VLADIMIREC T-25

svi vladimirci imaju isti broj brzina 8/6 samo što neki (noviji) modeli imaju usporenu prvu brzinu , mada mu se može složiti mjenjač po želji i potrebi jer imaš u prodaji zupčanike sa različitim prenosima

on kroz blato CARUJE , taj gazi blato kao veliki

roto kosu 165 sa 2 diska sam kačao za njega i pošto sam u brdskom kraju nije za njega , za malo ravnije terene može kod mene :nono:
imam sa 4 diska i sa njom radi super po ovim vukojebinama

što se tiče tereta , tu ti mnogo zavisi od tipa prikolice i kuke koju koristiš na njemu
ja sa njime (opet napominjem brdski teren) maksimalno vozim 4 metra drva , 2 kubika tucanog kamena ili šljunka ,ovo su maksimale kod mene
iako na HR forumu čovjek priča kako sa njime vozi po dvije prikolice , čak ima i neki videoklip gdje se vidi sila od potezne moći

vučna sila mu je ogromna , položaj kuke mu je takav da se uz brdo sav teret upotrijebi na zadnje točkove a ne ide u propinjanje , pričam o prikolici
znači imaš osjećaj da se hoće propeti ali to je daleko od toga , meni je trebalo da se naviknem

Ima vlatko snage, ja na jednoosovinku prikolicu tovarim 5m drva i gazi bez problema, brz je u transportu, evo baš danas sam tovario nešto više od 2 tone krompira i IMT-ova metalna fabrička prikolica, sve to je vukao bez šlavfanja, propinjanja i crkavanja uzbrdo... :ppozdrav:

Dukanac je napisao(la):
Ima vlatko snage, ja na jednoosovinku prikolicu tovarim 5m drva i gazi bez problema, brz je u transportu, evo baš danas sam tovario nešto više od 2 tone krompira i IMT-ova metalna fabrička prikolica, sve to je vukao bez šlavfanja, propinjanja i crkavanja uzbrdo... :ppozdrav:
::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

@ Zoran0230

Zoki, Savo ti je odgovorio o njegovoj snazi i upotrebljivosti, a ja stvarno malo poznajem taj traktor i vozio sam ga svega 3 ili 4 puta. Ovaj moj drugar što ga je kupio ima još (trenutno) tri traktora, a ovog je kupio da mu tarupira sa dvorednim tarupom iza "Burgonija" koji nema tarup, a u toku godine kada mu "Burgoni" stoji da "mališa" obavlja lagane poslove, da odnese vodu velikoj prskalici, vuče vučenu prskalicu, dovuče prazne prikolice na mesto itd. Svarnu snagu i upotrebljivost ovog traktora mogu komentarisati oni koji ga godinama koriste kao jedini ili drugi traktor, a ako je on pored Volvoa 810, Belorusa 820,1 i Torpeda 75 četvrti, stvarnu upotrebljivost nemožeš znati. Jedino komentar radnika koji ga voze da je mali potrošač, lagan na volanu, pravi zvrk.

orbitrol je praa stvar što se tiče kućišta volana , to stoji
ali meni je nepotrebno , riječ ''previše'' nije u pravom kontekstu

na rusu imam orbitrol i ne bih ga skinuo ni za brdo karamela , kada sjedem sa vladimirca na rusa odmorim se što se tiče volana
smatram da je servo dovoljan za manje kategorije traktora , naravno je je orbitrol bolji jer imaš veoma malo mjesta gdje može da se pojavi luft u volanu , dok kod serva može biti ''mlataranja'' točkova

ja sam naveo terete koje ja vozim u mojim uslovima a da ne strahujem od havarije (mašine ili mene)
ovaj traktorak je upotrebljiv za sve što poželiš uz veće traktor , jednostavno ne zamaraš veći (skuplji) traktor nekim stvarima koje i ovaj može da obavi

a dobro dodje za sve , a nabolje od svega je što ga kupiš za recimo 1500 evra koristiš ga 3,4,5 godina i opet prodaš za iste pare ::namigivanje:: jer ovakvim traktorima cijena SPOROOOO pada , nema kud manje
dok sa novijim traktorima može lijepo da se popuši

ipak je vlatko provjerena mašina i napravljen je da traje , kod mene većina manjih domaćinstava se odlučuje na ovaj traktor jer je jeftin za :kupiti,imati,održavati
a završi im sve

ja sam prvo kupio vladimirca i zadovoljavao je moje potrebe , 4ha svega
ali sam ga prodao iz razloga što je meni trebao jači traktor za usluge , i čim mi se ukazala prilika uzeo sam ga ponovo i ne vjerujem da ću se skoro rastati od njega

najveći problem mi pravi njegovo jednostepeno kvačilo , zbog prese i berača a iako se odlučim da nabavim traktor koji bi mi zadovoljavao te potrebe ne vjerujem da ću se od vlatka rastati :nono:

recimo za presu i berač bi mi pasovao neki duplak manje snage tipa univerzala 445 ili fiata kakvog , da bi mogao sa njime i u voćnjaku frezati i malčirati , duplak mora biti obavezno ali su traktori takve kategorije bezobrazno skupi pa je to još uvijek standby

