VLADIMIREC T-25

mitosti druze hauba i sva limarija je vec ofarbana. a radi baksuza malo veceg broja necu ga farbam namerno po ps. za sve podloge znam jer se time bavim 25 god i od toga pretezno zivim.sto je meni najbitnije je da skinem fasadu boje koja je bila i rdju ispod nje pa sam tako i odradio. ako se neocisti na belo lim dzaba sve.podloga je stavljena [nitro osnovna ] pa spric git. a zavrsna nitro crvena . za traktor sasvim dovoljno a vecinu materijala sam imao, pa da se utrosi jer dugo stoji.previse je tesko vreme da mogu sve po mojoj zelji uradim i da se moze ogledati na njemu ko sto radim. bitnije mi je nesto novaca uloziti u menhaniku da je on meni kako treba tu a lickati se moze uvek.

Ako je tako onda je ok. Da si bar zavrsnu stavio neki jefiniji poliuretan ili akril, ali ok, verujem da ce i to sto si uradio biti natprosecno dobro.
Rad i trud nikad ne laze i videce se sigurno.

za akril i poluuretan nemam novca i ni slucajno to nebih radio jer to je za traktor previse . drugo same podloge moraju biti kvalitetne i namenjene za te boje. a da bacim 300 eur najmanje na materijal to mi nepada na pamet. bode to mnoge u oci pogotovu u ovom zaguljenom selu pa ako nista drugo srafcigerom bi neko namerno isparao.kultura nam je na nivou.

Sa svim se slazem osim sa cenom od 300€. Ja sam poliuretanski set(oko 1.7l boje) nabavljao za oko od 3000, a za limariju nebi otislo vise od 2 seta. Poliuretanski preporucujem najvise iz razloga jer nije mnogo sjajan, a izuzetno je izdrzljiv na vremenske uticaje sto je za traktor jako bitno.

stigao alnaser nov slovacki i namontiran. na starog bosha od 63ah pali ko besan. a akumulatoru 6 godina punih.sto se tice boje set akrilne ili italijanskog poluuretana je oko 6000 najeftiniji kod nas. i to je cena sto znam od prosle godine kad sam nesto radio. drugo spric git i podloge za te boje su dosta skuplje a toliko nemogu da odvojim. on je rus i nevoli mnogo da se sija i glanca. kad vidi veliki cekic najbolje se obraduje :haha::haha:

• Like
Reagovanja: PKB
Ma da to i ja kazem ok je srediti ,sta fali i ovako je vrh ,spic sto bi se reklo haha. Ma i ja cu neku domacu duginu i u pm . Ljudi farbaju golfa 2 sa time sto ja nebi clajka haahhaa:osmeh:

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]posto sad gruva na alnaser izasao je napolje na luftiranje i slikanje
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]mada jos moram jednu limenku uzeti da malo motor i zadnji kraj ofarbam. i felge se moraju srediti ali i to ce uskoro posto i onako moram u srcu da izokrecem zbog uzeg gaza i oranja

Poslednja izmena:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]posto sad gruva na alnaser izasao je napolje na luftiranje i slikanje
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]mada jos moram jednu limenku uzeti da malo motor i zadnji kraj ofarbam. i felge se moraju srediti ali i to ce uskoro posto i onako moram u srcu da izokrecem zbog uzeg gaza i oranja
Sve je odlicno ali najbolje stoji ovaj brzi Anaser!!!:osmeh::ppozdrav:

i vlatko se iznenadio kad ga je ovaj SLOVAK izokreto. naviko na lenjo verglanje ko medved.:haha: e sad dobije budjenje kako mu dolikuje.a da nemoze suv da bude to je istina. juce kad ga isterah napolje kad on na crevo od pritiska ulja poce da curka pomalo. voli da bude mastan pa to ti je .e vala tu nece biti bar gde je ptritisak ulja pa da je jedinstven u svetu

• Like
Reagovanja: PKB
Perfektno!
Kod Vladimirca bi me interesovalo kako izgleda kada se maksimalno spusti. Za radove za koje bih ga planirao, znacilo bi mi da bude sto nizi.
Jel se na zadnjoj cizmi zakrece za jedan vijak ili je neki drugi princip? Kako se spusta napred.

