VLADIMIREC T-25

danas sam probao orati sa vlatkom ali neide dobro. prevelik zahvat jer je rasiren na mah na tockovima. sad sam felge rastavio i samo srce okrenuo i dobijem po jednom tocku oko 10 cm uze. znaci 20 kad oba okrenem i to ce biti pravo. nikako plug ustelovati jer bezi po pravcu stalno ulevo. prosle godine sam sa jednobraznim probao ali je bio usukan pa sam mislio da je samo do pluga. medjutim sirina unutarnja je grubo stelovanje poklapanja vucnih sila pluga i traktora. i onda iznenadjenje. jedno srce nije u centru dobro. to sam odavno primetio kad vozim da mi skakuce malkice ali sam mislio da je do gume jer je losa. a ono navarene platne oko rupa gde su pucale ali nisu ucentrirali ni priblizno. skoro 7mm ekscentricno na jednoj rupi. tako da srce dolazi drugo. uradio bih i ovo ali je prilicno celicno a varenjem ce oslabiti materijal

• Like
Reagovanja: PKB
I kod mene su ovakve spone kao kod Dobrodola takodje cini mi se fabricke jos nema lufta i lepo probijaju mazalice . I na rukavcima lepo probijaju , bas se lako mota volan sto mi je drago. Nego je kod mene neki strucnjak na izlazu iz kucista volana gde ide ona ruka od spone na nutove ,to je neko lepo zavario i nedaj boze kad bude vremeno iskrslo nesto bice problema ali resice se i to.
PKB
I kod mene su sva četiri poklopca sa mazalicama ZAVARENA na dva mesta, pecnuti na dve strane, tako da sam morao brusilicom da polako i pažljivo obradim da mogu otšrafiti i pogledati unutrašnjost spone...

Danas sam bio vredan, smišljao sam prethodnih dana kako da namontiram brisač (ovo je bilo lako) ali sa pogonom elektromotora...
Imao sam brisač od Juga, a elektromotor brisača od Fiće, pretekao jedan od perioda kada sam bio u "fazi" izrade ražnjeva, pošto ima i namotaje i na rotoru i na statoru (bio je slab za ovu namenu), dok je standardni sa namotajem na rotoru, a na statoru su ušrafljeni magneti (ovi su jači) , pa sam poslepodne i to sredio i isprobao jer je naišao pljusak negde oko 18:00, i da se pohvalim, odlično briše, sasvim pristojno za ovu sklepanu kombinaciju...

Pa ja i da hoću da skinem kabinu, NE MOGU, jer je ovaj pametnjaković od bivšeg gazde ZAVARIO na blatobrane, mora da mu je bilo tako jednostavnijeeee nego da je ušrafi ko čovek, i bila bi prava vratolomija sve varove izbrusiti....
U neku ruku, zahvalan sam mu na tome, jer da je nije zavario i da se mogla skinuti, verujem da bi sada vozio traktor bez kabine...Inače, u saobraćajnoj piše - sa kabinom...

Ranije sam sve poslove (sem oranja) obavljao konjima, vrlo dobro mi je poznat osećaj "luftikacije", po zimi i mrazu u drva, a leti po seno, pa kada prokisneš na špediteru do gole kože...
E zato sam kupio traktor,i to sa kabinom, ne mogu više da se patim, da sam se ranije interesovao i znao da su Vladimirci ovako pristupačni, davno bih jednog pazario, svakako sam i ranije imao novaca koje sam mogao da odvojim za ovu namenu, a ja ulagao u sve i svašta,i što treba i obratno, a moljakao druge (i plaćao) da mi pomognu, kada sam imao više ili težeg tereta za preneti...

