VLADIMIREC T-25

Lele brate mogu misliti to oranje sa njim... Nadrljao si i ti i on da toliko izorete...

To su muke tantalove. Ako orem plitko nece da prevrce kako valja. Imam neke tegove po 60 kg sa nekog traktora sto se montiraju na prednje felne pa jedan okacim tomici napred a jedan stavim na plig pa pustim hidraulik do kraja.onda prevrce dobro ali ulazak u brazdu horor.traktor mi sirok metar a kad udje u brazdu koja je duboka 30+cm oce da se prevrne dok ne spustim plug u zemlju.a kad krenem on se mucenik vuce po zemlji. Sreca u nesreci sto je to u strani i dosta je veliki nagib pa mu nije bilo tesko za vuci. A kad udje u brazdu em naget napred em naget u desnu stranu moram da cucim na njemu tu sedenja nema pa noge odpadaju. Strnjiste je vec lakse moze plice da ide 22-25 cm lepo prevrce. Jos je kod mene extra laka zemlja (mada nikakvog kvaliteta) ali razoravanje ledine sa ovim traktorcetom ne bih vise voleo da radim.
Na kraju da se izvinem za off :off_topic:

da je 539 bolji orac to meni nece niko dokazati.sem bolje hidraulike [preciznije] nista bolje nema. snaga veca mu neznaci ako se tockovi okrecu u prazno. za vlatka stavi tocak na plug i milina. ja sam na dva pluga napravio i dvobraznom i jednobraznom olt-u. vucna sila vlatka je veca i sigurno ce bolje i lakse orati.ali potrosnja nije zanemariva koliko manje potrosi. sad nam je tesko raditi sa malim traktorom a pre sa konjima su orali ove povrsine jer bolje nisu imali. zadovoljis se time sto imas i radis. kad imas novaca lako je traktor zamenuti i uzeti veci. mnogi ovde su do skora obradjivali i do 30 ha sa fergusonima pa nisu jaukali.sto bismo sa vladimircem jaukali za 5-10 ha.traktora ima jeftinih veliki izbor a pre cu kupiti rusa i ursuza 335-355 nego fergusona.

Komsija znam da je kriza i da je svaki evro ko kuca. Ali koliko sam video po tvom opisu potreba, tebi bi obzirom na cenu Vladimirac za pocetak bio sasvim dobar. Znaci cca 1000€ i imao bi odmah dobitak za te teze operacije:eek:ranje, freziranje, drljanje i prevoz. Tomu ne prodajes, on ti je dobar za neke radove u tom tvom brdu.
Kasnije, ako vidis da imas potrebe kupi Rusa velikog ili Ursusa opet za 1500 i to je to.
Ispada da bi za cenu jednog losijeg 533/539 imao dva sasvim solidna traktora. Jos ako ti Tomo ne treba, ako ga prodas, nebi osetio investiciju.

Inace, koja je cena heljdinog brasna kod tebe?

I ja sam suzio izbor na rusa ili ursusa. Sad videcemo...

Vlad, i ja sam se dvoumio izmedju T25 i T40 i na kraju kupio T40 jer je ispao jedan u dobrom stanju, mada uopste nije bio jeftin. Vlatko mi je bio opcija ali sam se popismanio jer imam ektremno teske zemlje za oranje i to bi islo tesko sa njim dok T40 bez prednje to radi prilicno lako. Posto u centralnoj Srbiji nismo bas jaki poljoprivrednici uglavnom imamo po jedan traktor i tu treba da se gleda univerzalnost traktora. Ja mislim, sto gore rece neko, T40 je devojka za sve. Jedan lik iz sela kod mene kosi rotacionom, seje, drlja, sve lakse poslove radi sa T40. Da ne bude antireklama na temi sa Vlatkom, mislim da i on to sve moze samo treba vise vremena i strpljenja. Prvi komsija ore sa Vlatkom tesku crnicu, jedino sto ore 50 ari nekoliko popodneva a ja ledinu 3h max

d46e3e14c7.jpg
[/URL][/IMG]
b2085872a1.jpg
[/URL][/IMG]Evo malo osnovnih podataka. Moja masina i jos .....
902a7a5083.jpg
[/URL][/IMG]
7fd585af7c.jpg
[/URL][/IMG]:osmeh:

