VLADIMIREC T-25

Oni lezajevi na ventilatoru nisu standardni koliko se secam "siroki su" i tesko se nalaze.. Bar se tesko nalazili...

Hm i ja jedan poklopac nemam onaj sa strane valjda neće nakupiti tu zemlje i slametine ,moram nešto nabudžiti.

E i ja sam ove nedelje korisno iskoristio ovo lepo vreme da malo doteram u red ovog mog "malog Rusa". Pitao sam Vas za boju, pa pošto u saobraćajnoj piše narandžasta, odluka je pala na tu boju i moram priznati da mi se više sviđa nego ona bivšeg vlasnika, DREČAVO CRVENA...
Evo slika kako je izgledao kada sam ga kupio, i sada posle "kozmetičkih radova"...
iv0h82bmn51ftq27bk7p.jpg
[/URL][/IMG]
s4yp0vblsh3uhk2k08bw.jpg
[/URL][/IMG]
tdwl7exws9wjf8qbtveg.jpg
[/URL][/IMG]

Danas sam nameštao instalaciju za rotaciju (jer je nije imao), pa sam usput, kad već otvaram instrument tablu, odradio i signalizaciju (žmigavci, pozicija, štop-svetlo) i kontrolne lampice na samoj tabli.Sada SVE RADI, sija ko novogodišnja ulična rasveta.
Što se tiče alternatora, našao sam u čemu je bio problem: SVE PO MALO...
Naime, kao prvo, kleme na akumulatoru su bile labave-pritegao, promenio regler i stavio nove četkice-zalemio, sada i TO RADI i puni akumulator kako je propisano.
AMPERMETAR CRKAO NAČISTO i nema mu spasa, ide Vašar, Vlatko će dobiti novi...
Ostaje mi samo da nabacim retrovizore na obe strane i da ugradim brisač prednjeg stakla...
Moj traktor je izgleda neki vanserijski, čitam vaše postove od prethodnih dana i vidim da je član PKB imao problema sa manjkom goriva u rezervoaru, tj, smatra da mora da ima bar 10 l u njemu da bi u radu funkcionisao normalno.
E ja tih problema (neznam zbog čega) nemam, jer kada sam neki dan stigao kući, rekoh da proverim koliko nafte je ostalo, kad umalo ne padoh u nesvest, u traktoru je ostalo SAMO 2 litra, prvo nisam mogao da verujem sopstvenim očima, nanovo obrišem merač, nazad u rezervoar, izvadim i OPET... A nisam primetio nikakvo "secanje" ili drugu nepravilnost u radu motora...
Šta je ovaj bivši gazda smislio i iskombinovao, pa prepravio tako da traktor može da ide do poslednje kapi nafte, jbmlga...?

ampermetar ti i netreba u ovom sistemu. lampica za pobudu je sasvim dovoljna .sto se tice rezervoara otprilike duzina cevcice utice sa koliko nafte ce moci da radi. ali ako moze sa 2 litre onda ima i nus pojava da pokupi svu prljavstinu i vodu sa dna.pre neki dan sam ocistio taloznik za gorivo i tu nema cega nije bilo a pola otprilike posude voda.mala soljica blata i malo parafinskih slinavaca.lezajevi za ventilator su kod mene dvoredni siroki ali je ruska oznaka na njima jos. stari tip su uski.pokusacu u mitrovici pronaci u jednoj radnji posto skoro sve imaju

Imam ja te NOVE lezajeve SIROKE ako nekom terbaju poslacu mu... Ako neko nemoze da nadje ja cu da mu posaljem pa cu za mene da kupim... :ppozdrav:

I utvrdio sam danas na meraču je navodnih npr 6 litara i danas sam ispušto to gorivo na dovodnu cevčicu i izcurilo je možda nekih 3 l otprilike što znači da ostatak nemože da posrče i da ga ipak zeza tako malo goriva pošto kad se zaljulja traktor nema verovatno dovoljan potisak goriva. Mada kad sam ispušto nisam primetio tu drugu cevčicu .

