VLADIMIREC T-25

Ciro ako je ziveo 30 godina na sae 30 ulju i nista mu nije falilo to znaci da mu odgovara. Po meni je mnogo bitnija redovna zamena ulja i proveren proizvodjac. Inace poslednje 3 godine koristim FAM Krusevac ulja i prezadovoljan sam. Svi znamo da rusi nisu probirljivi sto se goriva i ulja tice.

Nece mu nisat faliti ni od SAE 30 ali ja vise volim da sipam SAE 40 jer uglavnom radim po vrucincinama,sa senom i tome slicnom... :ppozdrav:

sledece sto cu sipati ce najverovatnije biti 15w40 ulje. po meni je mnogo bolje od sae30. to je pisano pre 50 god upustvo kad i nije fakticki bilo drugih ulja ni goriva. 15w40 leti se ponasa kao sae 40 ali zato kad je hladno mnogo vise motoru znaci jer je onda kao sae 15. zato se prelazi na te gradacije.

I ja razmisljam da sad sipam isto ulje ko u Belarusa 15w-40.. Dobro ulje je Galax 15w-40 Super Long...

i ja sam sa rodjakom veceras skinuo pogonsku gumu sa felge ali na jedvite jade. nije skidana ko zna od kada pa slepila ko tutkalom da je zalepljena. sutra obruc da izvarim gde je srce nazuljalo i posto je drugo srce stiglo od kolege Milosa nadam se sutra da cu zavrsiti sa tockom.

moze da pomogne
screenshot1.png
[/IMG]

- - - - - - - - - -

screenshot2.png
[/IMG]

- - - - - - - - - -

screenshot3.png
[/IMG]

Mi sipamo na poslu 15w40 maltene u vecinu traktora i zavisi opet do proizvodjaca . Krusevacko ne valja ulje !!! Sipo sam i u golfa 1.6 dizela i nisam imao problema nije gubilo viskozitet i nije ga trosio . A sa krusevackim se desava da vec na ispod 150 r c isgubi totalno viskozitet razredi se poput vode i pocne masina nenormalno da ga sagoreva pri vecim opterecenjima .Na oranju do 120-150 sati ga ni gram nepotrosi npr jd a posle za 24 sata po 3-4 l sto je nenormalno a sliva se sa meraca kao voda bukvalno i dok je novo ,to ovi nasi uzimaju za neke jeftine pare verovatno inace smo se bunili ali nevredi . A da vidite sintetika za fendta Nemacka koju moras dok je u garanciji da sipas posto samo nju dozvoljavaju inace ponistavaju momentalno garanciju maltene kao med se cedi iz kante milina videti i ostaje dugo cisto ulje i netrosi ga i negubi viskozitet ali dobro to je vec rec tehnologije cista hemija dok u ove nase masinice ide jos uvek mineralno samo .

Ima velikih razlika od proizvodjaca do proizvodjaca npr i sama tovatna mast razlike su nebo i zemlja ,ali ako ulozis u samom startu visestruko se vraca pogotovo na tanjiracama,kombajnima itd treba o tome voditi racuna .

Nemam sajlu uopste ,obrtomer napuko tako da to moram uzeti ,e sad meni iz onog aluminijumskog kucista ne viri pinjon neznam ni dali je tamo moram to rasturiti pogledati sta se tu desava . Znaci ide klasika pinjon sa malim zupcanikom u tom kucistu a sajla se natacinje na njega ???

ja sam krusevacko jednom sipao pre 3 god u renoa 19 i tokom zime se toliko kondenzacija pocela izbacivati na iber i zacepljavati da je strasno. filter vazduha sam morao baciti jer ga ubaljezgao skroz. ni sa jednim to uljem se nije desilo ni dan danas. isti problem sam imao jos na par auta ovde koji su koristili to ulje. otada samo kvalitetnije i nemam problema. iz pancira sajla onaj cetvrtasti iskovan deo strci oko 15mm i ulazi u pinjon.

• Like
Reagovanja: PKB
Ja u motor sipam Bizonovo ulje 15-40 , a u hidrauliku sae 30 , probao sam da sipam hidrol 68 ali mi nekako bolje hidraulik radi sa sae 30 isto bizon

Kad smo kod kvaliteta ulja imam i ja da iznesem moje iskustvo.Traktor imt542 je zadnjih godina poceo da mi trosi ulje .kad mu zamenim ulje u startu dok ga ne razbije nema da trosi,kako se razredi ulje potrosnja raste dnevno sam dolivao 2litra,od ulja sam sipao Dinaru,viskol. exsol,dok nisam sipao Bizon 15w40 nije reklama ali ja sam se rodio traktor ne trosi ulje ima smireniji rad jeste skuplje ali vredi.

Bilo koje ulje da ste sipali u Vaš traktor posle navedenih ulja ( Dinaru,viskol, exso ) je premija za motor. Samo mi nije jasno odakle Vam hrabrosti da koristite ova ulja.

Sta sam mogo drugo da sipam kad dole kod mene na jugu u ponudi imas samo ta ulja,trgovci nece da rade sa skupljim jer kad zaracunaju i njihovu poprilicnu marzu cena ulja je tolika da niko i ne pita za njega.Narod osiromasio kupuje se jeftino ,da se pomine a kad dodje do kvara....

i sam sam bio primoran nekad da sipam svasta ali se to i imalo svoje posledice. u ovakvoj korumpiranoj drzavi niti se radi kvalitet niti se uvozi kvalitet niti ko to proverava najgore. koliko i renomiranih ulja su falsevi teski. svaka susa je stancala ambalazu a sipala ko zna sta. tako da nema tu hrabrosti ni kukavicluka nego sta te zadesi . svi gledamo nesto bolje koliko budjelar dozvoljava a muka je sto se sve manje ima

Drustvo imam problem I sa volanom danas Sam ga skino Ali onaj lezaj sa kuglicama na osovinu skoro se raspo sta vi mislite mozda je to jedini uzrok sto imam po jedan krug u volanu Mozda I dva lufta I jako se brzo kvari slike stavljam sutra

Poslednja izmena:
ako na osvini izlaznoj ima dvoredi lezaj spregnut sa kao remenicom to je novi tip. taj lezaj jedino od vladimirca pasuje i mnogo znaci. ali treba i ostale pregledati i nastelovati luft.jesi mislio na ovu osovinu i lezaj
q1by.jpg

znam da na remenici ima reper za predpaljenje i skida se cev od mislim prve dizne. imesto cevi ide neka staklena cevcica malog precnika i gleda se kad krene nafta. e sad dal se skida i deo ispod cevi onaj nepovratni ventil nisam siguran posto je bilo na ruskom pa nemogu tacno reci. i mene zanima to tacno kako se steluje ali nemogu naci na srpskom ili slike bar. izvade se vijci na plocici sa rupama i zakrece dok nafta nekrene i koje se rupe poklope tu se vijci ubace. to sam otprilike razumeo

Nazad
Vrh