VLADIMIREC T-25

JA se nesto razmisljam da auspuh okrenem na gore...

sta da ti kazem, ako je hauba cista da nema korozije i ispucale boje mozes je samo presmirglati sa granulacijom 100-120 na suvo .ako ima korozije najbolje polirka [ smirg ploca za brusilicu] pa iza nje celicna cetka za busilicu jer bolje skida . ili smirglanje sa 60-80 smirglom. bitno je da neostanu prelazi izmedju slojeva boje koje skines i koji ostaju nego po ivicama odredjenim skidaj cele deonice jer se minimalno poznaje. nitro osnovna boja ti je bolja od spric gita obicnog na nitro bazi ako celu povrsinu prelazis. ako je dvokomponentni spric git koji je mnogo kvalitetniji njega moras tacnoizmesati po procentu za svakog proizvodjaca i razredjivacem za akrilne boje. posle osnovne treba blago presmirglati ili na suvo ili vodobrusnim papirom granulacije od 240-320 i posle zavrsna . e sad podloga ili osnovna boja mora biti jaca ili ista nego zavrsna. nesmes staviti osnovnu uljanu a zavrsnu nitro ili sinteticku ili akril . sve se razjede. na nitro osnovnu ili spric git mozes zavrsnu i uljanu i nitro i sintetiku [ duga, mobihel i sl.] ali akril ne. za akrilne ide samo dvokomponentni spric git i jos slicne podloge sa ucvrscivacima. preko tih podloga moze bilo koja zavrsna. i osnovno je za te poslove maska kvalitetnija na lice. da me nebi prokleo posle kad pocnes prasinu i boju iskasljavati. moja preporuka ti je jedan po jedan deo odradi kako treba pa dalje. nije ni malo lako odraditi a da bude ocisceno kvalitetno pre svega.

• Like
Reagovanja: PKB
Eto mene ponovo...
Kao PRVO Vićo022
SVE ČESTITKE na obavljenom poslu.
Traktor je sada prva liga. Mogu misliti kako si skockao (singericu) iznutra, kada ovako izgleda "iz profila"...::svaka cast::
E sada, imam za vas jedno pitanje.
Naime, ide Ponedeljak, Vašar, pa bih hteo da kupim sponu (kraj spone), i interesuje me šta se mora kupiti, cela spona, ili samo taj deo sa kuglom pa se ubaci u ležište?
Negde sam, čini mi se, pročitao da se kupuje samo taj deo, ali ne znam šta se podrazumeva i spada u komplet kada se kupuje?
Da razjasnim, ovako je stiglo u moje dvorište, pa kada sam detaljnije zagledao, vidim da se leva i desna spona razlikuju (na levoj ima neka guma, unutra mesingan obruč i sl.), dok na desnoj prazno ležište a unutra samo navoj sa kuglom i tako zašrafljeno...
Da me braća Rusi ne zavrnu...
Evo slike na šta konkretno mislim:
n91jf0fq18b6l1o7mpe.jpg
[/URL][/IMG]

JA sam bio kupio 4 kompletne spone za mog Vladimirca i izmedjao sam to prosle godine... Ali nisu iste kao kod tebe...

za tu nisam siguran dal je original spona. cini mi se da je neko napravio tu maticu sa unutrasnjim navojem i mazalicom.telo spone je original. to je po meni najpametnije resenje jer sam hteo tako da uradim i meni ali strugaru moram neko rebro polomiti izgleda. tako sam pre na ficama pravio cepove sa navojem i mazalicom na biksnama. super resenje. unutra treba da budu dva plasticna konusna delica. jedan kao cep odozgo do navoja a dole kao prsten. i menzetna. ako su dobri navoji moze se uraditi

Fali ti ispod gumica koja sluzi da neudje voda i prljavstina...

- - - - - - - - - -

Ko kaze da je Vladimirec slab traktor.... Gle sta radi kolega... :bravo:

- - - - - - - - - -

Nije mi jasno zasto su Vladimirci stizali novi samo sa dva tega napred???? I dali ima mozda neko 6 tegova napred????

Ako ima neko da proda 2 tega za Vladimirca neka se javi na pp... :osmeh:

za tu nisam siguran dal je original spona. cini mi se da je neko napravio tu maticu sa unutrasnjim navojem i mazalicom.telo spone je original. to je po meni najpametnije resenje jer sam hteo tako da uradim i meni ali strugaru moram neko rebro polomiti izgleda. tako sam pre na ficama pravio cepove sa navojem i mazalicom na biksnama. super resenje. unutra treba da budu dva plasticna konusna delica. jedan kao cep odozgo do navoja a dole kao prsten. i menzetna. ako su dobri navoji moze se uraditi
Mislim da je original, jer je leva APSOLUTNO IDENTIČNA desnoj uslikanoj, samo leva ima unutra te plastike i manžetnu a na desnoj nema.ČEPOVI su original, na svim krajevima ima po jedna, urezan je navoj, jedna je falila, tamo na početka kod stepeništa, pa sam napravio od stare cevi za vodovod (iskoristio navoj) a odozgo navario komad ploče (koju sam prethodno isekao da bude kružnog oblika) i navario na to parče cevi s navojem.Naravno, izbušio sam i rupu, narezao navoj i zašarafio mazalicu....
Vidim po vašim fotografijama a i inače na Internetu da su spone različite nego kod mene.Ja ih nisam menjao a ni predhodni gazda, pitao sam ga, i on je tako kupio...

