Hvala dobrodol ,jel ima neka solucija za dvobrazdni ?
Pogledaj stranice 110 i 111 ovog dela Foruma, bilo je rasprave o Vladimircima u oranju i kojim plugovima (praktično i poučno)...
Mada ti ne bih preporučio oranje dvobraznim, probao sam, ali me je brzo prošla volja, i vratio se jednobraznom, da sad ne ulazim u detalje, prva mu spora, a drugom štuca...Nikako da naštelujem poluge da plug ore kako valja...Mislim da si i ti imao sličan problem pa se raspituješ za neko praktičnije rešenje...
Kažem, pročitaj, pa razmisli, jeste jedna brazda, i puno dangube, ali kvalitet oranja se računa...
Većina nas "Vladimirčana", ore jednobraznim, i iskustva sa njima u radu, vlasnika Vladimiraca su me ubedila u ispravnost odluke da nabavim plug baš te sorte...
Jedino mi nedostaje točak (jer tada bi oranje bilo prava pesma, plug dole u plivajući, nakriviš šešir, i pustiš mozak na otavu) a cene polovnih na Vašaru su bezobrazno visoke, idu i do 80eura, nisu normalni, gamad nakupačka, pa to je skuplje tri puta nego li sam platio plug, i ne daju ispod toga, znaju da su u prednosti, jer je teško nabaviti original točak za plug koji posedujem...
Primeniću alternativno rešenje i napraviću točak sam, kakav god da ispadne, neće koštati koliko bitange Vašarske traže...