VLADIMIREC T-25

Kod mene na vladimircu je akumulator od 97 ampera, a palim bez grejača (ne rade mi uopšte) i bez dekompresora, ali sam kao što savoris reče kompletno remontovao alnaser i celu instalaciju,,, pre je teško palio i kada sam zvao autoelektričara konstatacija je bila da brava za paljenje nevalja i da tu gubi snagu, i od kako sam zamenio bravu više problema nemam sa paljenjem...... Pali bolje do Yuga (mada sve bolje pali od Yuga :haha: :haha: :haha: ))) ::namigivanje::

savoris je napisao(la):
samo ako je sa jednom onda je cijela jebada u šaltanju naprijed-nazad , kod mene je bilo tako i morao sam dodati još jednu ručku mjenjača naprijed-nazad kao na novijim modelima

u mene je sada kao na slici što je okrim stavio , ima jedna slika gdje se vidi i mjenjač i super sam zadovoljan
neko je pisao da je kupio takvu cijelu ručku kod rusa za 40 evra , ja nisam znao da ima u prodaji a i jeftinije mi bilo da prepravim jer me koštalo 0 ::novac:: a uradio za sat vremena ::namigivanje::

Znaci Savoris,nije problem da se na vlatka koji ima samo jednu rucku,nadogradi i ona druga na menjac,ona sto redukuje u rikverc i sto premesta u druge diapazone brzina,tj. 3,4 i 6?Ti bi trebao Savoris definitivno da se okrenes servisiranju ruskih traktora koliko si ih do sad proucio i da to debelo naplacujes :))

Bećarina pusta je napisao(la):
Evo jedan visoki Vlatko. :haha: Savo kad bi se sa ovim provozao bio bi glavna faca. ::namigivanje::

jao kako bih gazio ove IMTejce :haha: :haha: :haha:
inače čemu ovo služi :sta:

@duka , jesi li napravio kočnice ?

@djokan , dodatna ručica može lako da se dogradi ali samo da ti bira naprijed-nazad , nemože na nju i sporohodne
ALI može da se doda još jedna sa zadnje strane i da na njoj bude samo spore-brze

inače sad u mene izgleda identično ovako kao na novijim tipovima , kao na ovoj slici što je okrim stavio
img0009nb.jpg

inače ne postoji gori i crnji mjenjač od onoga sa jednom ručkom , ja kada sam kupio traktor i vidio kako je sa tim rukovati malo je falilo da ga odmah prodam :udri:
prebaciti iz sporohodnog rikverca u brzohodno naprijed je prava umjetnost , sa ovom ručicom ide od zajebancije

@ savoris

Sada sam uspeo da pročitam prispele postove i video sam da si bio u mojem komšiluku kod člana "mirmag", a nisi se javio da svratiš kad mene i da pogledaš "Vladimirca" sa hidrovolanom, a imaš moj broj mobilnog. Imaš minus kod mene. Idući put kad navratiš u taj kraj obavezno da se javiš!

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

jebiga Mirko iskreno da ti kažem i neznam gdje je Kula , nisam ni znao da prolazim pored tebe :sta: jedva sam i mirmaga našao

ako me put ponovo nanese javit ću se nemaj brige tek da malo koju prozborim sa tim vlasnikom vlatka a i da malo bacim oko na njega možda mi sijevne kakva ideja :cao:

@savoris: Baja sa njim prska suncokret protiv bolesti, a može se prskati i duhan, pa recimo prskati kukuruz protiv kukuruzne zlatice. Ima takva kombinacija i kdo IMT, IMT-534.

savoris je napisao(la):
Bećarina pusta je napisao(la):
Evo jedan visoki Vlatko. :haha: Savo kad bi se sa ovim provozao bio bi glavna faca. ::namigivanje::

jao kako bih gazio ove IMTejce :haha: :haha: :haha:
inače čemu ovo služi :sta:

@duka , jesi li napravio kočnice ?

@djokan , dodatna ručica može lako da se dogradi ali samo da ti bira naprijed-nazad , nemože na nju i sporohodne
ALI može da se doda još jedna sa zadnje strane i da na njoj bude samo spore-brze

inače sad u mene izgleda identično ovako kao na novijim tipovima , kao na ovoj slici što je okrim stavio
img0009nb.jpg

inače ne postoji gori i crnji mjenjač od onoga sa jednom ručkom , ja kada sam kupio traktor i vidio kako je sa tim rukovati malo je falilo da ga odmah prodam :udri:
prebaciti iz sporohodnog rikverca u brzohodno naprijed je prava umjetnost , sa ovom ručicom ide od zajebancije

