VLADIMIREC T-25

Ma 3500e je mnogo za Vladimirca... Za te pare se mogu naci MNOGO jaci traktori od njega.... Nekazem ja da je on los,ali ja nemogu da funkcionisem da mi Vladimirec bude najveci traktor u dvoristu.... Delom zbog toga sto radim dosta a delom sto je jako tesko orati sa njim i jednom brazdom...

Ma druže znamo mi dobro da je previše ta cifra ali svako ima pravo da ceni svoju robu ,pa sad dal će prodati to je pitanje !! Ma jeste sposoban traktor i sve to stoji ali opet ima nekih stvari koje nemože da odradi .

Ma sposoban je on nekazem ja da nije ali ipak bi za te pare uzeo makar T-40 bez prednje... Neka potorsi malo vise ali zato povuce MNOGO vise...

Nije puno koriscen samo je nestucno radjeno sa njim,bivsi vlasnik nije sanirao kvarove vozio tako,dolivao preradjeno ulje,lezajevi u pogonu pumpe su se raspali,nije mi jasno kako je uopste radila, leva cizma samo sto nije otpala,donja 4 brezona proklizala a ftifnove uopste nije imao.

Kad nije toliko radio sto je tako rasturen, moj traktor tog tipa ima 8000 sati pa nikad nije tako rastavljen.

Ma vise se habaju delovi kad stoji traktor nenormalno dugo pa se nesto malo odradi sa njim pa opet stoji , dalje nesavesno rukovanje ,sumnjam da je ikad bilo gde i provereno ulje a ne promenjeno . Ima tu dosta faktora .

Sumnjan da su ikad zamenili ulje u menjacu,na drugim mestima kao sto sam vec napisao samo dolivano preradjeno,a to sto je sve rasturen ne znaci da je toliko los,to samo ja ocu posto sam ga otvorio da zamenim sve lezajeve semeringe a zamena bez ovakvog rasturanja nije moguca.

nemora traktor da je malo radio a da bude ocuvan. vecinom koliko vidim se jako lose odrzavaju a teraju do besvesti. u najgoroj poziciji i jesu ovi manji traktori jer se vecinom opterecuju prikljuccima za mnogo vece traktore i ucestalost kvarova i pohabanost odredjenih delova je do mah. a veoma lose se odrzavaju. sto kazem da se mnogima treba oduzeti i ostaviti da rucno rade jer su nezahvalni prema onome sto ih hlebom hrani. desetine primera u samom selu imam gde ulje u motoru nikad nije zamenuto nego bazno ili preradjeno se doliva i tera dok neskapa skroz. i to su traktori u solidnom stanju bili.drugo nesto se nesme ni pomenuti da zamenu.ni moj vlatko nema mnogo radnih casova jer se vidi najbolje po papucicama kvacila i komandi, ali doslovno ga je idiot odrzavao ili bolje receno neodrzavao i doveden je u stanje krsa.i najbolje ga je odmah u startu rasturiti i sve pregledati i promenuti osteceno. jeste da kosta ali mogucnost kvarova i vecih lomova i ostesenja je izbegnuta. mojem sam sredio mnogo stvari i opet kratko sto je radio cisto za probu sve sto sam primetio sad resavam .posle cu barem dugo biti miran uz normalne servise

slikao sam dosta stvari i sad kad je hauba ofarbana i upravo sam celu prednju instalaciju iznova uradio i povezao i ubacio nove kutije za poziciju i zmigavce ispod farova. cekam alnaser pa cu ga slikati napolju jer u radionici sasvim drugaciju nijansu dobija boja na slici. imam problem sa komjuterom i konekcijom tako da mi je to problem.valjda cu uspeti da ubacim nove slike .

