VLADIMIREC T-25

e sad da se ja malo prospem :haha:

dali je jači ili ne od IMTa to je teško pitanje , naravno da je slabiji jer ima 31ks
ALI zato ima obrtni momenat tako veliki da se usereš , i to je ono što jeebe naše koke a nije petao :cool:

rotacionu kosačicu može lako da tjera bez ikakvih problema IAKO je jednostepeno kvačilo
presu i berač malo teže jer ti se javlja problem koji je opisao petar

imaš 8 brzina naprijed i 6 rikverca , sve osim ''radne'' brzine ide i naprijed i nazad

hidraulika mu nije nešto za ratarske poslove ali služi i radi bez greške

potošnja je smiješna , tako malo troši da ćeš se iznenaditi , na kardanu je dovoljno i brz i jak tako da ti dodje idealan za utovarač , i težina traktora ti tu ide u prilog

dijelovi su jeftini i dostupni , nikakve velike matematike na njemu nema , sve možeš sam sebi da popraviš ako se ikoliko razumiješ u mehaniku

za 2000 evra mora biti u idealnom stanju , bar tako mislim

jebiga ako sam šta preskočio pitaj pošto sam prilično dobro upoznat sa tim traktorom

Da da, to je model kao moj sa dva menjača, iz iskustva mogu reci da sam prezadovoljan i da ga ne bih manjao za 539, cena jeste malo visoka, stvarno mora da bude u fullu za 2000e... Oko mehanike nisam nešto stručan ali Savo je zato ekspert :ppozdrav:

Za 2000 evra treba da bude 1990 i neko godište sa kabinom sa povišenim krovom i da je jako malo radio. Stariji Vladimirci se prodaju ispod 1000 evra.
Zašto je farban? Ima još uvek puno Vladimiraca sa lepom farbom, a to je i jedan od pokazatelja da je malo radio.

@Zoran0230

Pre mesec dana smo sa prijateljem kupili t-25 /A-1 , znači isti traktor kao što si ti našao, '90. godište, 2000 radnih sati, kompletan sa prvom farbom, dodatnim grejanjem i hlađenjem kabine, akumulator pod garancijom, nova BOŠ pumpa, hido volan (orbitrol), registrovan, sa još dodatnim svetlima i kontrolama, na traktoru sve funkcioniše, nema nikakvog ulaganja, traktor je plaćen 1700 eura.

@okrim
gdje mu je stavljena hidraulična pumpa za volan , taj detalj me jako interesuje
slike bi pomogle :cao:

@ savoris

Savo, tog "Vladimirca" nisam ja kupio, već moj prijatelj, ja sam u toj transakciji bio samo vozač i pomogao sam u cenjkanju, a čini mi se uspešno. Pumpa koja daje pritisak ulja za volan je smeštena sa desne strane traktora, odmah ispod kabine, gde se nalazi i ručica kojom se isključuje njegova pumpa hidraulika. Osovina volana, (bar tako tvrdi bivši vlasnik) je skraćena za 10 - 15 cm radi ugradnje orbitrola.

Što se tiče slika, to mogu slikati kad odem kod drugara, jer on ne živi u mojem mestu, a nadam se da će biti kod kuće, jer to mu je čatvrti traktor u dvorištu, pored kombajnai Burgonija.

tu gdje si opisao se nalazi glavna pumpa hidraulike , jedino ako je stavio prioritetni ventil :sta: onda je mogao nju upotrijebiti
ili je stavio orbitrol u seriju :sta:
ajde ako budeš u mogućnosti slikaj mi cijeli sistem kako je uradjeno pošto sam jako zainteresovan za ugradnju hidrauličnog volana na vlatka a nemam ideje
imam i servo klip i orbitrol i klipova raznihi pumpi kojekakvih ali nemam rješenje da bi to ličilo na nešto :udri:

@ savoris

Savo, obećao sam da ču prvom prilikom slikati taj sistem. Moj drugar je najviše i kupio taj traktor zbog hidrovolana, a ja ih slabo poznajem i nisam baš puno zagledao kako je to rešeno. Zapamtio sam samo da je u kabini na volanu "kocka" sa strujom i prekidačima za žmigavce zaokrenuta za 90 stepeni u desnu stranu. Neznam da li ima i posebnu posudu za ulje volana, ali to ćemo utvrdii na licu mesta.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Evo, sada sam bio kod drugara i slikao sam Vladimirca. Pogon volana koristi njegovu original pumpu hidraulika i tu je namontiran jedan razvodnik sa jednim ulazom i dva izlaza. Jedan izlaz iz razvodnika, (kako sam ga ja nazvao "kocke" ide na priključak hidraulika nazad, tako da ima nazad dva izvoda, a jedan izvod ide u kabinu na orbitrol, a sa orbitrola na hidrocilindar. Trudio sam se da slikam najznačajnija mesta za ugradnju, ali nisam mogao više slika postaviti, tako da ću ako bude potrebe postaviti dodatne slike i objašnjenja.