obicno na zdravlje pomislimo kad je vec kasno. zato je kabina bog. i za nedaj boze prevrtanja i sl. vredi svake pare .a i meni se smucilo najvise kad treba da molim da mi nesto urade a jos unapred im odradim ili platim. e zato sad pa sto ce ti traktor pa ovo pa ono. umalo im nisam rekao samo da vas moje oci nevide. i to sve bliznji. sve treba da preplatim par duplo ili odradim e vala necu vise. use i u svoje kljuse i polako. kad je meni potrebno i vreme je odradim i nemislim. pre sve sa hondom sam radio a i sad je ona vucni konj. ima da joj spomenik napravim sta je sve uradila i koliko zaradila. sad ima odmenu veliku

Danas u Rumi najjeftiniji vladimirec u dobrom stanju sa kabinom ali na strane table 1350 eura,bez kabine ne baš u najperfektnijem stanju registrovan vlasnik 1650 ,tražio moj drugar da ga uzme da tera pumpu za zalivanje .Da li vlajko manje troši od ursusa c335 i koji je bolji za ovaj posao ???
Kupio sam drukalicu za pumpicu 5 evra ili ti 600din je bila ,hteo sam da kupim bočne migavce sa pozicijom one što idu na branike napred ili ko ima kabinu pored šoferke na jednom mestu sa metalnim kućištem 10 evra komad a plastično 800 din ,a na drugom bili 800 din sa metalnim kučištem a sa plastičnim 350 koštaju ali ih više nije imao tu i jbg nekupim ,a bili i samo oni migavci bez pozicije što mi se nesvidja ,

Danas kupio i namontirao lance za poluge nove... Legli su Vladimircu ko budali samar... :osmeh:

uzmes zmigavce kao kod mene od imt. 150 din komad i nisu losi mogu ti reci. kad se polupa manje boli. sad koji je bolji za zaliv je pitanje. ursuz je malo jaci i mislim da vise trosi. ali vlatko je vazdusar i po meni ce bolje podneti rad u mestu i velike vrucine. e sad kod ursuza je kardan mislim preko brzina i tu mu je prednost verovatno ako je potreban izbor obrtaja kardana.opet bih ja vlatka tu pre uposlio iako je ursuz mozda bolji u nekim stvarima ali zato prilicno skuplji.

jel neko bio u rumi juce .kupio sam za vladu pumpu za gorivo polovnu za 15 eura ajd reko moze za dijelova ja danas probo stavio na vlatka radi ko sat .

Danas pred pocetak radova u polju montirao i desnu novu gumu na Vladimirca (levu sam prosle godine stavio novu) i sad sam ih upario iste su... Legle Vlatku ko budali samar sto kazete... :osmeh:

i ja cekam da mi iseku ploce da montiram spoljne lance.pa zar htz-a ima 79 god?koliko mi se cini oni su do 73 radjeni. nije los ,otprilike sa ratista je dosao

Ja nisam montirao spolja.... Nego sam ja odavno fiksirao onu stolicu (kako ko kaze) na koju se srafi kuka i pored kuke izbusio rupe i montirao lance od Rakovice.... Ispalo je SUPER!!!!

moze i tu ali bolje sa spoljne strane na poklopce reduktora napraviti ploce sa zakackom za lanac. tu je u osi sa polugama najpribliznije. u celom radnom opsegu poluga ista zategnutost. samo sto kod tebe na ploci imaju jacu uporu.

Znas da sam video to sto ti pravis gotovo da se kupi samo se nasrafi na ona cetri srafa sto ide onaj okrugli dekli... Video sam negde to gotovo napravljeno vec ja mislim da na net negde...

Meni se svidja kako sam namestio jer kad zakacim neku masinu lanci stalno povlace poluge unutra i nikad nemogu da se otkace pa makar ispali osiguraci,a kad su lanci spolja uvek povlace u osigurace...
Ali na svim ostalim traktorima mi je spolja....

Javi mi kad namests dal mozes recimo da spustis poluge dole skroz i da zategnes lance do kraja i da podignes poluge gore dal ce lanci da dozvole to...???? :sta:

Nazad
Vrh