- - - - - - - - - -

evo uspeo sam neku sliku uplodovati. slika poklopcica za osovine menjaca koje sam napraviohttp:// pa malo oguljene i ociscene haube
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]onda malo i ofarbane i juce namontirane sa instalacijom i namontiranim nosacima i kutijama novim za zmigavce i pozicije
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]boja jos nije zrela i unutra prostorije je sasvim drugacija nijansa nego napolju ali najpribliznija je onoj koja je bila

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PKB
Svaka cast vico , a nisam ja mislio na taj poklopac vec na ona sa strane okrugla kod zvona . Nismo se sporazumeli haha ako znate na koje ja mislim jedan imam jedan mi fali ,

jedan je okrugli gde je kvacilo sa leve strane zvona a sa desne je iza zvona cetvrtast gde je spojnica osovina a te je prosto napraviti. zavrsio sam instalaciju konacno celu.samo sam zaboravio automat da uzmem za stop svetla ali i to cu uzeti.

moze i to . imam nekoliko od auta samo sto moram nosacic da pravim a to odvuce dosta vremena. onaj od IMT -a na oprugicu je zgodan namestiti a nije skup. videcemo jos .najgore mi je sto 100 sitnica za napraviti i prekontrolisati. danas me automat zvigavaca tako zezao da sam se raspametio. sad radi sad zakoci. taman da nadjem gde je kvar on proradi i opet. e zato je sad u sitnim delicima i drugi stavljen skoro nov. sreca je te imam tih delova od auta pa namestam sta moze.

Sitnice oduznu najvise vremena... Kod mene na Vladimirca idalje prvi automat za stop svetlo... Nikad nije prestajao da radi.. :osmeh:

Sitnice oduznu najvise vremena... Kod mene na Vladimirca idalje prvi automat za stop svetlo... Nikad nije prestajao da radi.. :osmeh:
Jeste , Ćiro, druže moj, ali si ti Vladimirca nasledio, bar koliko sam upoznat, ispravi me ako grešim, a ja sam ga maltene kupio na lutriji...
Vićo, i mene je zezao taj automat za žmigavce, čas radi čas ne, na kraju proradi ali istovremeno sa pozicionim svetlo, ostavio tako, otišao da radim nešto drugo, drugi dan rasklopio sve ispočetka, sklopio i sad radi, E sad, u čemu je bio štos, nemam pojma a i ne zanima me, uglavnom sada radi...
Sve što mogu sam, sam i odradim, maksimalno štedeći novac, jer vremena imam, pa imam na pretek, i ništa me ne košta i ne računam ga kao stavku, više me boli i nervira kada mi se izjalovi trud i rad koji sam u nešto uložio...

Jeste , Ćiro, druže moj, ali si ti Vladimirca nasledio, bar koliko sam upoznat, ispravi me ako grešim, a ja sam ga maltene kupio na lutriji...
Vićo, i mene je zezao taj automat za žmigavce, čas radi čas ne, na kraju proradi ali istovremeno sa pozicionim svetlo, ostavio tako, otišao da radim nešto drugo, drugi dan rasklopio sve ispočetka, sklopio i sad radi, E sad, u čemu je bio štos, nemam pojma a i ne zanima me, uglavnom sada radi...
Sve što mogu sam, sam i odradim, maksimalno štedeći novac, jer vremena imam, pa imam na pretek, i ništa me ne košta i ne računam ga kao stavku, više me boli i nervira kada mi se izjalovi trud i rad koji sam u nešto uložio...

MA nisam ga jos nasledio... :haha: Idalje je vlasnik moj deda.. :osmeh:

A ti si dedin (prvi među prvima)...:osmeh:
Deda, siguran sam, "raste ko kvasac" ::super:: kada izađe na dvorište i vidi unuka kako održava (pazi, mazi, glanca,farba i sl):pcelac:: mašine, pogotovu traktore....
A ja nemam ni dedu, ni tatu, imam mamu i sestru(doduše udatu, ali nedovoljno daleko), i krenuo sam od 0 da se bavim ovim čime se bavim...NE KUKAM...
Kada me je jednom prilikom Predsednik Opštine pitao kako mi uspeva, rekao sam:
Nemam pojma, ni meni nije jasno, samo znam da je ovo umetnost i vratolomija...

Vico ako si ovako ocistio lim, steta je da to ne ofarbas po propisu iako ti je frka za novac.
Znaci podlogu prvo idi dvokomponentnu Body 989

A potom spric git, i na kraju mu idi sa poliuretanskim auto lakom koji je neznatno skuplji od tih obicnih emajla, a neuporedivo je bolji..
Najvaznija je podloga ili osnova, a ova koju sam preporucio je nesto neverovatno, jer nema sanse da se ljuspa ili da kasnije pod njom korodira.
Obzirom da imas dosta brusenih povrsina, trebace ti i git i spric git da pripremis za zavrsni premaz.

Nazad
Vrh