Evo novih spona... Na ovoj slici se vide... Malo pre slikanja sam ih montirao... Nasao sam povoljno za Vladimirca 2 tega i kupio sam ih,sad imam ukupno 4 sad mi fale jos 2 da kompletiram nosac.... :osmeh: A i dobro ce doci za rasipac vestaka od 500l... :bravo:

110612152455.jpg

E da su samo jos nesto odradili na njemu i bio bi VRH stvarno!!! A to je duplo kvacilo!!!! A mozda i kardan preko tockova....

duplo kvacilo su uradili ali na T30 i novijim serijama a ko je kriv nama kad nisu uvozili te modele. i prednja vuca i jos koje cega. a kardan preko menjaca mislim da je kod vecine i zaribao jer jako jako retko se koristi. ali bi zato i cena bila oho ho. a on je bio bagatelan traktor uvek po ceni. nemoze i jare i pare.

E da su samo jos nesto odradili na njemu i bio bi VRH stvarno!!! A to je duplo kvacilo!!!! A mozda i kardan preko tockova....
Za ono vreme kada je projektovan, bio je VRH, godine ga pregazile...
Meni je i ovakav ODLIČAN, sad vidim, da sam imao para da kupim 533 (pošto mi je nedostatak "efektive" diktirao vrstu i tip traktora koji kupujem), zeznuo bih se, a i pokajao, ovo čudo vuče ko nenormalan, nema šta neće povući, a meni zato i treba, TRANSPORT...
Donesi seno, slamu, vuci stajnjak napolje, doteraj drva i sl.
Plus BLOKADA, kad vidi kaljugu na putu, prosto se razgalami od sreće, leti blato na sve strane...
Mene će služiti...

Slazem se sa vama.... :ppozdrav: Ma dobar je on i ovako... Sta vise moze da se najde za malo para a zavrsava posao...

I kod mene su ovakve spone kao kod Dobrodola takodje cini mi se fabricke jos nema lufta i lepo probijaju mazalice . I na rukavcima lepo probijaju , bas se lako mota volan sto mi je drago . Nego je kod mene neki strucnjak na izlazu iz kucista volana gde ide ona ruka od spone na nutove ,to je neko lepo zavario i nedaj boze kad bude vremeno iskrslo nesto bice problema ali resice se i to.
Ma odnos cena kvalitet jednostavno ne moze da se poredi ni sa jednim malim traktorom posto su ostali precenjeni . E sad koliko moze toliko ce da radi nije ni on svemoguc kao ni ostali ,druga stvar da kupis bilo koji taj papren mali traktor ceka te opet ulaganja siguran sam i jos na tu cenu cena delova kad se poredi na vladimircu mozes da uradis sve komplet i da kupis poneki prikljucak pride. Steta sto nema kompresor ali predpostavljam da je nemoguce tamo u onim zimam i uopste da radi kompresor. Mozda malo pedantnije da su odradili deo gde se kaci rudica da su neku udarnu oprugu ubacili i tako poneku sitnicu ,ali stvarno za to vreme za koje je namenjen i uslove je bio idealan.

kompresor se za nevolju moze zgodno doraditi.kod mene je dupla remenica alternatora tako da lako mogu remenom da napravim pogon. a ima malih kompresora za kupiti.mene sve sto sam kupio od delova i ceo vladimirac nije kostalo 1000 eur.a promenuto je dosta. 5 lezajeva snopova menjaca, biksna na snopu i viljuska. lezaj i semering remenice ,lezajevi i semerinzi spojnicke osovine , lezajevi i viljuska u kucistu pumpe, gumice na razvodniku, klipcic na h.klipu, dihtunzi motora, dvoredi lezaj u kucistu volana i pakovanja za spone, alnaser , lezajevi alternatora i turbine, filteri za gorivo, bos bravica i svi prekidaci i ceo elektro sistem, prednje lampe, i sva ulja zamenuta. sa motorom jos i gumama nece izaci jos 200 eur nadam se. sve ostalo sam doradio preradio i funkcionise pristojno. sediste od renoa 19 je pun pogodak za udobnost. tako da za ispravan traktor u njegovoj klasi mene kosta bar 2-3 puta jeftinije u istom stanju. za ostatak imam skoro sve od prikljucaka sto mi treba. prikolica , dva pluga i rasipac me dosad kostaju 500 eur i drljaca je u pregovoru za 150 u ekstra stanju. tako da se za male novce moze doci do ekstra traktora za manje gazdinstvo ko moje. za sve ovo nemoze se ni dizel motokultivator kupiti sa prikolicom samo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh