VLADIMIREC T-25

Danas zamenio relej startera i sada vlatko pali na pla ključa , zadnjih par dana me zezo relej čas oće čas neće

Kolege imam problem sa vladimircem. Od generalne stalno trosi ulje, (bila pre nekih 10ak godina), nije odradio puno sati, radi mozda 50ak sati godisnje. Pali na zub vruc ili hladan svejedno, nikad nije omanuo da neupali. Uvek je trosio ulje, ali u zadnje vreme je bas podigao potrosnju, pre 20 rh sam menjao ulje (na pocetku sezone), do sada sam dosuo skoro 2L, i tu zadnju litru je potrosio za 6-7rh (spartanje). Primetio sam na cevi sto ide od filtera vazduha pa na glave (usis), da baca ulje nazad, tako da predpostavljam da su semeninzi na ventilima stradali, i da bi trebalo glave raditi? Kazite mi otprilike koliki je to zahvat, i novcano a i vremenski? Kao i sta sve treba menjati, predpostavljam semeninge/gumice ventila, obrada ili slajfovanje (kako kod nas kazu) ventila, dihtung glave i jos nesto?

Hteo bih za pocetak da probam glave srediti, da vidim da li ce biti poboljsanja ili nece, ako nece onda znam sta mi je raditi.

Da napomenem da je snaga osetno opala, dosta slabije vuce, i pati se u transportu (sve preko 3t).

Druze veruj mi da o tome stalno razmisljam, te "brisajuce" karike da nisu naopako.

Nema ulja na auspuhu, jedino gde sam primetio da baca "zivo" ulje je na usisnu cev, na auspuh dimi i to posteno, dim se ocisti jedino pod turazom kad je i kad ga dobro upregnem, ali cim se smiri i odradi malo u leru dimi. A kad radi u leru 5-6min i kad dodam gas onda je oblak oko traktora...

?Raditi glave znaci izbiti stare vodjice ventila i nabiti nove i nove ventile staviti, obraditi sediste ventila i uslajfovati ventile. Nema semeringa ni gumica ni dihtunga. Najbolje da odmah promenis i karike . Glavu namazi sa pastom za slaufanje namesti je na stublinu i vrti levo desno da se uslaufa. Pozdrav.

?Raditi glave znaci izbiti stare vodjice ventila i nabiti nove i nove ventile staviti, obraditi sediste ventila i uslajfovati ventile. Nema semeringa ni gumica ni dihtunga. Najbolje da odmah promenis i karike . Glavu namazi sa pastom za slaufanje namesti je na stublinu i vrti levo desno da se uslaufa. Pozdrav.

Jasno, nisam radio traktorske glave nikad. Verovatno cu glave nositi u mašinsku radionicu, karike cu sam promeniti.

Od ponedeljka krece pisao, zavrsavam do tad drugi traktor i prelazim onda na njega.

Kekekek pa nije samo do toga dddd . Ima najvise ako ja mogu da se pouzdam u masinu . Pa trebo bi uz nasip sa punom prikolicom da se popne bez problema ? Necu da ga zalecem ici cu polako onom sporom mislim da ce izvuci izvlacio sam punu nakokanu stanjaka iz mog dvorista isto ima jedan uspon i neoseca tica . Danas sam oro bice kasnije klip . Cuje mi se neki zvuk kad stisnem kvacilo i kad kredem nesto malo dali je lamela ili druk ? Mada kao da mu malkice fali da odvoji kad stisnem kvacilo kao da poneki put ide jos malo ,jel moze da se dosteluje negde ??

Moze dosta da potegne... Danas sam nosio sa njim (morao sam) 4000kg Psenice na jednosovinku,plus tezina prikolice i u rikverc sam je ugurao u garazu (uzbrdo) sve dok nije proslajfovao sa tolikim teretom naslonjenim na njega...

Najveci teret definitivno koji sam nosio sa Vladimircem na jednosovinku i ne bi vise da ponavljam to.. :

Pa nije to nista za njega moj kolega tovari u tehnostrojevu sa nenormalnim produzenim stranicama oko 5000 zita i hoce da dize ferdzu moras da vodis strogo racuna sta ces i kako ces.

Ma mrzim jdnosovinke prikolice mnogo se oslanjaju na traktor i treba da vozis kao po jajima!!!!!! Kad zakacim dvo osovinku onda samo po gasu mnogo brze prevezem turu do kuce za dvo osovinkom nego sa jednosovinkom,jel uopste ne cuvam da ne pocne da mi cima traktor!!!!!!!

Ne znam ali jednoosovinka je za mene zakon kod tako tih malih traktora.Laka za uterati a i dobro dodje koja kila na guzici.

[video=youtube_share;TBRVNkZtwhw]http://youtu.be/TBRVNkZtwhw[/video]

- - - - - - - - - -

[video=youtube_share;f7pZ_vOdy6c]http://youtu.be/f7pZ_vOdy6c[/video]

- - - - - - - - - -

Nikako nisam zadovoljan sa potrosnjom u oranju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nece dda moze nesmanjivam za zivu glavu kekek salim se naravno .

