VLADIMIREC T-25

kod ovog alekseja sam sad u rumi kupio rodjaku za generalku sve klipove cilindre karike lezajeve ...

Evo malo podataka iz knjige.
89opj0awgfbglc21sud.jpg
na ovoj drugoj slici se vidi polozaj rukavaca u odnosu na onaj kratki rukavac.
iu0hy8ma300tch9si87.jpg
nije mi jasno ovo pd broj 2 i broj 5 gdje ima oznaka "TI"zna li ko pojasnit

- - - - - - - - - -

Bogami i izgledao je ko "pravi RUS"
::vino::
jest tacno krupan covjek .

Agoltz koliko si to iskesiro za komsiju te delove za generalku ????

Dobrodol lepa instrument tabla . Video sam na par mesta volan ,i u Rumi i jos negde mislim i u oglasima negde.

PKB
Hvala, ugradio sam još dva prekidača, jedan za rotaciju i jedan za brisač prednjeg stakla...
Odneo sam na Vašar i okvir da se ugradi zadnje staklo, pa da završim sa reparaturama, najzad...
Stiže za idući Vašar, cena stakla+keder+ugradnja, princip "ključ u ruke", 2200 dinara, uz nezaobilazno cenkanje, jedan tražio čak 3000 za ovo...
Neka firma iz Starčeva kod Pančeva...
Da ih ne reklamiram javno...

agoltz
Možeš se dogovarati oko cene s njim, pogotovo kada je Rus u "onakvom" stanju...
Mezeti belolučenu papriku uz pržene girice bogato osoljene, a gasi vatru, jbm li ga s čim...
Ima "potrčka", pa taj radi, a ovaj komanduje...
Ne mogu da se požalim, tražio je 10 eura za kuglu poluge, ispala mi stara u transportu negde, na kraju posle desetak minuta objašnjavanja, šta mi treba i za koliko, pogodimo za 700 dinara, NEK MI JE ŽIV I ZDRAV, koliki god je...
Pa da opet pravimo pazar...

haha ma tako je nek je ziv i zdrav i bolje je sto ih vise ima prodavaca bice jefiniji dijelovi hehe ima covjek oko 200kg
uzimao sam ja i kod ljudmile sigurno je znate al tesko se s njom sprazumim i malo je skuplja zbog tog sto kaze da su dijelovi orginal ruski

- - - - - - - - - -

ja dolazim svaki vasar u rumu nekad zbog dijelova a nekad onako iz navike
kod nas narod i nezna za rumski vaser

nije mi jasno ovo pd broj 2 i broj 5 gdje ima oznaka "TI"zna li ko pojasnit

- - - - - - - - - -

jest tacno krupan covjek .
Na remenici imas oznake na jednom mestu jedna crta na drugom mestu dve crte. Tamo gde su dve crte prva crta oznacava pocetak ubrizgavanja nafte a druga crta sluzi za stelovanje ventila. Odvij sa prve dizne cev sto dolazi sa pumpe i na cev nabij plasticno providno crevo, dodaj gas izvuci dekompresor i zaverglaj malo da nafta krene u crevo.E sad, rukom vrti remenicu i gledaj u nivo nafte u crevu, onog momenta kad nafta krene pogledaj na remenicu ona prva crta mora biti naspram oznake. [ako imas oznaku]

imam problem sa netom pa me nema. znaci sto sam sumnjao ipak je tacno. pinjon od nekog mtz izgleda sto i savoris rece. za ruse samo jedno; to su ukrajinci a ne rusi. drugo svi oni rade zajedno samo kako se sa kime uspes cenjkati. aleksej je od najskupljih i mila stim da kod mile se moze naci i ruskih delova i nece da slaze. ponudi ti sta hoces i naznaci ciji su koji delovi. volan za vladimirca koliko sam cuo pasuje od bilo kojeg rusa.imam nekoliko telefona i svi salju brzom postom ,a ako treba postavicu sve. ja licno uzimam kod Mise ukrajinca jer je najbolji za cenjkanje i kad stalno kupujes kod jednog sigurno ti da popust.vecinu delova zaduzen je Milos clan foruma jer po meni ipak stari ocuvan deo je bolji od ovih novih

