VLADIMIREC T-25

Ako bude potrebno zbog neceg drugog da rasturam menjac odradicu i blokadu u protivnom neka ga bez blokade itako ga planiram da odradjuje neke lakse poslove.

Slazem se sa tobom treba srediti ona uvek treba,ali ovde sredjivanje iziskuje veliki poso a neznam dali ovde moze da se zameni samo zupcanik ili ide kompletno tanjirasti zupcanik.

to je unutrasnji zupcanik koliko vidim ili je parce od malog ostalo. za unutrasnji treba skinuti deklo lezaja i semeringa i odvrnes vijke.ali da bi izvukao moras skinuti poklopac menjaca i onda ga izvaditi kroz rupu na diferencijalu.to obavezno zameni jer ima uticaja taj zupcanik na diferencijal. ujedno ces pogledati i menjac sta se desava

JA ne bi vozio tako dalje!!!!! Namesti to pa akd jednom sredis posle ce da ti traje....

- - - - - - - - - -

Danas dug dan za mene i Vladimirca!!!!!! Prevezli smo djubrivo ( da se ne bi setao) zakacio dve prikolice za njega i otisao po djubrivo... Ovo je ujedno po meni i NAJVECI teret koji sam vukao sa Vladimircem.... Bilo je tu preko 8t tereta.... I slobodno mogu da kazem da to NIJE za njega NIKAKO!!!!!!!
Mozda u nekim kratkim relacijama ali sa tim teretom ici na buze i po ravnom predstavlja problem... Jednostavno zato sto oseti SVAKO uzvisenje koje ja cak jedva primetim ali kad se malo bolje pogleda primeti se d ase ide blago na vise.. Onda sledi spustaj i brzinu manje pa manje i tako... Ali najvaznije je to da ako se vozi UMERENO i bez zurbe cak ni taj teret mu nemoze nista!!!!!!!! Samo ga netreba SILITI sa 6 brzinom uz neki uspon uz koji NEMOZE niakko da izvuce taj teret sa tom brzinom... TAd spustim u 5 ili cak u 3-4 i nema problema do kuce sam stigao bez trunke dima na auspuh... :osmeh:

Neojte da vas slika zavarava bila je jos jedna prikolica ali sam je otkacio da bi istovario prvo ovu... Vidi se trag desnog tocka i sami znate o kojoj tezini se radi odmah.. :osmeh:

img2832.jpg

- - - - - - - - - -

Posle prevoza djubriva usledilo je MALO mehanike.. :osmeh:

Naime sredio sam ono curenje na dizni bez problema,okalio sam bakarnu podlosku i usput iskoristio da okalim i podloske na povratnom vodu i sad je tu sve suvo ko barut kako i treba da bude... :bravo:

Posle toga sam pronasao PREDNJE blatobrane za Vladimirca.... Ja mislim da su skinute cim je traktor kupljen.... Namontirao sam ih malo da se provozam sa njima dok mi ne dosade ili dok se neki put ne napune blata... :haha:

img2845.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
Kolika je neka optimalna tezina za T-25 da moze da vuce i na vecim usponima i da spusta nizbrdo?I kolika mu je maksimalna brzina?

- - - - - - - - - -

Kolika je neka optimalna tezina za T-25 da moze da vuce i na vecim usponima i da spusta nizbrdo?I kolika mu je maksimalna brzina?

Zavisi druze od MNOGO faktora.... Recimo dal je prikolica dvo osovinka ili nije,dal je asfaltni put ili je neki nasipan put sa peskom (to je NAJGORA varijanta),a zavisi i od vozaca dosta!!!!!!!!!

Recimo ja se sa ovom mojom prikolicom na slici neplasim kad u njoj ima izmedju 3000-4000kg... KAd je bas frh napunim stane i 4600kg sto postaje IZAZOV za Vladimirca da izvuce na nekim usponima kao sto su izlazi na glavni put iz atara tu je uglavnom NAJTEZE izvuci....
Za njega da tovaris 3000kg i da nemislis... Pazi danas sam vukao po mojoj proceni preko 8t ali sve je ravno jbg..... Nemam nekih iskustva sa Vladimircem i teretom po brdima....

Pa recimo jednoosovinka prikolica po zemljanim i nasipanim putevima.Ali 3t znaci u svakoj situaciji moze da vuce ako je put koliko toliko dobar,ako sam dobro shvatio.