- - - - - - - - - -

I kolega koju si količinu farbe potrošio za farbanje i koju si uzimo ,pošto i mene to čeka . Jesi isprsko špric git ili nešto ispod ??

ako neocistis lim od stare boje i korozije nista niste radili.zadnji kraj limarije sto sam od milosa uzeo 5dana sam cistio od korozije i boje [ na belo] .gde je sloj boje dobar bez ostecenja dovoljno je roto cetkom naparati i osnovna obavezno.ako ces celog lepo da ofarbas bar 4 -5 limenke trebaju jer su manje zapremine sad .ove sto sam uzimao su 0,75 L.nijansa nije losa i drecavo crvena nego malo vuce na ciglastu a i veoma slicna originalu. pokusacu nekako da postavim sliku da vidite nijansu ako uspem sa mojim kompom.

• Like
Reagovanja: PKB
PKB
Nisam prskao nikakvim sredstvima osim osnovne i završne (emajl) farbe. Nisam imao potrebe, zato što se prethodni vlasnik (vidi se) propisno potrudio i farbanje (samo spoljne strane haube i prednjeg trapa) odradio na zavidnom nivou. Samo sam prešao (površno) grubom šmirglom i zatim prebrisao suvom lanenom krpom da uklonim ostatke prašine od stare farbe. Ali sam se zato prilično preznojavao spremajući ostatak traktora za farbanje i to prvenstveno levih vrata i kabine uopšteno. Tu je morala prvo ići osnovna pa zatim jedan sloj emajl (u planu je i drugi ali prethodni mora dobro da se osuši).
Za pripremu sam koristio čelične četke (raznih vrsta) koje se stavljaju na malu ručnu brusilicu a takođe i šmirg ploče (finije granulaže).
Potrošio sam 1 kanticu (0.75l) osnovne (siva za metal) i 2 kantice Emajl Helios Tessarol 0.75l (narandžasta 11). I nešto malo bele farbe za krov.
Ostaju samo felne u unutrašnjost traktora.
Farbu (narandžasta) nisam razređivao klasično - nitro razređivačem, već bezolovnim benzinom, dobija se visoki sjaj, brže se suši na dodir pri nižim spoljnim temperaturama, ali se zato duže suši da konačno otvdne.
Unutrašnjost kabine nisam farbao...
Vića022
Da li sam možda pogrešio u vrsti boje (nijansi)? Rekoh sebi, opet i ovakva nego ona crvena...
Pitao sam za to što mi u saobraćajnoj piše narandžasta 71, kolega MilošT25, je jedini odgovorio da kod njega piše crvena 74.

Šta piše kod Vas ostalih?

kazem vam katalog boja na tehnickom[ saobracajna dozvola] i katalog boja koje se kupuju nemaju nikakve veze.imao sam kadeta u identicnoj pink panter boji a u saobracajnoj narandzasta 6e. i svadjao se sa onim na tehnickom pregledu i nije vredelo ali u njihovom katalogu je najpribliznija.ko je to stancao dal je daltonista ili sta je nisam siguran ali je tako. drugo vremenom svaka boja promeni nijansu od sunca ,blata ,maziva i sl. tako da naci koja je najpribliznija je tesko ali se moze.delic limarije se vodobrusnom 400 smirglom predje i izpolira polir pastom. tako se jedino moze dobiti priblizno.tako nemoj dzaba da trazim saobracajnu jer ti to nista nevredi.ta boja u prodavnici nepostoji. moj farbam u nitro boju Hemaks crvenu i najpribliznija je nijansi vlatka koja je bila.uljana boja se nikad nerazredjuje nitro razredjivacem nego uljanim ali jako sporo susi na hladnom vremenu. zato radim sa nitro ili sintetickom auto bojom. posto sam nitro vec imao dve limenke od pre da se nebi bacile vlatko je ofarban time.upravo sredjujem haubu i napravio nosace za pozicije i zmigavce napred. jos imam parcad zadnjih blatobrana da napravim i onda zajedno da ofarbam. evo upravo sam nasao saobracajnu i tu je Crvena 72.