moj je bio mah spusten ali sam namerno ga podigao da karterom nebi ponovo udarao kao kod predhodhodnog vlasnika. karter je limeni kao na autu. zato prednji kraj nebi valjalo bas mnogo spustati. prednji kraj se dize i spusta na ona 4 vijka sto drze rukavac za vertikalnu osovinu. na jednoj ploci imas 4 rupe a na drugoj 6. tu su dva polozaja stelovanja a druga dva dobijes kad se zarotira ta ploca na rukavcu za 180 stepeni . onda dobije dosta visi ili nizi polozaj od onog koji je bio. zadnje podesavanje je u 3 polozaja sa velikom visinskom razlikom . oko 10cm po jednom polozaju. kad je reduktor vodoravno okrenut nazad je u najnizem podesenju i tad je malo vislji od 533. e sad otpustis vijke izmedju reduktora i trube izvuces reduktor za otprilike 2cm koliko stiftovi da se izvuku i zakreces za 45 stepeni ili za 90 stepeni u odnosu koji hoces polozaj visine. onda vratis nazad da stiftovi udju u rupe i zavrnes vijke. imas na slici sad srednje podesenje i pogledaj kako reduktor stoji pod kojim uglom. videcu dal imam sliku niskog podesenja kad sam ga uzeo. znaci imaju ostavljena mesta za stiftove i vijke posebno za svaki od 3 polozaja tako da nemozes pogresiti. za svaki polozaj pozadi razlika je oko 10cm .

Poslednja izmena:
Ovako podignut je dobar za špartanje kukuruza
Komšo trebao si bar haubu i krila malo kvalitetnijom bojom npr. slovenačka sintetika nije skupa a mnogo je bolja od nitro emajla

usla mi zmija u dzep:haha:. ma salim se alnaser sam morao kupiti i jos nesto delova i instalaciju novu sto mi je najpotrebnije. ovo sam imao vec od zaliha starih a kasnije moze i sa tom farbanje. ali nece to biti skoro. moze se jos za 10 cm podici i onda je za spartanje i prskanje jer to je upravo i namena ovih polozaja i ovog tenkica.a ima i mnogo vislji vlatko za visoka prskanja i td.

vidis kod mojeg je srednja visina i ako ide u najvisi polozaj znaci jos 10cm je vislji. to je blizu 50cm od zemlje najniza tacka.ima kod rusa jos nekih kreacija sa uzanim ali jos visljim gumama. vise od 30 coli su gume ali 10 col sirine. i te sam vidjao na sajtovima. a malo teze je ovo naci za kupiti jer je mali broj ovakvih. ali malo maste i moze se napraviti slicno nesto ako vec ima dosta posla te namene

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
www.dodaj.rs
Promeni mu auspuh, stavi onaj sto ide gore mnogo lepse izgleda i traktor ima dosta lepsi zvuk a ne verujem da mnogo kosta.

taj lonac je oblozen zbog male rupice ceo. ako mi verujes neznam sta je u njemu ali bucan uopste nije.par njih sam cuo i sa ovim dole i ima jedan u selu noviji sa gore auspuhom . moj je bar 30-50 % tisi od njih. a ovi noviji lonci su mnogo loseg kvaliteta jer se mnogi zale na njih. ili brzo propadaju ili su bucniji ili se pregrevaju. tako da nebih eksperimentisao kad ovaj odradjuje posao perfektno.drugo treba mu druga izduvna grana i nosac grane a to je bespotrebni trosak za sada. lepota me previse neinteresuje. bitno mi je da funkcionise nije zardjao ko krs i da je sto ispravniji. a te finese su sad u modi posle vracaj na staro. mozda se desi samo cev da izvucem gore zbog poneke varnice kad ga ocepim.

Ma to je kao castrix ili one masine za medjurednu obradu tj prskanje zakidanje metlica ,secenje muskih biljaka nakon oplodnje itd tj iskljucivo namenski pravljen nije u standardnooj proiizvodnji !!

- - - - - - - - - -

Kazu da lakse izduva gasove na gore mada je to mozda samo mit jbg neznam . Ja sam hteo i imam i dalje zelju da stavim taj auspuh na gore nudio mi lik u Rumi za cenkanje razne cifre kao samo cetvrtka se neka ubacuje na izduvnu i ne menja se izduvna to sve mi je nudio za malo preko 2 iljadarke .

Sutra idem da kupim celicnu na brusilicu sto ide i onu papirnu za poliranje ,pa da kupim spric git i farbu . Nisam iz te branse iz te fele kako bi kod nas rekli ne razumem se u farbanje cisto iz svoje glave bi nesto uzeo da izgleda solidno a da NEKOSTA PUNO !!!!! Sta VI preporucujete ??? I da naglasim nisam to nikad radio niti pripremo niti farbo a planiram sam sve da odradim !!!!

Nazad
Vrh