Dosta je potrosio ma imam tu dva spica na toj njivi ima i toga jbg dva puta do kuce i njive i oranje ajde nek bude oko 20 l sto je dosta jbg . Na jednoj strani sam baco stajnjak bilo je malo proklizavanja i oro sam po dekavijem posto nisam hteo da cekam lepse vreme jer tad nemam vremena posto je zetva u toku itd .

Mene ovaj baksuz (Đavo) ne napušta, opet maler i defekt u radu...
Imam zeta (zamislite) pa pošto je danas imao slobodan dan a i ja takođe, pitao me da mu ugarim (izorem strnjište) njivu površine 3/4 jutra...Ajd', kažem sebi, što da ne, nafte imam, montiram plug i eto mene...Čekao me već na njivi, krenem, (razbacivao sam),naštelujem poluge i topling, i navali...Trajalo je to tako jedno pola sata-sat, lepo se oralo, ima vlage, nikakvih problema.Na početku jednog kruga, kaže zet da malo odmorim, i njemu se već zavrtelo u glavi (zezator), da oduvam malo i popijem.... sok.... da se osvežim.Pet minuta prođoše, uđem u traktor, ubacim u prvu, spustim plug i posle samo 3 metra: kkkkkrrrrrrrrr. Traktor stade.Šta je sad? Izađem, gledam, a imam šta i da vidim, otpao mi ceo desni točak, ispao iz reduktora sa sve glavčinom i traktor visi na njemu bukvalno o koncu...
Evo slika šta mi se desilo:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Posle toga sednem na zetov motor i otprašim u selo po auto i potreban alat, i tu do izražaja dolazi Vlatkova čuvena Ruska hidraulika, podbacim panjeve i gospodin sam sebe podigne sa sve poljoprivrednom alatkom.
Pogledamo šta se dogodilo, odvila se centralna matica što drži glavčinu:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Ali tu nije kraj, navoj na osovini je POJEDEN, i to u DUŽEM VREMENSKOM PERIODU, dakle kod prethodnog gazde, jer sam i ranije primetio da curi ulje iz reduktora i kaplje preko felne, mislio sam da je do semeringa.Kreten je samo ušrafio maticu na navoj i to sa kučinom i stavio osigurač,ekser...Tako i mi uradimo, ali SAMO DA SE DOVUČEM DO sela.
Mogao sam gadno da stradam, i prevrnem se, jer točak bi, u nekom transportu pri brzini od 25 na sat, odleteo desno u nečije kukuruze (kuku meni) a ja bi se istumbao u traktoru ko u veš-mašini...
E sad, po dolasku kući, opet skinemo sve i evo slika, ali i meni posla i neplanskoga troška, pored sve muke::samo bes:::
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Samleven ležaj (spoljni), oštećeno i delimično zdrobljeno kućište gde naleže spoljni semering, pojeden navoj na glavčini i matica šeta gore-dole, jer i njen je navoj oštećen-pojeden...
Dakle, vaši predlozi šta mi je činiti a da prođem što bezbolnije ::novac::, znam i sam šta bi trebalo po PS-u...

• Like
Reagovanja: PKB
Dobrodol- Popravka ce te kostati ne vise od 2000din...

Ovako osovinu odnesi metalostrugaru da ti napravi nov navoj i novu maticu po tom navoju koji odradi to jest smanji malo.. Kuciste semeringa zavaris nije nikakav problem...

Da li su dobri lezajevi??? Ako nisu imam ja lezajeve da ti dam koji mogu jos da izguraju tako da nemoras bas sad da ih kupujes momentalno...

Trosak ce ti biti samo metalosturgar (ako imas nekog prijatelja moze da ti odradi to i za dzabe) da smo blize ja bi ti to sredio nije problem....

Nemoj da te to sekira i meni se to desilo ali ja sam primetio na vreme kad pocelo da curi ulje i odmah sam tako odstranio,napravio novu maticu i navoj i teraj dalje!!!!!!!!!

Ako ti treba jos neka pomoc samo vici.. :ppozdrav:

• Like
Reagovanja: PKB
nesa1
Ma imao sam sreće, zamisli šta je sve moglo da se desi,ko u Audiciji kada Musa-Pusa kaže da ga je žena zveknula ekspres-loncem-ležerno ALI je lonac bio - prazan (mada je on leteo sa drugog sprata). Odmah pošto smo raskopali desni, otvorimo i poklopac levog da vidimo da i tamo nije radio krpež-majstor, ali na svu sreći, sve je ko što i Bog zapoveda...
ćira92
Pogledaj 4. i 5. sliku i sve će ti biti jasno, ali klikni na njih da se otvore u novom prozoru, tada ćeš videti da je ležaj otpevao svoje kao i semering...
E sad, kako da zavarim ovo kućište na kome leži ležaj na slici br. 5? Jer to nije odlivak nečega?

Nazad
Vrh