VLADIMIREC T-25

Vico otvori Sam Danas taj lezaj sa kuglicama skroz mi se raspo u kuciste pa cak mi se I onaj stift u lezaj sto ide mi je izaso I nikako nisam mogo da ga izvadim pa Sam dao mom prijatelju da mi on izvadi posto ima alat dobar

a sto se tice hidraulike nikako da otvorim ta ramena da ga Prebacim da vise digne sta vi mislite Kraci topling I dali bi mogo dici svki savet dobro doso

Poslednja izmena:
taj lezaj jedino od vladimirca pasuje jer je namenski radjen. dobija se zajedno sa tom remenicom u sredini a lezaj je sa obe strane. tako je zapresovan. kad uzmes drugi osovinicu nabij i zavari jednu stranu.tako se osigurava. i kod mene nijedne kuglice nije imao.mene sad muci jedna druga stvar. napravim limcic na pinjonu i stavim novu sajlu i radi ali sat nece. skinem sat i probam i jedno i drugo radi ali sajla okrece u kontra smeru nego bi trebalo za sat da okrece.e ko je sad ovde lud. jocica za te poluge jedino jak radapciger napeti onda grejati i cekicem probati udariti. drugo nepomaze. sve drugo ti mozemo reci da je to iole polozaj ali tebi je mnogo nisko to rame sto ga klip gura.sve ovo je sitno u duzini hoda sto bi dobio.evo kako izgleda nov dvoredi lezaj sa remenicom za kuciste. a ovo je i nova viljuska reverzera u poredjenju sa starom
z9kx.jpg

- - - - - - - - - -

jocica ocisti inboh

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PKB
Danas sam isao da kupim ulje za motor (pocela sezona pa je red), pa reko da usput pitam i za traktor... Imaju na akciji Nisotec 10L 15w40 2200din, sto mi je skroz ok cena i ponuda. Do sada sam sipao nisotek u motore, od kocnica, masine, mesavine (na vise motora), i nisam imao nikakvih problema. Mislim da cu ga uzeti za probu u vladimirca, nece mu nista faliti valjda, ako se pokaze dobro ide i u T-40tku.

Jel sipao neko Nisotec od vas u vlatka?

vica
tako sam i stelovao do sad al nije to cisto finopodesavanje . remenicu okrenut na jednu crtu na reper odvrnut cijev od prvog klipa od dizne rucni gas u polozaj pun gas i onda 27 kljuc okreces pumpu dok ne pocne gorivo da izbaci na diznu kad pocne da izbaci onda u tom polozaju zavrnes dva vijka na satu za stelovanje .nije mi trebala staklena cijev.

nisam se jos patio sa time ali moram se malo raspitati. nisam siguran dal se pumpa nezakrece jer tu bi trebalo biti fino podesavanje ali kako odrediti neznam. znam da se neke mogu i na komparater raditi ali sve je to sad pitanje za vladka. kad skines sajlu od obrtomera i upalis u kojem smeru okrece. kontra od kazaljke sata ili u smeru kazaljke. nesto me zeza ali neznam sta. za sat treba smer kazaljke a sajla okrece kontra .i kod mene je trenutno Nisovo ulje sa akcije sae 30 S3

da pumpa se zaokrece na onim 4 sarafa kljuc 10 moze desno lijevo to je fino podesavanje .ali nekad davno mi je jedan stari majsto postavljao pumpu i nemogu da se sjetim kako je stelovo al znam daje skidao i poklopce na glavama i nesto pratio ventile pri podesavanju pumpe ,
a kad gledas traktor od haube prema kabini pumpa okrece u smijeru kazaljke na satu .

