VLADIMIREC T-25

Ma nema kosa sila otpora lepo gazi lepo ide lepo hvata podjednako prva i druga brazda /

Za to kacenje toplinga sam ja pisao vec par puta da mi je jedna velika zamerka ali sta ces . A za lance ako budem bas toliko silovo i natezo da pocupa sve to onda me treba momentalno streljati !! Mada puci ce nesto drugo ranije nadam se sam sraf koji ide kroz lanac ili eventualno alka.
Neore se ni kod nas bas svaka parcela nije nimalo lako za obradjivanje ,pazi sad cu slike da stavim parcele koja dve godine nije orana pokusano je ali je tesko islo pa je nastavio 577 i on je osetio, a nemam slike na ovoj sto je stuko dosta goriva nije se izvaljivalo mnogo ali je osetio bas samo na samim uvratinama pokraj puta .

- - - - - - - - - -

viewer.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

3 pravca !!

cekaj tebi je spoljasnja mera guma 1,4m. ako je to spoljasnja sirina to ce upravo biti to otprilike na koju ja meru vracam. moj je bio maksimalno rasiren na negde 1,65m koliko se secam i sad za 20cm manje to ce biti upravo to. tako i moze a ovako rasiren neide nikako. u nasoj zemlji je i 2x10 coli mnogo .

A vico kako bi ti nastelovo razmak tockova na traktoru kojem je sama guma siroka 70-80 cm ?? Kao na poslu sto mi je na traktoru samo sto se tu lakse steluje sirina brazde i prva ima veliki poso da zatrpa sirinu gazista pa se opet nasteluje .

- - - - - - - - - -

Ne neverujem da je tako ,obicno svi mere od sredine do sredine gume.

- - - - - - - - - -

I gde da nadjem tocak za ovog oltica i koju cenu odprilike da se nadam da cu iskesirati ??

Pa imam taj tocak mogo bi da prekopiram to eto vidis prebaci da bacim pogled .

cekaj tebi je spoljasnja mera guma 1,4m. ako je to spoljasnja sirina to ce upravo biti to otprilike na koju ja meru vracam. moj je bio maksimalno rasiren na negde 1,65m koliko se secam i sad za 20cm manje to ce biti upravo to. tako i moze a ovako rasiren neide nikako. u nasoj zemlji je i 2x10 coli mnogo .
NE nije spoljasnja nego od sredine do sredine gume 1.4m. Kad vozis po kukuruzu imas dosta prostora za egzebicije a neizgazis kukuruze.

a reci mi pkb koliko ta strvina koja ima gume od 70-80 cm sirine vuce brazdi. otprilike cu reci samo da poklapa sirinu traktora sigurno i time se izbegava skoro nacisto kosa vuca. noviji plugovi se mogu stelovati maltene svaka daska ponaosob kod nekih.a sila njegove vuce je da mogu maltene otpadati daske u oranju on neoseti takoreci kao mnogima sto se desavalo. umetnik treba biti kod malih masina samo cu ti reci. ovaj plug je bio za staro gcvozdje i usukan pa se nadam da sam ga doveo u pristojno i radno stanje. ali zahvat prve brazde nemogu nigde vise da smanjim nego na srcu felgi. kako god probao on se kosi i zahvata previse a ni odbrazdom nepomaze. sad cemo videti sta ce se desiti kad ga skupim. neka pravila vucnih sila traktora i pluga se moraju ispostovati a ovo je jedan od tih

Ja sam imao olt slavonca 2*30 i mogao je vlatko da ga vuče ali u garenju išao je bez španera unutrašnja širina od felne do felne kod mene je 106 i nema kose vuče a u duboko nisam ni probavao to je za vlatka puno zato je stvoren olt alkar 1*40 visoki klirens ide extra dobro i može udubinu 35 bez problema, orao sam i sa olt 2*25 ide dobro ali taj plug nemože dublje od 25 cm jer mu konstrukcija ne dozvoljava i oće da štopa pošto je nizak ,a ja nikad nepalim svoje njive , a mase ima dosta pa to treba zaorati zato alkar zatrpava sve što mu se nađe na putu tj u brazdi

Znaci Dule ta mera je kao moja ,moze vlatko i duboko nesekiraj se moze kako god hoces samo ne bas po nekoj extremnoj vrucini a sto se tice vuce ima on dobar prenos i neopterecuje motor !!!!