- - - - - - - - - -

Mila rus-021-6410168 onda Vasa 021-6317058 onda poljotehnika-miroslav [sabac]015 334458.onda Vasa i misa021 -6412588. ostala dva imate kod dobrodola upisana

• Like
Reagovanja: PKB
Imam problem.Spakovo sam menjac, ali sam pretego reverzibilni sklop tako da jezivo bruji sada moram ponovo da ga rasklapam(utvrdjivanje gradiva)pa bi zamolio ako neko moze da mi objasni kako nastelovati zazor da ne radim napamet.

to je malo teze ovako napamet reci.onaj komplet plotnica ceo se stavlja sem ako nije omanuto ko kod mene pa jedna manje bila.uglavnom ona dva planetara moraju malolufta imati i podjednako. znaci nesme se jedna strana napeti uz pogonski zupcanik spojnicke osovine.stisnes kvacilo i izbacis prenos i probas okretati .ako se zgodno okrece dobro je,ako nemoze prenategnuto.mozda nisi neku plotnu okrenuo kako treba pa je steglo previse.na jednoj strani snopa je zeger na drugoj maticom stezes lezaj dokle ide i osiguras. caka je samo u plotnama .dal se nisu deformisale ili sl.

Imam problem.Spakovo sam menjac, ali sam pretego reverzibilni sklop tako da jezivo bruji sada moram ponovo da ga rasklapam(utvrdjivanje gradiva)pa bi zamolio ako neko moze da mi objasni kako nastelovati zazor da ne radim napamet.
Sa spoljasne strane gde ti je stegnuto kuciste sa cetiri srafa, odvij srafove i ispod stavi podmetace jedan ili vise. To su polusferni orginal podmetaci iz dva dela sa dve rupe za dva srafa odjednom. Ako imas tehnicki crtez mozes ih videti kako izgledaju nalaze se pored kucista.

ibaci iz brzine traktor upali ubaci samo napred pusti kvacilo i vi brujil tako isto ubaci nazad i cuj dal isto bruji .mozda si citav snop sa osovinom pomjerijo u jednu stranu .
kod mene se to desilo tako sto kad sam radio menjac al mi bilo mrsko opet otvarat poklopac i tako nesto radio s njim par poslova i prestalo da bruji normalno radi i danas .

- - - - - - - - - -

Na remenici imas oznake na jednom mestu jedna crta na drugom mestu dve crte. Tamo gde su dve crte prva crta oznacava pocetak ubrizgavanja nafte a druga crta sluzi za stelovanje ventila. Odvij sa prve dizne cev sto dolazi sa pumpe i na cev nabij plasticno providno crevo, dodaj gas izvuci dekompresor i zaverglaj malo da nafta krene u crevo.E sad, rukom vrti remenicu i gledaj u nivo nafte u crevu, onog momenta kad nafta krene pogledaj na remenicu ona prva crta mora biti naspram oznake. [ako imas oznaku]
da imaju na remenici oznake jedna crta i na drugom mjestu dvije crte jedna do druge .e sad kad remenicu okrenem ina oznaku sa jednom crtom poravnam sa oznakom i onda da okrecem pumpu i kad baci naftu tad zavrnut sarafa dva i nastelovano .a na remenici dvije crte kad stavim na oznaku onda se steluju ventili i kako trebaju da budu ventili u kojem polozaju
jesam li dobro skonto