al kako odrediti tacno to je sad vec pitanje. jedino po zvuku ako klikce znam da je previse rano i teze vergla alnaser.ako dugo vergla i jedva prokida u paljenju tu je kasno. ali to vec spada u grublje stelovanje. tako gledajuci ako je okreces prema smeru okretanja rotora ti ide na kasnije. ako okreces ka motoru i kontra od okretanja rotora je ranije.e sad prema ventilima neznam kako bi mogao da odredi.po ventilima moze jedino da odredi kad je na paljenju cilindar posto je redosled 1-2-0-0. da bi odredio kad je prvi mora naci kad vagaju ventili od prvog cilindra pa okrene za 1 krug i tad je i markacija na remenici tu. neznam sta drugo moze

ima tu malo vise logike gleda se na ventilima dmt i gmt donja i gornja mrtva tacka takve su i oznake na remenici i to sve treba uskladit .al ,i j.ja sam svoj danas stelovao samo otprilike po zvuku i onako radi ko sat al bojim se sve da moze bolje zbog tog me interesuje to precizno podesavanje

najbolje ces osetiti u radu kako vuce.pa malo probaj tamo vamo. uvek treba malo na ranije da ide ali ne mnogo. gmt i dmt ti netrebaju. trazi se ugao pre gmt kad tacno baci pumpa ali to nemoze na ventilima da odredi. mozda je on nasao neki nacin jer na ventilima je to neprecizno zbog mogucih luftova i zazora. moze jedino izvaditi diznu pa na klip komparater ali i to vec ima na remenici. ako je ranije hoce se i grejati i prvo se cuje kliktanje na dodavanje gasa.znaci ako se pretera sa ranijim. probacu se malo jos raspitati oko toga

Gledo sam juce neokrece mi pinjon neznam kojom brzinom treba da se okrece trebalo bi 6 min 0,1 mc drzim prst na njemu neosetim da se okrece .

jesi ga skidao. ako nema limcica zavaris parce oko 2cm sirine da udje u prorez na pogonskom limu. ja sam juce to uradio ali mi nesto ima kontra smer. mota mi sajla u smeru kontra od kazaljke sata a sam sat treba smer kazaljke. e sad koje me zeza nisam siguran ali najverovatnije pinjon da je od nekog drugog rusa.tako mi logika kaze gledajuci sat.moze li neko da odvrne sajlu kod sata i proveri gledajuci u nju kojim smerom se okrece

moze li neko da odvrne sajlu kod sata i proveri gledajuci u nju kojim smerom se okrece
Pogledao sam danas, okreće se i ona u smeru kazaljke na časovniku...
GARANTUJEM, Vićo, da je pinjon od nekog drugog Rusa, ne može se okretati suprotno od kazaljke na satu...
Čeprkao danas po žicama, popravio sam ampermetar, koja tehnika, nisam mogao da verujem da je tako banalan kvar, samo je trebalo da dotegnem jedan mali šarafčić u samome satu...
Takođe sam promenio i elemente u AC pumpi, sve gumice i opruge izmenjao, kupio na Vašaru, pa tek danas našao vremena...
Evo slikao sam kako kod mene izgleda instrument tabla...
Pa uporedi satove, je li isti kao kod tebe?
zteldu9wa8wigexe806.jpg
[/URL][/IMG]

Recite vi meni gde da nadjem da kupim NOV volan za Vladimirca ovaj moj je dao otkaz sav sam ga oblepio izolir trakom!!!! Nervira me to!!!!!

Pa kod ovih Rusa i Ukrajinaca po Novom Sadu, koji dolaze na Vašar u Rumu svakog 3. u mesecu....Nazovi pa pitaj imaju li, i pošto je, čisto informativno, da znaš šta te očekuje...
Baš za Februarski Vašar kupio moj komšija, i namontirao, čak i bolji od originala, e sad, koliko ga je platio, nemam pojma, a da pitam ne mogu, nismo baš sami sa sobom, jbg...

Sta kazes bolji je od starog...
Pitao sam naseg clana Milosa i kaze da nema.... Moracu jos malo da se raspitam...

Nazad
Vrh