Ta strvina ima 330 ks i vuce od 5-7 glava zavisi od vremenskih uslova i koliko se tesko radi .Ali necemo sad o tome .

Radio sam i bez tocka ko ga sisa i nezalim se masinka radi poslic ,netreba zuriti laganica i sve se stigne ,vise me je mucila slama otkosi mali klirens pa zeza ,doduse kakvi su otkosi bili tesko je islo i sa velikim klirensom ali uradilo se sve iso sam i sa tanjiracom par puta xxx ali opet zezala po malkice. Striktno sam protiv paljenja iz vise razloga a najveci je biljni ostaci-rastresitost zemljista i to je to !!!

Nebojte se vrucine Vladimircu ona nista nesmeta.... samo pod uslovom da su ciste stubline i tu nema bojaznosti od pregrevanja... :ppozdrav:

Videcemo videcemo polako ,ceka ga dosta posla za sad nije pravio problem ,ali opet se plasim bilo kog vazdusara sto se tice temperature . Ali radio sam sa castrixom vazdusarom cepo sam ga ko nenormalan po vrucincini nije dizo temperaturu radio sam sa djurom dj kad je sve ok nije pravio problem sa temperaturom . Mada opet kazem ti plasim se jos testiracu ga pa da vidimo bitno je da sam sat namestio ima i pritisak ulja i oslanjam se na to pa dokle izdrzi izdrzi .

- - - - - - - - - -

Dok zmajcek vodenjar pa malo nakupi prasine ajde cisti :osmeh:

- - - - - - - - - -

Pogotovo na 143 okovali je sa limom resetka u visini bunkera i lima nema jadnicak odakle da vuce i onda vetar kad nanese malo na jednu stranu za cs nakupi .

Videces i sam,ja sam mog Vladimirca terao po najvecim vrucinama i nikad problema.... Mada ja nisam orao ali ovako drugi neki poslovi koje obavljam sa njim...

Hehe pa ako je salim se ja i on se sam bolje oseca kad radi neko kad je parkiran kao muzejski eksponat .

J asam orao i u sred avgusta napolju 35+ a vlatko drži temp. na 85 ne smeta mu vrućina samo treba redovno čistiti oko stublina naročito ako negde slinipa se navata prašine i ostataka od slame inače kad kosiim žito uvek gledam ako mi netreba slama da to uradim kombajnom koji ima sečku ili da je eventualno razbacim pre oranja

i kod mene nije presao 85 u oranju i izoravanju panjeva gde se namucio ko isus. samo ciste stubline i remen da nije labav i nema problema. kod nas u selu skoro je prodat alkar za 2000 din kao nov. jako malo radio ,ali ni ja nisam znao da ga covek uopste ima.ustrebale mu hitno pare i ode dzaba. ja sam jednobrazca uzeo povoljno i veoma je slican alkaru samo sto su daske i ranik iste kao na 757. njega tera da se ni osovina od crtala nevidi. platio 50 eur. a pto2 je samo za strnjiku i bastu .ako me opet nepredje rodjak pa 2 otkosa slame nabaci na jednu gomilu. hteo sam ga ubiti jesenas.

Cao e ovako juce Sam primetio Nesto kod mog vladimirca kad sam zakacio spremac od imtea 2.1 digo je on Ali valjkovi su Ostali na zemlji pa Sam Probo tanjiracu od 24diska nju je digo Ali Nije je digo na dovljnoj visni I koliko on moze dici na hidraulicni kg mazda ima koja caka da digne vise hvala za svaki savet

Nazad
Vrh