• Like
I kod mene u saobracjnoj stoji crvena 72. Mada sam ja, kad sam ga kupio pre 6-7god.kupio po dve kantice crvene i zute pomesao i svidja mi se kako izgleda.Felne, krov i prednja maska slonova kost...lepo izgleda

Felne obavezno ofarbajte SIVE ko na Belarusa tako se meni bar svidja najvise... Ja kad ga budem farbao felne ce da budu SIVE...

Nije nista iskombinovao 101% jer i moj vuce naftu do 2l a nije nikad nista dirano....

Neznam Ciro, ali moj vlatko je imao problema sa tim, nije hteo vuci ispod 12L (ako mi je dobro pamcenje, mozda i vise, ali manje nije sigurno), dok nije prepravljen. Sada izvlaci do dna. Zadnji posao sto je radio je bilo sejanje jecma, krenuo sam od kuce sa 8-9L posto je po recima bila samo jedna njiva od nekih 3/4 jutra, nista strasno, ali onda je gazda rekao da treba na jos jednu njivu otici koja je udaljena par kilometara, pa dok sam otisao tamo, pa i to posejao, pa se vratio... Dosao sam kuci sa 1.5L u rezervoaru, i palio sam ga pre mesec dana, nisam dosipao naftu, radi :osmeh: pravi traktor!

Citam redovno ovu temu, ali nekomentarisem nesto preterano. Gledam da se dosta cesto poredi sa IMTom... Svaki ima svojih prednosti, ali ja sam definitivno pristalica vladimirca, prvo mi je nezgodno uci u 539 (malo krupnije gradje, a i nisam navikao :osmeh: ), nezgodan mi je takodje za voznju, neznam gde cu sa nogama, osim da ih drzim na kvacilu/kocnici stalno... Vladimirac mi je udobniji, pregledniji posto sam visoko (mada nekome to neodgovara zbog nagiba, ali meni nesmeta)... Oko snage, potezne moci, potrosnje... tu nemam nikakvih argumenata da bi ih uporidjivao posto neznam, nisam toliko proveo vremena u IMTu da bi znao da ih uporedim. Sta hocu da kazem, verujem da je razlika izmedju ovih traktora samo u tome kako ih njihovi vlasnici vide i kakva iskustva imaju, tako da je po meni nepotrebno uopste voditi rasprave na temu koji je bolji. Nadam se da ovaj post nece pokrenuti nikakve rasprave na tu temu.

Nego da se nadovezem na farbanje, meni u saobracajnoj pise crvena 72... Uskoro ce mu slediti farbanje verovatno ali ima vremena do tada, radi on i sa losom farbom, bitno da je mehanika ispravna :ppozdrav:

kazem vam nijanse nisu iste na svim vladimircima. bar 3 nijanse ima. jedni su crvena cak drecava. kod mene je crvena ali ima narandzaste malo a kod milosa je tamnija crvena i braon nijanse malo vuce.prema tome svak moze u koju hoce nijansu. meni narucen alnaser planetarac slovacki kod clana Milosa. u moj sto sam sumnjao tacno se ispostavilo. probio i rotor i stator direktno na masu. oni mali vijci od deklica kod bendiksa sto su se odvrnuli i ostetili namotaje tacnu je tu na oba mesta probio na masu. e sad ce da gruva ko besan

- - - - - - - - - -

stigli lezajevi turbine i spakovani. lezaji su 62-204 RS. znaci za visoke obrtaje. jeftino sam prosao jer slucajno sam svratio u prodavnicu za imt u mitrovici i porucio. inace u drugoj radnji specijalizovanoj za lezajeve ,semeringe i remenje je FAG kao nemacki 1200 din kom. ja dobio 6 puta povoljnije. sad se hauba sredjuje .guljenje do lima malo popeglano gde je malo izakacivana i ide se dalje u nitro osnovnu. da se potrose zalihe koje poodavno stoje

Poslednja izmena:
  • Like
Nazad
Vrh