Pa tu se i ja dvoumim zbog jednostepenog kvačila-inače ovo drugo je zadovoljavajuće

Imenjače, pogledaj na tom traktoru kako se prebaciva u rikverc, ako je onaj sa tri ručice menjača onda je lako, jer je jedna samo za prebacivanje napred-natrag, a ako je sa dve ili jednom ručicom onda će te nervirati ako tovariš djubre sa njim.

samo ako je sa jednom onda je cijela jebada u šaltanju naprijed-nazad , kod mene je bilo tako i morao sam dodati još jednu ručku mjenjača naprijed-nazad kao na novijim modelima

u mene je sada kao na slici što je okrim stavio , ima jedna slika gdje se vidi i mjenjač i super sam zadovoljan
neko je pisao da je kupio takvu cijelu ručku kod rusa za 40 evra , ja nisam znao da ima u prodaji a i jeftinije mi bilo da prepravim jer me koštalo 0 ::novac:: a uradio za sat vremena ::namigivanje::

Imenjače,na ovoj drugoj ručici je rikverc,spori i brzi hod-kaže da sve brzine idu u rikverc,koliko sam ga razumeo

ako ce mo o snazi vlatka, ja sam 2 pune prikolice djubreta uzbrdo u 6-oj pun gas. To je bio samo test i uzvukao je bez ikakvih problema! ali nepredlazem ostalima da to rade :nono:

Treba mi savet u vezi vladimirca!Dosla zima,dosli problemi sa paljenjem i anlaserom i akumulatorom...Proosto pitanje,sta da kupim nov akumulator od 135ah koji kosta brdo para ili da kupujem onaj anlaser planetarni sto vrti sa manjom amperazom,neznam ni ja sam....realno kad je jako zima,110 ampera akumulator je dosta slabo za vlatka obzirmo da su mu dva fabricka preko 130a 6v redno vezana...da cu dati pare dacu,e sad koja mi je bolja solucija,dvoumim se jako...!!!

prvo planetarac nema veze s'vezom :nono: to zaboravi , nikome nije potrajao

u kakvom je stanju tvoj alnaser sada što je na njemu ? šta mu fali ?
ja bih prije remonovao njega :četkice,piksne,opruge četkica,čišćenje SVIH kontakata i vozi miško
kada kažem svih kontakata mislim i na mase a ne samo što većina ljudi malo proprčka po par kontakata i misli da je napravio nešto

ja stvarno neznam zašto se većina ljudi žali na nedovoljne kapacitete akumulatora :sta: ja zimi palim sa 76Ah i to neki prilično sjeban , sada po ljetu može zaverglati 4-5 puta i nem' od njega 'ljeba , i na drugoj mašini mi se isto ponaša , jednostavno sjeban a radi

145 na njega jedva udje , ali može

isključivanje hidraulične pumpe daleko pomogne pri hladnom startu ako kuburiš sa slabim verglanjem

ja sam uzeo nov alnaser kada sam kupio vlatka , do sada sam zamijenio jednom četkice i opruge četkica (opruge me izjebale kako konja) jednostavno jedna opruga izgubila elastičnost i kada verglaš brzina kolektora jednostavno odbaci četkicu od sebe
zamijenio sam i one vijke u automatu jer sam zeznuo navoj na jednom
očistio sve kontakte , uključujući i sastav njuke-statora-dupeta sa četkicama (tu je bio podmukli problem) traktor mi prezimi napolju i taj sastav je oksidirao , dobije + ali - šipak ::lose::

eto opet zima ide ja ni ne planiram nabavljati drugi akumulator a planiram vlatka koristiti i zimi pošto ima sniježnu kašiku na sebi

ma nije problem motor,pali na prvi zub samo ako ima sta da ga zavrti...a evo doslo hladno, vreme,kad mu pustim dekompresor,nema snage da sabije klip akumulator ::lose::treba da kupim akumulator,pa zato pitam za taj anlaser sto prodaju pa cak stavljaju i na velike 82-ke..po svemu sudeci da cu nremontovati malo anlaser i kupiti akumulator jaci...

Nazad
Vrh