li uspeo da popraviš traktor posle onih silnih problema koje si imao s njim?
Šta te sad muči, kakvi su ležajevi u pitanju, na kojim mestima se montiraju?
Možda tako lakše dođemo do odgovora...

Drugari pozdrav .
Hitno mi je potrebna pomoc ,trebaju mi oznake za nas standard ovih lezajeva

60309 K
7512SF
7608K
309K

- - - - - - - - - -

Ovo mi nije bas najjasnije na slici ovaj 309 i 60309 mislim da nisu isti razlika je u nekoj sirini mada mozda neko bolje zna ???
Da ti pomognem koliko mogu. 60309k je dimenzija 45x100x25 kao i 309k, samo sto je ovaj prvi sa zastitnim podloskama pa ti izgleda sire. 7512sf je 60x110x28, 7608k je 40x90x35 i oni su valjkasto-kupasti. Ovi lezajevi su za osovine tocka cisto da pojasnimo. Od mene toliko, vise ne znam.

Hvala puno Gorane .

Ma da Vam nepricam ,svasta nisam ga pipnuo do sada rasturio sam bio samo jednu cizmu i tako mi stajala nisam imao vremena radio sve i svasta . Sad se zauzeo oko toga i putuje vlajko posle ovoga .

Kad mi se odvila cizma tad je taj spoljni lezaj od reduktora se raspao i sve iz njega uletelo u reduktor i on je zablokirao sva sreca nije polomio nista . Malo je i napuklo to kuciste jedva primetno ali je napuklo .
Ovo cu da mu izmenjam i putuje . Nemogu da izbijem onaj sa unutrasnje strana kucista sto ima onaj poklopac na srafove ,znaci do cizme sto ide sta ga jos drzi neznam da nepolupam skroz kuciste se plasim nesmem ni da ga makljam .

- - - - - - - - - -

Moj Vam je savet obavezno sve trnove da imate i obavezno brezone i po mogucnosti brezone strugar da Vam pravi tako da napravi malo jace mere i lok tajm i kad se tako odradi nema vise u zivotu problema ovako ovo sve ostalo je nista.

Molim i drugi put. Imam ja pribelezene sve lezajeve za njega. Kako da izbijes taj lezaj stvarno ne znam, nisam to radio nikada. Ovo sa cizmama sam i ja planirao da sredim kad budem kocnice ponovo sredjivao. Stavio sam proletos kupljene gurtne ali mi se ne svidjaju jer se brzo greju i ne koce kao sto treba. Poslacu da mi na stare obruce stave nove gurtne, ali bas gurtne a ne ove pletenice sto se prodaju.

i ja treba da izmenjam semeringe na reduktoru i trubama jer mi nauljene kocnice i nisam to rasklapao jos. PKB mislim da znam sta te muci ,spoljasnja kosuljica od lezaja da se izbije.ako nemoze normalno probaj sa tankom elektrodom i velikom amperazom da je fakticki iseces. temperatura je i otpusti donekle pa krene. ili zavaris parcad flaha ili kao kuku na kosuljicu i onda parce cevi provuces i udri. kad dodje tako nestu tu covek nemoze biti mnogo pametan .na te nacine sam izbijao takve zezancije .ima sistem i sa svecom ali kad je zatvoreno kuciste sto u ovom slucaju nemoze

Gledao sam taj spoljni po katalogu ispada da je 6309 lezaj po eu oznakama samo mu je košuljica blago pod konusom jel zna neko tačnu oznaku tog ležaja da nepogrešim ?????

to ti je 309k lezaj po oznaci u katalogu ali nemaju sifru po jus-u. imam dimenzije tacne i spoljna kosuljica je pod blagim radijusom. to vazi za dosta lezajeva bar ovde naznacenih. dimenzije su 45-100-25 i 2,5 radijus. ali mislim da nema problema sto se radijusa tice sem da se lakse ubaci.

• Like
Reagovanja: PKB
Danas malo prevozili Psenicu... Sutra jos jedna tura i gotovo... Odmor posle...

120514104231.jpg

120514104211.jpg

- - - - - - - - - -

120514104155.jpg

Nazad
Vrh