VLADIMIREC T-25

Slicna situacija kod mene proletos na Torpedu. Napunio se buson na izlazu iz rezeroara prljavstinom i u brazdi samo izgubi snagu. Izadjem iz traktora i na drukalicu da napuni filter i na kraju popizdim, izadjem iz brazde, odem u hlad, skinem crevo za dovod i odem kod rodjaka i izduvam njega i buson na kompresor. Posle sve spakujem, opet u brazdu i vise nema trokiranja. Samo se cuje motor i Deutzovo sustanje vazduha za hladjenje kroz rebra cilindara.:ppozdrav:

kod mene je stariji olt u saradnji sa imt radjen. daska i ranik je ista kao u 757 pluga ali je dobar za duboko oranje. bio je u selu jedan i prodat skoro nov ali nisam znao da je za prodaju. za samo 30eur otisao. kod mene je sve to provereno sto se tice dovoda cak je i preradjeno i nevredi kad isti djavo zeza stalno. otkad sam stavio filtere za gorivo koje nije imao otad problemi krecu. sad ce sve da se vrati u predhodno stanje pa ili ce raditi i imati snagu ili cekicak od 10kg ga ceka

problem je u tome sto na filterima nemoze da uvuce vazduh jer su pod pritiskom .po pravilu koje sam saznao treba da bude 2,6-2,8bar. prema tome to jok. problem je sto normalno smanji se za odredjen procenat zbog otpora filtriranja. promenuta i klipna pumpica posle toga i otad radi bolje ali sigrnosni opet zeza cim otprilike padne nivo goriva na nekih 8-10l u rezervoaru. sad cu sipati vise pa cu proveriti jos dal je do toga ili sigurnosni moram kupovati izbazdaren.ti sigurnosni dok sluze sluze ali cim sad ove jako kvalitetne stavimo dzigerice ce nam pojesti. ali u zadnjem slucaju ima i za to resenje

pb080486.jpg

kao sto sam i obecao evo slike,stigo ruja :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

pb080487.jpg

nije vozen 6-7 godina ali potrudicemo se da to promenimo

ja sam danas proveravao sigurnosne ventile bos pumpe uz pomoc kompresora. stari ventil je propustao vec na 1bar a novi na 2bar. rastavim stari i nadjem puknuto parce oprugice, jedno 2kruga. istegnem je i spakujem i sad je nesto preko 2,5 bar kad propusti. tako da cu videti kako ce sad raditi sa starim i ima li razlike. novi ventil je zapresak tako da moze ici u kontejner.sto bi znacilo da odsad samo bazdarene sigurnjake treba stavljati a i to ima da se kupi

Ima kolega ulaganja oko 500 e racunao sam,i ti znas koliko sam ga platio pa nece izaci mnogo para kad se sredi,nego sam se setio da ne stavljam ja na njega nove gume kupim nove pa stavim na fergusona a sa fergusona prebacim na njega,treba mi akumulator,instalacija,creva za hidrauliku ova su ispucala,cep za rezervar,da promenim ulje u motoru,ovako vitalno je zdrav,nigde nije pucao,cizme zdrave,kocnice dobre,menjac dobar,motor takodje,pa cemo videti :ppozdrav:

Ma ove zadnje ako nemaju delova da su ispucale mogu jos da gaze.Kakve sam ja gazio na stajeru ove su zlatne.Ali kad je zakacio cisternu tri ture su im dosle glave.

- - - - - - - - - -

Slike nisu naj jasnije. Slikacu sutra kod mene pa cu postaviti. Cemu ti sluzi trofazna uticnica na traktoru?:sta:
Sluzi za prikljucak za struju logicno covek imao trofazni prikljucak ima taman dovoljno zica za komplet osvetljenje na prikljucnim masinama

Pozdrav svima, ja sam nov na forumu i takodje imam vladimirca. Model je kao sto je Predrag pazario, sa dve rucice menjaca 1974 godiste. Imam ga osam godina i vrlo sam zadovoljan sa njime. Zashvaljujuci ovom forumu dosta sam o njemu naucio. U njega sam ulozio za to vreme samo u ulja i kocnice. Pre njega sam imao imt 533 par godina ali vlatko je za njega zakon. Gume su i meni vrlo lose ali sada ga manje koristim pa mi i nisu bas neophodne. Ima par slika u temi oranje sa plugom imt 610.10.:ppozdrav:

Vladj lepo odradjena automatska kuka. Ja cu to isto da pravim na mom T 40. Ono sto smo budzili na slikama koje sam postavio na T40 temi nije dobro. Mora taj jaram da se pravi kao sto je na slici, ima i da se kupi na pijaci za fergusona pa da se malo prepravi.

Vladj lepo odradjena automatska kuka. Ja cu to isto da pravim na mom T 40. Ono sto smo budzili na slikama koje sam postavio na T40 temi nije dobro. Mora taj jaram da se pravi kao sto je na slici, ima i da se kupi na pijaci za fergusona pa da se malo prepravi.

Negde sam u temi LTZ postavljao slike rucnog rada moje kuke. Ako je potrebno postavicu ponovo. :ppozdrav:

Te "Trayal" gume behu Bulgaria, III klasa?
Ako su kvalitet kao za auto-program (koje nažalost, imam, zaj....bo se) možeš Predrage da se..... slikaš za novine s njima (najblaže rečeno)...

Prva klasa,17000 din komad,3 god garancija,meni su te na fergusonu,ja sam njega kupio 2005 novog sa trayalkama jos su te gume jeste iskrzo nesto krampona ali to po sumi inace sad im je 9 godina uopste ne izgledaju lose

- - - - - - - - - -

pb150488.jpg

nove gume su nove i odradjuju posao svaka. za trajal znam samo da se lizu malo brze od ostalih jer su mekse ali i to ima svojih prednosti. ali su daleko i najeftinije od svih.prema tome koliko para toliko muzike.jedino im je cena malo povisoka spram cena koje sam kod nas gledao.oko 14000 din su bile u juselu u mitrovici pre jedno 2 meseca kad sam gledao

Nazad
Vrh