Poslednja izmena:
danas sam malo radio na vlatku .izmenjao gumice na razvodniku ali plasticne konusne prstenove nisam menjao.ono je na oko jadno uradjeno.stari metalni ko novi i dalje ce sluziti. klipcic na klipu hidraulike sam zamenuo a razlog curenja je sto jedne gumice nije ni bilo.predihtovao kuciste filtera za ulje jer nije bilo dva vijka a i ostali skoro labavi. kuciste filtera hidraulike isto dihtung neko pravio ko nogama pa i tu curkalo. e vala sad pranje i ima bude ko cura pred udaju. onda prelazim da dovrsim instalaciju posto je nanovo celu radim. bice i slika dok komp sredim. nesto me zeza vec poodavno

• Like
Reagovanja: PKB
Svaka čast samo napred ,sve pohvale Vićo ,i ja bsam malo čačko oko instalacije promenio štopaljke pošto sam jednu bio sredio veliki ajnšlak a ona ručna na jednoosovinki štrči haha ali sad pazim pooštrene mere kontrole kad teram u rikverc da se slučajno nenamota mnogo !! Imam h 4 sijalice i napred i nazad ,malo sam zadnji prihefto aparatom pošto se klimato malo pa spasale buxne . Sad moran kupiti prednje migavce da povežem . Glupo mi da turam na njega one dve reflektorke i rotaciju koji će mu ,stavićemo na 577 ,da imam kabinu stavio bi na njega a ovako nema smisla.

danas sam malo radio na vlatku .izmenjao gumice na razvodniku ali plasticne konusne prstenove nisam menjao.ono je na oko jadno uradjeno.stari metalni ko novi i dalje ce sluziti. klipcic na klipu hidraulike sam zamenuo a razlog curenja je sto jedne gumice nije ni bilo.predihtovao kuciste filtera za ulje jer nije bilo dva vijka a i ostali skoro labavi. kuciste filtera hidraulike isto dihtung neko pravio ko nogama pa i tu curkalo. e vala sad pranje i ima bude ko cura pred udaju. onda prelazim da dovrsim instalaciju posto je nanovo celu radim. bice i slika dok komp sredim. nesto me zeza vec poodavno

Nemoj SLUCAJNO da bacis te metalne (aluminiumske) prstenove i da na njihovo mesto stavis plasticne!!!!!!!!!!!!! Ni slucajno!!!

radim ja koliko novci dozvoljavaju. ali bar ove sitnice koje mi bodu oci mogu da uradim.sredjuje se polako bar od onog sto imam jer posla i zarade poodavno nema.prstenove Ciro ni lud nebih bacio jer su ko novi. gumice se sjele nacisto a onaj plasticni prsten cu im pokloniti posto to kod mene se ugraditi nece. ako ga ja nebih bolji napravio evala.vala cu ga celog izuciti u detalje ali tako to kod mene i ide. sa motorom cemo videti kako ce se ponasati posto sam sigurnosni ocistio i malo dotegao. sad je hladan na 4,5 bara i nepada ispod 2,5 kad se malo zagreje ali videcemo kad ga malo stisnem kako ja to umem. za te boje koje pisu u saobracajnoj nemaju veze sa katalogom boja. a i vlatko ima nekoliko nijansi fabricki. po katalogu bi bilo oko 110-120 crvena .ali najlakse odes u radnju i izmiksuju ti nijansu koju hoces. ja sam nasao nitro crvenu veoma slicnu po nijansi i ofarbao blatobrane.videcu na kantici koja je tacno ako nekog interesuje

• Like
Reagovanja: PKB
Ma i ja sam na mom zamenio samo gumice a te caure ostale orginalne jer su ko nove sto ti kazes....

Danas sam zamenio lezaj i semering na glavi upravljaca a sada trazim vasu pomoc,volan ima veliki luft tesko se okrece i u nekim povozajima se skoz zakoci nije moguce upravljati traktorom.To je prvi problem na traktoru ima ih jos ali daj da resimo prvo ovaj.

Moras da kupis elemente za kuciste volana,spiralu i onaj mesingani deo u koji se zavija spirala.... Bog tih delova ima veliki luft volan a moze i da zapinje kad ti elementi crknu skroz na skroz...

Pa cim imas toliko lufta i blakira ti volan crkli su 100%... Moj ima vec lufta u volanu ali mu nezameram toliko jer to NIKAD nije dirano od kad je kupljen... PA nemogu da kazem da mu je to mana kad nikad nije to radjeno.... Dosta mladji traktori od njega imaju lufta u volanu....

Nazad
Vrh