od te dve crte na remenici kad okreces radilicu u smeru rada znaci udesno prva markacija na remenici kad se poklopi sa onim limicem markacijom ti je oznaka predpaljenja pumpe. druga oznaka kad pomeris onoh par santimetara je oznaka gornje mrtve tacke i tad stelujes ventile. ali jos jedna stvar za taj posao moras skinuti dekl ventila da bi znao kad je prvi cilindar na paljenju a kad je na vaganju ventila.ciklus rada se obavlja u dva kruga radilice. sto znaci da se na toj markaciji moze desiti da nece poteci nafta uopste nego kad okrenes za ceo krug i dovedes na markaciju ponovo.mislim da ces me shvatiti sad. ili lakse receno nije svaki krug radilice na ubrizgavanju nego svaki drugi za prvi klip.e sad dal ces odmah potrefiti taj krug koji je na paljenju ili ce biti sledeci to vidi. da neobjasnjavam strucno po taktovima sta i kako zbunices se vise drugo tad kad je na paljenju prvi cilindar pomeris samo na sledecu markaciju koja je gmt i stelujes oba ventila prvog cilindra. okrenes za 180stepeni na onu samu markaciju i stelujes ventile drugog cilindra. ali nemoj vuci dekompresor

- - - - - - - - - -

tako kad radi malo podostri zupcanike i stvori brdo opiljaka.nije tako majstorski uraditi. moze se desiti i da je spojnicka osovina malo vise ostala unutra pa napinje obe strane .ako nisu one polukruzne plotne ustelovane dobro.

ibaci iz brzine traktor upali ubaci samo napred pusti kvacilo i vi brujil tako isto ubaci nazad i cuj dal isto bruji .mozda si citav snop sa osovinom pomjerijo u jednu stranu .
kod mene se to desilo tako sto kad sam radio menjac al mi bilo mrsko opet otvarat poklopac i tako nesto radio s njim par poslova i prestalo da bruji normalno radi i danas .

- - - - - - - - - -

da imaju na remenici oznake jedna crta i na drugom mjestu dvije crte jedna do druge .e sad kad remenicu okrenem ina oznaku sa jednom crtom poravnam sa oznakom i onda da okrecem pumpu i kad baci naftu tad zavrnut sarafa dva i nastelovano .a na remenici dvije crte kad stavim na oznaku onda se steluju ventili i kako trebaju da budu ventili u kojem polozaju
jesam li dobro skonto
Ovako radis onda kad menjas NOVU pumpu.A samo za proveru paljenja neodvijas sa pumpe srafove dok neustanovis dali se pocetak ubrizgavanja poklapa sa prvom oznakom. Ako je prva oznaka prosla a gorivo jos nije krenulo onda na pumpi odvij ta dva srafa i pomeri za jednu rupu napred u pravcu okretaja pumpe.

Prilikom montaze spojnicke osovine zaboravio sa da postavim one limove koji povlace spojnicku prema napred,danas sam rastavio traktor na pola dodao 3 lima od postojecih 4 spojnicka se lako okrece rukom nema lufta,startovao sam traktor i nema da se cuje nista kad pustim kvacilo,medjutim kad ubacim u brzinu i krenem cuje se zvuk karekteristican zvuku ursuza sumnja je pala na cizmu medjutim kad ga na nizbrdici izbacim iz brzine nema da se cuje.Sta moze biti uzrok tom zvuku?Ili vlatko ima takav zvuk a ja zelim da se niste ne cuje.

Ovako radis onda kad menjas NOVU pumpu.A samo za proveru paljenja neodvijas sa pumpe srafove dok neustanovis dali se pocetak ubrizgavanja poklapa sa prvom oznakom. Ako je prva oznaka prosla a gorivo jos nije krenulo onda na pumpi odvij ta dva srafa i pomeri za jednu rupu napred u pravcu okretaja pumpe.
da to sam razumio a kad je remenica sa dvije crte na oznaki to je za ventile i kako nastelovat ventile kako trebaju da budu koji otvoreni koji zatvoreni to mi nije jasno moram to da provjerim jer pumpu sam stelovo i prije tako remenicu na oznakusa jednom crtom .i nikad nisam mogao upalit traktor dok nisam stelovo dok ne upali traktor pa onda malo po zvuku jos dostelujem ,zbog tog mislim da nisu ventili dobro nastelovani kad je remenica na dvije crte

Nazad
Vrh