@okrim hvala puno za slike , dovoljno sam vidio baja je ugradio prioritetni ventil i riješio problem druge pumpe ::suncanje::
ostaje problem da se nadje to govance

kako je zadovoljan volanom , kako se ponaša , utisci ?

@ savoris

Drago mi je da su ti slike pomogle oko dileme o ugradnji hidrovolana. Neznam na šta misliš konkretno kada kažeš
baja je ugradio prioritetni ventil i riješio problem druge pumpe
. Ako mislina crni razvodnik to nije neki problem jer se isti ugrađuje na ZMAJ kombajne, a ako misliš na ventil koji izlazi iz pumpe i ide do razvodnika, tu ti stvarno ne mogu pomoći.

Drugar je prezadovoljan sa radom hidraulike, mada on slabo vozi traktore, sa ovog "ne silaze" njegovi radnici i on im služi kao potrčko za sve, inače taj traktor slovi za najmanjeg potrošača goriva, a održavanje je minimalno i jeftino.

@ Zoran0230

Zoki, gde to piše na traktoru koji sam ja slikao? :sta:

E, to je druga stvar. Ovaj traktor je proizveden 1990. i svi brojevi se poklapaju.

okrim mislim na ovo što se nalazi u plavom kvadratiću , to je prioritetni ventil i to meni treba

img0017xv.jpg

mada kao da mi se čini da ima nekakav ventil i u zelenom kvadratiću , koliko ja znam u vladimica se tu nalazi ventil koji szuži za grijanje u kabini , on stisne protok pa se ulje u hidraulici grije i služi kao grejno tijelo u kabini, prilično idiotsko rješenje

ovaj tvoj drugar je ubacio ovaj prioritetni ventil i on dijeli pumpu da ima 2 izlaza s'tim da je jedan prioritetan (volan) a za ostatak hidrauličnog sistema je ono što ostane viška ulja

Post je spojen: [time]1283438840[/time]

ne smatram da ti je to životna ponuda , ako te već zanima vlatko baci se na vašar u Rumu može da se nadje solidnih primjeraka za sitne pare

ili malo prosunjaj po drugim mjestima ima li neki da je jeftinjak , i baci koji dinar na njega i imaš sasvim solidan traktor

savo ja sam na mom prvom kombaju kada mi je crkla hidraulicna pumpa u kojoj je bio prioritetni ventil u sklopu stavio obicnu pumpu i vezao redno hidrauliku i nastavio sa radom bez problema

@ savoris

Moj drugar nije ni pipnuo traktor, takvog ga je kupio, a što se tiče razvodnika koji si obeležio, siguran sam da ga nije teško pronaći jer se ugrađivao u Zmaj kombajne, a proizvodi ga "Prva petoletka" iz Trstenika.

Što se tiče ventila koji si obeležio zelenim kvadratom, njega ne poznajemo i neznam kako izgleda original. A što se tiče hidraulika, desni izvod je njegov original, a levi je dodat i to se vidi da ilazi iz razvodnika, inače, taj traktor je vukao kod bivšeg vlasnika dupli "kembidž" valjak oko 3 metra širine za koji su bili napravljani točkovi i dvosmerna hidraulika kao na vučenim tanjiračama.

galki , mogao bi i ja da vežem redno hidrauliku ALI ima jedan problem jer bi ja išao na servo pomagač kao na 560 577 ..... previše je orbitrol za traktor ove kategorije

ALI servo ima problem što radi na veoma malom pritisku i ako ga stavim redno izmedju pumpe i sadašnjeg razvodnika pojavio bi se problem sa pritiscima

recimo za rad serva je potrebno 30bar a sadašnji pritisak hid. sistema je 140bar , ako vežemo redno pumpa-servo-razvodnik može da se desi da servo odradi radnju do kraja i otvori se njegov sigurnosni na 30bar, ako se u istom momentu radi nešto sa razvodnikom čiji se sigurnosni otvara na 140bar na relaciji servo-razvodnik pojavit će se pritisak od 140bar , znači sigurnosni ventil od serva neće imati funkciju jer će njegov izlaz biti prigušen jačim ventilom i tada mora doći do kuršlusa
nadam se da će ovo neko razumjeti kako sam kilavo objasnio :D

okrim
taj u plavom kvadratu je glavni dasa , a onaj u zelenom je vjerovatno za grijanje kabine

Okrim,prelistao sam malo slike,ovaj je isti takav samo je 77-o god.Na krovu kabine ima samo neke rupe i nema onaj lim kod menjača sa zarezima.Koliko on ima brzina.Da li se lako zaglavljiva kad je blato(ima 1700kg)-to me interesuje jer bi sa njim tovario đubre.Da li nadiže zadnji kraj zbog roto kose sa 2 diska-Koliki teret može vući (mislim na teret u prikolicama)

Nazad
Vrh