Branislav91
Član
Evo i mog vladimirca u akciji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega kojom brzinom beres,ja planiram da uparim vladimirca sa zmajem 214 cisto da vidim kako se ponasa
Probao sam i ja letos da baliram sa vladimircem ali mi ne ide ,ide ali tesko treba unapred predvideti brzinu sa kojom ces uci u otkos, ove puzece brzine su mu spore,a prva je obicno brza.
Kolega kojom brzinom beres,ja planiram da uparim vladimirca sa zmajem 214 cisto da vidim kako se ponasa
Evo da se i ja malo ukljucim (nisam odavnoooo). Kada se desi takav problem da odjedanput prestane sa radom hidraulika a do tada radila odlicno najcesce se desi da zaglavi ventil na razvodniku hidraulike kao sto je vec pomenuo "Cira 92". Da bi taj problem resio ides sledecim redosledom: Traktor neka bude u radu (nije pod moranje da traktor radi ali ja tako radim), zatim na polugu gde se ukljucuje pumpa sa desne strane iskljucis pumpu,podignes onaj crni krug i polugu povuces ka sebi tako se iskljucuje pumpa, a obratno ukljucuje kada naravno stojis sa strane (desne) pored traktora. Sa te iste strane na razvodniku hidraulike nedaleko od papuce gasa nalazi se mali okrugli poklopac kojeg drze dva srafa m10 i odvrce ga 14 gedora (ili kljuc). Kada se to odvrne dolazi se do jednog malog klipa koji ima rupu na sebi sa navojem. U tu istu rupu uvrnuti jedan od ta dva srafa koji je predhodno odvrnut i uvrnuti u tu rupu sa navojem i taj sraf sad vec uvrnut nategnuti recimo klestima iscupati taj mali klip. Ispod njega nalazi se opruga i nju iscupati i onda ispod opruge nalazi se jedan klip koji je verovatno zaglavio. Najpre zaglavi ako pod njega podpadne (nesto) trunka ili sl. Iscupati i njega sa nekim spicastim klestima. Sve to detaljno prebrisati cistom krpom. Traktor sve vreme radi na leru (bar ja tako radim) sa ugasenom pumpom. Sada je trenutak da se ukljuci TRENUTNO pumpa na onoj maloj rucici na pogonu pumpe, ali bukvalno sto krace cak manje od sekunde. Da bi tu ulje doslo na mesto gde su buli ti klipovi i to ulje spralo ako eventualno ima neka trunka (koju sigurno nemozemo golim okom videti). Posle tog "spiranja" uljem i trenutnog ukljucivanja pumpe naravno ostaviti pumpu u isklucenom polozaju. Obrnutim redom spakovati sve te male klipove... Nakon pakovanja ukljuciti pumpu i normalno nastaviti sa radom... Sve to se uradi za jako kratko vrema za manje od minut... Naravno uslov za sve ovo je da ima dovoljno (cistog) ulja SAE 30 uDrugari imam problem, crkla mi je hidraulika na Vladimircu. Naime dok smo brali kukuruze vukao je kiperku i sve je funkcionisalo odlično, ka smo završili otkačili je i od tada traktor više neće a digne poluge. Napominjem da dok smo brali non stop smo je otkačivali i zakačivali i nije bilo problema do tog poslednjeg puta. Gledali smo ulja, ima. Ništa nismo čačkali, samo vukli onu polugu gore dole, a sad bilo gde da je povučemo uopšte pumpa nereaguje. Šta ti može biti kvar?
Gde bi mogao ovakav (ili slican) plug naci da kupim? Naravno povoljno...Danas vlatko položio ispit sve dobro funkcioniše nema više trokiranja