e bogte Savoris,to nisam znao!Ma ja mog saltam kao sinhron,nemam nikakvih problema samo treba ici redom i menjati i znati u koju brzinu posle koje najlakse upada.Kada ga saltam iz manje u vecu,to mi je milina,zavukam ga brze sa teretom nego bilo koji imt 560 :)Ipak ja ostajem pri ovoj verziji fabrickoj sa dva menjaca,meni je on savrsen sto se tice brzina napred!Jedinu realnu manu sto se tice mojih potreba naveo bih nepostojanje sporohodne dve brzine u rikverc,to mi nikad nece biti jasno zasto nisu napravili,to mi fali!Prva u rikverc mi je brza kad teram u nekim situacijama jednoosovinku pod teretom od 3 tone uz neko brdo ili u uzan prostor!posebno uz brdo,zato sto se mora dati veci gas,povecava brzina a samim tim smanjuje vreme za manevrisanjem...
Post je spojen: [time]1285149323[/time]
Imam jos jedan problem i zelim da ga resim bez dizel servisa i ako moze saveti do pre nedelje i najlon pijace,da znam sta da uzmem.Imam problem sa pritiskom nafte u sistemu!Traktor kad se upali radi savrseno prezadovoljan sam,medjutim desi mi se ujutru kad ocu prvi put da ga upalim,on upali iz prve zatim za 5 sekundi pocne da trokira dok neprobije i dok neprimi naftu!!!e sad sto je najbitnije,ako na drukalicu nadrukam pritisak pre paljenja,on upali i radi normalno bez trokiranja!!!definitivno izgubi pritisak iz sistema a ja nznam tacno gde.Najvise sumnjam na nepovratni ventil,pa onda tek na neku cev!nepovratni ventil kod vlatka cuda moze da pravi ako je neispravan!!!da li sam u pravu?

i više nego u pravu što se tiče nepovratnog ventila
ima niz zajebancija koje mogu da prave sranje oko napajanje nafte :najgluplji preliv,rezervoar na vrhu odvoren pa ide cijev na dno,itd
prelistaj malo temu unazad naćeš objašnjenja za to napajanje nafte

ja sam juče kupio nov nepovratni i stavio , kako se ponaša nemam pojma pošto mi šurak otjerao moj traktor

što se tiče sporog rikverca apsolutno se slažem s'tobom , ali ima rješenje i za to , novi sklop zupčanika (3 komada) od prve brzine i problem riješen , onda bude kao i na novim tipovima
čak može i šesta da se još ubrza , da bi sve to uradio u kompletu onda se mijenja 4 zupčanika

a za ručicu reverzera to je lako napraviti ako imaš ikakve veze sa bravarijom , a nisi svjestan koliko je dobro , pogotovo za sijanje i poslove gdje često treba ići nazad

trebao bih uskoro mijenjati kočnice na mom vlatku pa onda mi neće biti teško slikati kako je to uradjeno

kupicu na najlonu nov nepovratni pa cu videti sta se desava...oduvek mi je on pravio probleme taj ventil :zli:

Savo verovao mi ili ne još nisam ništa pipnuo oko kočnica... i dalje vozim na veresiju, držim na kvačilu i ostale vratolomije... Sve odlažem od danas do sutra... ::namigivanje::

Savo

A dvostepeno kvacilo kako napraviti na t-25 ili snjim u Drinu po tom pitanju.
Post je spojen: [time]1285191427[/time]
To je super traktor samo mu fali brzina izmedju sporohodne i prve,dvostepeno kvacilo i 10ks,Da to ima odmah bi ga sutra kupio bez razmisljanja.Mozda turbinu mu naglaviti ali koliko bi izdrzao motor onda :sta:.

CAR je napisao(la):
Savo

A dvostepeno kvacilo kako napraviti na t-25 ili snjim u Drinu po tom pitanju.
Post je spojen: [time]1285166227[/time]
To je super traktor samo mu fali brzina izmedju sporohodne i prve,dvostepeno kvacilo i 10ks,Da to ima odmah bi ga sutra kupio bez razmisljanja.Mozda turbinu mu naglaviti ali koliko bi izdrzao motor onda :sta:.
:haha: :haha: :haha: puno tražiš
to su rusi pokušali napraviti sa 2048 , ali su promašili do u **greška materinu

dvostepeno nikako :udri:
brzina evidentno fali :udri:
za snagu motora bi mu dodao samo još jedan klip , bolje nego turbina a i trajnije

Ma naglaviti mu motor od golfa dvojke ioanko stoji na onim gumama pa bi se nekako dalo smajmunisati valjda samo je problem spojnicke i zamajca.Isao bi kao sinplon vrtio se na 4 000 obrtaja 60ks dosta kubika ima dosta konja a mijenjac izdrzljiv. :D

Naštelovao sam kočnice ::spreman na sve:: sad koči kao lud, zakivaju... ::namigivanje:: Sad odoh da podignem prednji kraj, tego vi mi kače za zemlju kada su duboki kolotrazi pa se traktor obesi :zli: ::samo bes:: ::samo bes:: :zli:
Post je spojen: [time]1285254619[/time]

a i ja jutros naštelovao šuraku kočnice

duka , kako je prošlo štelovanje , jesi li skont'o kako funkcionišu

Nazad
Vrh