Ja sam drljo juce sa njim pa selio neke masine i opet spalo gorivo ispod 7 litara i tacno osetim kako kad se malo nagne i kad se penjem posle uz uzbrdicu kako nece da primi gas i kako zastuca . Necu ga vise bas ako nemoram spustati ispod 10 l jbg iskusio sam sad definitivno .

Ja nemam jedno osovinku u koju moze da stanje 3000kg (nemam duple stranice) ali sa 2200kg u njoj Vladimirec ide ko metak.... Bez obzira na stanje puta moze i po blatu sa tim teretom (kad moze sa 2200-2300 ja mislim da moze i 3000kg ladno).... Ali opet ti napominjem da ja to vucem po ravnom i da cak uopste nemam nikakve kocnice na prikolicama... Sto ne bi bilo pametno na nekim nizbrdicama!!!!!!!!!!!!

Pazi Ciro drugacije bi bilo da si vukao 8 t da je na traktoru bila zakacena 1 osovinka pa za nju 2 osovinka nego ovako !!!

Ja sam drljo juce sa njim pa selio neke masine i opet spalo gorivo ispod 7 litara i tacno osetim kako kad se malo nagne i kad se penjem posle uz uzbrdicu kako nece da primi gas i kako zastuca . Necu ga vise bas ako nemoram spustati ispod 10 l jbg iskusio sam sad definitivno .

Neznam zasto imate tih problema moj Vladko ide i sa 3l u rezervoaru... :haha: Jednom sam zaboravio da pogledam korivo i kad pogleda ono 3l!!!!!!!!!!!!!!!! Dobro sto se nije ugasio!!!!

- - - - - - - - - -

Pazi Ciro drugacije bi bilo da si vukao 8 t da je na traktoru bila zakacena 1 osovinka pa za nju 2 osovinka nego ovako !!!

Tako je i bilo druze!!!! Nema u ovoj prikolici sa slike 8t ni slucajno!!!! Bila je ispred jedno osovinka ali je otkacena jer je vec bila istovarena... :ppozdrav: A i racunao sam teret skupa sa prikolicama...

A pa dobro ja reku da su bile dve dvoosovinke ,ma ja kad sam oro ugasio mi se usput na 2,5 litre sam ga svuko dalje nije hteo ali poceo je povremeno da gubi gas i da trokira od 5-6 litara pa na dole !!!

PA retko koji traktor i moze da radi sa 5-6l... Ja recimo ostale traktore nikad ne pustam da ostane tako malo goriva...

A jbg daj ovo daj ono natovari djubrivo pregorelo oteraj vamo ,drlljo dve deteline daj kumu podrljaj ovo da neotkacujemo sad :osmeh: nakupi se svuklo tog goriva moze da trosi malo koliko god nakupi se hahhahah .

- - - - - - - - - -

[video=youtube_share;4KHEE5E5ewE]http://youtu.be/4KHEE5E5ewE[/video]

- - - - - - - - - -

A sta ovo bi ogorcen sam ccccc

- - - - - - - - - -

Jos je ovaj bez kabine ccc

- - - - - - - - - -

A SA DRUGIM nereseno

Ogromna je razlika u vucnoj sili kad je vuca u donjem ili gornjem polozaju, sto se tice jednoosovinke ja vucem sa vlatkom tu od 3 tone bez problema jedino ponekad kad prikolica zapne negde hoce vladko da skoci .

Danas sam sa vlatkom razbacio 14 kj mineralnog đubriva i vukao prikolicu sa 2300 kg veštaka zakačenu za rasipač na svakoj njivi otkači naspi veštak razbaci pa ponovo do druge itd potrošio je smešnih 13 lit. evro dizela a radijus od prve do poslednje njive je oko 4 km nebi ga menjao za mercedesa

• Like
Ma o potrosnji da ne govorimo... On se ubio za te radove za koje ga i ja koristim... Jednostavno ne potrosi NISTA a zavrsi isti posao kao i veci traktor da je nosio taj prikljucak...

33mua2f.jpg

- - - - - - - - - -

Inače u berbi kukuruza sam vukao dve prikolice sa vlatkom jednoosovinku od 4t i kikindu 3t i to mu nije bio problem kad dođem na nadvožnjak ubacim u 4 brzinu i samo po gasu noću plamen bije iz auspuha ali ide vlatko samo praši

• Like
Nazad
Vrh