VLADIMIREC T-25

Najviše što sam tovario je bilo puna Zmajevka repinog rezanca(svežeg).Od Vrbasa do Srbobrana 5-om brzinom iako je ravno...preko nadvožnjaka 2-om.Cenim da je bilo oko 8 tona tereta(4 kašike ULT-ove).

Najviše što sam tovario je bilo puna Zmajevka repinog rezanca(svežeg).Od Vrbasa do Srbobrana 5-om brzinom iako je ravno...preko nadvožnjaka 2-om.Cenim da je bilo oko 8 tona tereta(4 kašike ULT-ove).

Sa takvim teretom kao ti i ja danas on vidi najmanju uzbrdicu,gotovo neprimetnu... Ali ako se tako ide kilometrima pod jedva primetnom uzbrdicom njemu ponestaje snage da vuce sa 6 brzinom....

img0431.jpg

img0425.jpg

Polako ja i komsija,nije nista strasno valjda cemo i da ga namontiramo_Od kvarova sam primetio da su skroz riknula dva lezaja na spojnickoj osovini ,ako se tako zove ona sto ulazi u menjac,dva bocna lezaja sa desne strane imaju po malo lufta (menjam)ima par nakrzanih zupcanika.Recite na sta jos da obratim paznju.

koliko vidim na spojnickoj osovini izgleda da je lose stanje sa semerinzima i lezajima. jel tu uopste bilo ulja ili vode. a bice i koji zupcanik u menjacu da se menja.redom sve pregledaj i radi da si posle bar dugo vremena miran.kakvo je stanje u kucistu hidraulicne pumpe posto vidim da je lose poprilicno. najbolje izvadi motor napred i izmenjaj lezajeve i semeringe na prvoj spojnickoj i hidraulicnoj osovini. kad si vec i spojnicu raskacio i onda si miran. svaki lezaj koji ima i aksijalnog i radijalnog lufta menjaj jer cele osovine se klimaju i hoce iskakati.

• Like
Reagovanja: PKB
na slici imas snop od reverzera u sredini i spojnicke drugui deo koji ga pokrece. to ti je za napred nazad .ispod zupcanika oba imas bronzane caure i pogledaj klimanjem dal nemaju lufta .te caure se dobijaju sirove i moraju se obraditi na meru ako se menjaju.ali obavezno ih pregledaj

Zato sto se voze traktori bez onih guma (zastitnih) na menjacima!!!! Tu voda prodre u menjac najbrze,posebno ako stoji stalno napolje!!!! Najbolje stavi umesto tih guma (ako nemozes da ih nadjes) ti onda kupi mandzetne od Yuga ili nekog auta pa stavi i zategni selnom i miran si posle... Mozes da ga peres mozes da ga drzis na kisu nema sanse voda da udje unutra!!!!

Pogon hidraulicne pumpe sam rasturio crkli lezajevi,nije imao uopste ula i to sto su mu sipali preradjeno preslo je u prednj deo prema menjacu.dali tu ide semering.

to je ono sto sam predhodno napisao. taj pogon za hidraulicnu pumpu ima semeringe i sa prednje strane do zvona ka motoru i sa zadnje gde je spojnica spojnicke osovine 1 i 2. tu ide preko te osovine suplja cev sa ricnovima koja se zubi u korpu kvacila a druga strana se zubi na zupcanik koji se vidi kod kucista pumpe za pogon. da bi to rasturio moras motor izvuci druk lezaj skinuti i plocu iza na nekoliko vijaka i onda izbijati sve polako a tako i sa zadnje strane. cini mi se da ima 3 lezaja i 2 semeringa i standardni su. kod mene je tu samo jedan lezaj bio citav i klimav a islo na njemu i poderanim skroz semerinzima kad sam ga kupio. sad neznam tacno dimenzije jbg zaboravlja se

Na spojnickoj osovini je prilicno razbila kajla.Smem li da je odnesem da joj urade prorez za kajlu suprotno od postojece?Sutra cu da skinem zvono ,nisam primetio da ima suplja cev preko osovine,bas mi je bilo cudno koliko veliki luft ima izmedju semeringa i osovine.

Na kojoj spojnickoj osovini???? Jer od pogona hidro pumpe??? Ako je ta smes da joj uradis prorez na drugu stranu 101%...

to je kanal na spojnickoj osovini prvoj i takav ima i na drugoj ka menjacu. znaci imaju kanali za kajlu i sa suprotne strane jer idu kajle po dve na svaku osovinu i spojnica to steze. jedino da pod uglom od 90 stepeni u odnosu na ove kanale napravis nove na glodalici . tako moze. do motora imas poklopac na zvonu sa leve strane i videces spojnicku za pogon hidraulike kao cev sa ricnama a u njoj je spojnicka koja zubi u lamelu . i najbolje je odmah izvuci malo ka nazad kad vadis motor

Ponovo mi se desava sa vremena na vreme da rucka od reduktora zeza me onaj gore levo nece da usalta tj odnoso spore brze . (sa strane kad se skine onaj poklopac)Ona prva osovinica sto nosi viljusku ide ili skroz napolje ili skroz unutra i tako stoji i salta jedno vreme i posle odjednom malo vise izadje napolje i nece da se vrati ja joj jako malo pripomognem i posle opet nema problema jedno vreme . Zasto se to desava ?? Sta se tu pojelo koliki je poso i kostanje da se to resi ???

to otprilike sto te muci je stelovanje viljuske na osovini najverovatnije. nekako mi je sumnja na to pala. jer tebi po prici izadje preko dozvoljenog hoda osovina.na prvoj Nesinoj slici odozgo menjaca prati sleva cetvrtu osovinu. na njoj ima velika matica i tu se steluje viljuska na navoju. matica samo to osigurava.ili ti klipcic zaglavljuje ili slaba opruga koja ga gura dole u bravi menjaca.

Skinio sam zvono druk lager je dobar lamela skoro nova,samo mi nije jasno kako je hidraulika funkcionisala kad je na pogonu hidraulicne pumpe ledan lezaj nacisto propao raspao se a drugi samo sto nije,kod naseg clana Milosa t25 sam porucio delove cim stignu krece pakovanje,bice fotografija.

• Like
rus je to sklepao da radi i bez njih.kod mene je islo samo na jednom skroz losem lezaju i poderanim semerinzima.ali ljudi nemaju obzira i neznaju da detektuju kvar gde je i sta ima a rusi se dosta razlikuju u resenjima. cim sam video one delove izvadjene bilo mi je jasno da ti je tu sve lose pa sam ti i rekao jer mnogo znace u pogonu. ja sam danas napravio deklove za osovine menjaca one spolja. posto nijedan nisam imao. od kartera renoa izrezao i legli ko budali samar. stanglicu brave sam resio jer je idiot produzio nepotrebno i nije dobro zabravljivala. e sad zabravljuje do kraja.ventilator sam razbucao i povadio lezajeve da promenim jer su rondali zestoko. tako malo po malo bice i od mojeg vlatka nesto

• Like
Nemam ni ja ta deklove sastane moracu nesto da napravim,a i kod mene se cuju lezajevi vantilatora njih resavam kad zavrsim sa menjacem.

Nazad
Vrh