VLADIMIREC T-25

E bog me ubio ako znam sta da radim. Imam neke ledine jedno 4 do 6 ha da razorem da posejem eldu(heljdu) al ne mogu da nadjem siguran odkup. A da mogu znao bi ja sta bi i kako, a ovako moram svaki evric da izmerim tri puta. Inace elda bi bila organska....

PA ti posej nesto drugo i nemas brige.. :off_topic:

Najbitnije ti da lepo razmislis sta i kako.. Ako vec planiras da se ozbiljno bavis poljoprivredom onda bolje uzmi jaci traktor (naravno po finansiskim mogucnostima)...
Jer ti je lakse posle d auzmes manji traktor za lakse poslove....

Da u pravu su ljudi jeste vlajko sila ali ipak t 40 je masincina ,devojka za sve sto bi se reklo a nije neka razlika u ceni jbg ja sam pogresio dvoumio sam se ali jbg sta da se radi valjda ce doci vreme pa da se pazari i takva neka tica !!

Mnogi su se dvoumili... Ja sam mog skolskog druga savetovao da uzme T-40 (bez prednje) jer ima dosta da radi ima i stoku i sve ali on uzeo Vladimirca.... Sad se kaje a mogo je za iste pare da uzme T-40.. Razlika je velika izmedju ta dva traktora...

Mada ja i kum sada imamo 4 traktora to je kao jedna kuca ali nema nijedan prednju vucu zato kazem ipak t 40 sa prednjom vucom jeste da se pali samo sama po potrebi ali znaci itekako a snage na pretek moze da radi bukvalno sve sa smesnom cenom odrzavanja i solidnom potrosnjom sto je u danasnje vreme bitan faktor !!! Odrzavanje i potrosnja su meni danas broj 1 u pogledu sa cena kvalitet obavezno stoji potrosnja i cena odrzavanja !!! E da su nam ti t 30 sto smo ih spominjali a ciro kakve bi to tice bile auuuuchh .

Ja mozda nabavim T-30!!! :osmeh: :haha: Moguce je da se uzme taj traktor ali je cena poprilicna.... Nema potrebe dati toliko za njega....

Kolika je cena ??? Pa kad ljudi daju za univerzala 445 duplaka 6 000 koliko ovaj kosta onda ??

Oko 3500e ce da ga ceni covek kad ga bude prodavao... :osmeh: Ja sam se jako zagrejao za njega ali za te pare vec moze da se uzme T-40as ili MTz 82 a sigurno ce vise da mi koristi jedan od ta dva nego T-30.. Bar za moje povrsine i poslove koje nameravam da radim...

Pa zavisi u kakvom je stanju koje je godiste ??? Ljudi daju i za kola vise pa izgube vrednost za malo vremena ovaj bar nece tako brzo . Koliko bi mu dao plafon ??

Pa neznam covek mi rekao da za sad ne prodaje traktor... Ja sam ga pitao i on mi rekao da kad odluci da ga proda ce da se cujemo... (mada sumnjam da nece da ga proda drugome).. Pa sta znam nije u losem stanju..

- - - - - - - - - -

Poslao sam ti na PP traktor o kome je rec... :osmeh:

Neznam Ciro znas i sam jako su retki ,koliko ih uopste ima u Srbiji ja sam cuo za mozda dva tri jos sam te ljude ubedjivo da nisu dobro videli . Sad od tebe imam potvrdu tako da znam da ih ima i ovde u oglasima nisam video apsolutno nijednog tako da znas i sam koliko to utice na cenu jbg a samim tim i za delove sto se tice prednjeg mosta ili mozda izkaznog vratila od pogona prednje vuce ili neceg slicnog ali opet to bi se dalo nekako premostiti nego opet treba o svemu misliti !!!

Ma delovi nisu problem... Nije sad ko nekad,vecina delova moze i da se napravi.... Znam da su retki zato i kad se nadje neki tad je cena UFFFFFFFFFFFFF!!!!! A bas zato sto su retki ovde kod nas meni je zelja da imam jednog,a nadam se da cu da ostvarim to.!!! :osmeh:

- - - - - - - - - -

Cena im je vec u rangu mnogo jacih traktora to mi malo smeta!!!! Ali na kraju merak nema cenu... :haha:

Kakav je vlajko u oranju. Moze li da ore ko 539?
Vlasnik sam vladimirca t25 A2 traktor je kupljen nov 81g a sada ima 8000 radnih sati.Ranije je radio sve, jednu sezonu je vukao jednorednog zmaja 214 ali generalno on je za lakse operacije, mali je potrosac i tu dolazi do izrazaja.Sto se oranja tice od kad ga ne koristimo za oranje ja sam se odmorio, po meni kao orac nije za pohvalu nema precizan hidraulik tako da je 533 po meni bolji a 539 i da ne pominjem(ipak je jaci za 10ks) i kad je vlazno pre ce orati imt.

Vladimirec ipak ima i 2 klipa samo... A hidraulik mu je neprecizan ali resi se to sa tockom,sa njim je gotovo nemoguce orati bez tocka...

Ja sam oro :haha::haha::haha:

- - - - - - - - - -

Spustim malo vratim samo rucicu na osecaj :haha: lanci zutegnuti ko pracka ,ali nije preporucljivo za nuzdu ako se mora mora :osmeh:

Ja sa tomicom orem bez tocka na osecaj isto to mi nije problem.ne mora svaka brazda biti u milimetar isto duboka. Oko 4.5 ha sam uzorao jesenas sa njim od toga 1.5 ha ledine.30 ari za krompir ostalo sam danas posejao zob.nije orano bukvalno 50 godina.sam bog zna kolko sam se namucio i dopizdilo mi moram da kupim veci traktor.

Lele veliki je to posao za Tomu!!!!! 4.5h da izore to je puno za njega bar ja mislim da jeste...

Zna li neko koja je klasifikacija boje (po RAL-u) za Vladimirca (ovog mog) kome u saobraćajnoj piše narandžasta 71 (ne znam po kojoj bivšoj-SSSR-internoj klasifikaciji) ?

To je ogroman posao za njega. Jos mi je ovaj manji 523(21ks) i jednobrazni plug. Muka ziva oro sam oko 20 dana po 5-6 sati dnevno. Al mi samo na ovoj ledini ostalo 300-400e. Jedan mi sa 558 trazio 450e da mi to uzore. A ranije mi orao jednu manju parcelu a ima plug 757 pa dal nezna da nasteluje ili sta je u pitanju ne znam to ne prevrne zemlju to odvali komade ko sporet smederevac pa dok to sredim usitnim i uravnjam da se userem...tako na kraju ispalo da tomica najebo :haha:

Nazad
Vrh